november 3, 2017 - 09:06

Sunde pandekager med kun tre ingredienser

sunde banan pandekager

En eller anden version af opskriften på de sunde morgenmads pandekager, er vist ikke gået manges næser forbi. Jeg har selv postet opskriften her på bloggen flere gange. Dog har det været den version hvor ‘dejen’ kun har bestået af æg og havregryn. Jeg er nemlig ikke så vild med smagen af varm banan. På et tidspunkt begyndte jeg dog også at tilsætte banan til blandingen, for at få en lidt mere lækker konsistens, og det har jeg holdt ved. Det giver lige et eller andet til pandekagerne. Måske også noget sødme.

Jeg laver dem rigtig ofte som sunde morgenmads pandekager med græsk yoghurt på. En gang imellem bliver de også brugt som eftermiddags snack hvor lidt hakket 70% chokolade enten er blandet i dejen eller er drysset oven på de lune pandekager. Mums! Om sommeren elsker jeg at spise dem med frisk frugt som jordbær, blåbær, vindruer og kiwi, og om vinteren med frosne hindbær, som lige har fået et opkog. Opskriften er simpel, og de tager ikke lang tid at lave.

Til to små sunde morgenmads pandekager skal du bruge:

1 æg
godt 1/3 af en moden banan
havregryn, til massen har en passende konsistens

en knivspids smør, margarine eller olie til stegning

Slå ægget ud i en lille skål, mos bananen med en gaffel og bland sammen med ægget. Tilsæt havregryn til ‘dejen’ er som ønsket. Smelt fedtstoffet på panden (gerne en pandekagepande), og fordel dejen i to klatter på panden. Steg ca. 1 minut på hver side ved middel temperatur, men hold øje at de ikke tager for meget farve.

Spis dine sunde morgenmads pandekager med det samme, med din favorit topping, eller gem dem og spis dem kolde næste dag.

 

Skriv kommentar 0 Kommentarer
september 30, 2017 - 16:56

Opskrift på vegetar frikadeller med gulerødder og kål

Opskriften på disse lækre vegetar frikadeller har jeg her på bloggen postet intet mindre end tre gange før. Første gang dog helt tilbage i 2012. Eftersom det er nogle frikadeller jeg er ret vild med og derfor forholdsvis ofte laver, så har jeg med tiden gjort mig nye erfaringer i forhold til at lave dem, men jeg har også prøvet mig frem med mere variaion af fyld til ‘farsen’. Derfor er det endt ud i flere indlæg med tiden. Disse frikadeller kan du endda også lave til ‘bøffer’, og de kan steges i ovnen hvis du ikke gider griseriet med en stegepande.

Til 9 stk. skal du bruge:

2 store gulerødder
1½ dl. havregryn
1 løg
2 håndfulde revet kål (grønkål eller spidskål)
2 æg
salt og peber

evt. lidt olivenolie til stegning

Skræl og riv gulerødder, kål og løg groft på et rivejern eller på maskine og rør det til fars med havregryn og æg. Tilsæt salt og peber og form så frikadellerne med en spiseske mod håndfladen. Steg farsen som frikadeller på en pande med olivenolie ved middel varme ca. 8 minutter.

Vil du undgå griseriet med stegning i fedtstof på panden, så kan du fordele farsen i klatter på en bageplade med bagepapir, og stege dem der ved 200 grader i ca. 20 minutter. Her får de ikke den stegeskorpe som frikadeller typisk har, men smager stadig godt og er mindre fedtede.

Vegetar frikadellerne kan varieres med et utal af forskellige slags grøntsager, og spises på rugbrød til frokost eller som tilbehør til en hovedret til aften. Det kan også varmt anbefales at forme ‘farsen’ til bøffer os spise i en burgerbolle eller på en portobellosvamp.

Vegetarfrikadeller

 

Skriv kommentar 0 Kommentarer
juni 7, 2017 - 10:44

Vegansk snickers kage

Denne snickers kage har jeg været glad for siden min veninde og blog kollega Katrine gav mig opskriften, og jeg har efterhånden fået lavet den et par gange. Både fordi den er super nem at lave (jeg er fan!), men også fordi den smager virkelig godt. Den er lækker lige at servere til kaffen eller til fødselsdage, men jeg har også lavet den og skåret ud i små firkanter og pakket fint ind i cellofan poser med en lille sløjfe, og givet som en del af en værtindegave. Det synes jeg selv er en meget sød ting. Bare husk at lægge mellemlægnings papir mellem firkanterne. Du kan f.eks. forære dem sammen med en god pose kaffe eller i en kurv med andre lækre hjemmelavede sager.

Det gode ved denne kage er at den er god for allergikere og veganere. Den er nemlig helt fri for æg og gluten. Desuden skal den heller ikke bages.

Opskriften skal I da heller ikke snydes for:

1 dl sukker

2 dl lys sirup

200 gram peanutbutter

1 tsk vaniljesukker

7 dl knuste cornflakes

2 små håndfulde salte peanuts

200 gram mørk chokolade

Varm sukker, sirup og peanutbutter op i en gryde til det er smeltet sammen til en masse. Det må ikke koge! Tag gryden af varmen og hæld vaniljesukker, cornflakes og peanuts i massen og rør det hele sammen. Hæld det hele i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir og lad den køle af i køleskabet. Smelt chokoladen over et vandbad eller i en chokolade smelter og hæld den over den afkølede kage. Stil den tilbage i køleskabet og vent minimum en time, så er der serveret!

 

Skriv kommentar 4 Kommentarer
december 13, 2015 - 19:03

Havregryns pandekager – igen

Selvom hypen omkring de sunde morgenmads pandekager er ved at være ovre, så smager de jo altså stadig godt. Jeg laver dem i hvert fald stadig ofte på mine fridage, eller når jeg møder sent. Den super nemme opskrift kan I finde lige her. På det seneste har jeg drysset lidt kokos oven på, som en god kontrast til chokoladen. Eventuelt kan man også komme lidt kokos i dejen eller stege pandekagerne i lidt kokosolie. Har nogle af jer prøvet det? Endnu har jeg det selv til gode.

Jeg kan godt lide at servere min morgenmad pænt anrettet, så den ser indbydende ud. Denne gang var det på disse fine Royal Copenhagen tallerkener af mine forældres, som jeg lovede at passe fint på. Der skulle jo nødigt ske dem noget. Heldigvis kan de godt tåle maskinopvask, så den røg ind med en opvasketabs og redskaberne fra pandekagebagningen. Det er en nem gang morgenmad at lave, men jeg foretrækker at lave det, når jeg har god tid om morgenen.

 

Skriv kommentar 0 Kommentarer
august 26, 2015 - 10:07

Stegt laks med spaghetti af sorte bønner

Jeg ved ikke om nogle af jer har prøvet disse spaghettier lavet på sorte bønner. De indeholder absolut intet mel, har et lavt indhold af kulhydrater og er rige på proteiner og fibre. Og så mætter de virkelig godt. Der anbefales en pose på 200 g. til fire personer. Der vil jeg nok tage lidt mere, men altså vi plejer at dele en pose fuldkornspasta på 500 g. når vi er 4 så det siger lidt synes jeg.

Bønne spaghettien kan ikke forveksles med almindelig spaghetti i smag, men jeg kan virkelig godt lide den, og synes det er et alternativ jeg længe har manglet. Jeg har lavet retter med den sorte spaghetti et par gange, og det tager virkelig ingen tid at lave. Ovenfor har jeg bare kogt det efter anvisningen, stegt en stykke frisk laks på panden og toppet min spaghetti med hytteost, agurk, tomat og avocado. Virkelig lækker sommerspise. Jeg vil klart anbefale at bruge friske stykker laks frem for de vakumpakkede. Smagen bliver helt fanastisk, og man forkæler lige sig selv lidt mere. Jeg kan også anbefale bønne spaghettien med en lækker tomatsovs eller blandet i en frisk salat. Jeg er i hvert fald fan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv kommentar 0 Kommentarer
Side 1 af 121234510Sidste »