september 27, 2019 - 21:10

Dadelkugler lavet på dadelpasta, mandler og kakao

dadelpasta

Er du på udkig efter en sundere sød snack, så kast dig ud i disse dadelkugler lavet på dadelpasta og kun 4 andre ingredienser. Her i New York er det super svært at finde dadelbarer og generelt sundere snacks, som både er økologiske og uden alle mulige former for tilsætning. Jeg besluttede derfor at lave mine egne dadelkugler, som er lige til at have med på studiet når lækkersulten melder sig.

Disse er super nemme at lave, og med dadelpasta i er det endnu lettere. Det er den største grund til at jeg vælger at bruge dadelpasta frem for dadler. Dadelpastaen er en masse bestående af 100% dadler, så helt ren i konsistensen. Du slipper blot for at stå og blende eller finthakke dadler. Hvis du lige som jeg, ikke er så vild med at tygge i små dadelstykker eller ikke gider arbejdet med at blende dadler (og rengøre blender), så er dadelpasta altså en fantastisk løsning. Jeg har købt min dadelpasta på Amazon til omkring 120 kr for 1 kg. så temmelig dyrt. I Danmark kan du finde samme mængde til under det halve af prisen i diverse bazarer. Den fra Amazon er godt nok økologisk, men tror lige jeg skal på jagt efter dadelpasta næste gang  jeg er i Danmark.

Jeg har før lavet dadelkugler på dadelpasta, men jeg har tilpasset opskriften med tiden, og disse er nu mine yndlings! Derfor skal I selvfølgelig heller ikke snydes for denne lækre opskrift på dadelkugler.

til ca. 35 dadelkugler skal du bruge:

350 g. dadelpasta

50 g. ren rå kakao

150 g. tørristede hakkede mandler

150 g. mørk chokolade (min. 72% kakao bestanddele)

45 g. frysetørrede hindbær

Jeg havde mandler som allerede var ristet, men hvis du køber dem rå, så hak dem og tørrist dem på en pande. Ikke for længe – så kommer de til at smage brændt! Ælt dadelpastaen sammen med kakaoen og de hakkede mandler. Det kan godt se lidt voldsomt ud med kakao, men det skal nok komme ind i dadelpastaen. Den er nemlig meget klistret! Lad lidt kakao ligge til at rulle din masse i. tril nogle pølser og skær dem ud i små stykker, som rulles til kugler. Smelt chokoladen i en chokoladekoger og knus de frysetørrede hindbær hvis de er hele. Dyp en kugle ad gangen i et godt lag chokolade, lad den dryppe af nogle sekunder og vend den i de frysetørrede hindbær. Læg til aftørring på en plade eller rist med bagepapir og til slut på køl inden de kan spises. De kan med fordel fryses og tages ud en halv time inden de skal spises, men holder sig også fint i minimum en uge uden at være på frys eller køl.

Dadelkuglerne smager lækkert med det kolde lag chokolade om, og de frysetørrede hindbær er en god kontrast til det søde og det bitre. En tæt på perfekt kombi hvis I spørger mig. En forholdsvis sund snack med naturligt indhold af frugt sukker og kun meget lidt raffineret sukker fra chokoladen. Jo mørkere jo bedre. Jeg synes også kuglerne smager godt med 85% mørk chokolade.

Dadelkuglerne er nemme at variere. Der kan f.eks. kommes blendede havregryn i for endnu mere mæthed og bastanthed, men jeg kunne også godt tænke mig at udforske med peanut butter, mandelsmør, cashew nødder og kaffe. Er der en specifik version af dadelkuglerne I kan anbefale? Jeg tænker det vil være oplagt at prøve af som et alternativ til havregryns kugler op til jul, men dadelkuglerne med dadelpasta er heldigvis en lækker snack hele året rundt.

ingredienser dadelkugler

 

Skriv kommentar 0 Kommentarer
juli 31, 2018 - 17:51

Lav din egen sunde banana nicecream

Banana nicecream

Er det ikke noget med at det har været den varmeste juli nogensinde? Det fortjener vel næsten en opskrift på noget lækkert og køligt, og for at vi ikke skal indtage alt for mange unødvendige kalorier her i varmen, så tænkte jeg at en sund kølig snack (eller dessert) var på sin plads. Jeg har kastet mig ud i banana nicecream, som egentlig er vildt nemt at lave.

Jeg har kun brugt 4 ingredienser til denne banana nicecream, så her goes:

Til en portion skal du bruge:

1 banan

3-4 spsk. skyr natural

kornene fra en halv vanillestang

ca. 10 g. grofthakket 85% chokolade

Mos bananen godt med en gaffel og bland den med de øvrige ingredienser. Kom det i fryseren. Tag det ud når du har lyst til din banana nicecream, og spis når den har den ønskede konsistent. Nicecream’en kan godt blive en smule hård og krystaliseret, så jeg kan godt lide at lade min nicecream blive en smule blød inden jeg spiser den. Den er stadig kølig og forfriskende, og den mørke chokolade er en god kontrast til bananen og vanillen.

Har I andre opskrifter på nicecream? Jeg overvejer at kaste mig ud i noget med enten bær eller kakao. Da vi officielt har en hel måned endnu med sommer, er der masser af tid til at prøve nye kølige desserter af.

l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l  ll l l l l 

l l l l l Ps. Hvis I kunne bruge inspiration til flere kølige desserter eller snacks, som ikke sprænger kalorie indtaget, så kan I finde min opskrift på en lækker smoothie bowl lige her.

Skriv kommentar 0 Kommentarer
juni 29, 2018 - 10:53

Nem og sund smoothie bowl

smoothie bowl

I dag vil jeg dele en lækker sommerspise med jer her på bloggen. Den er både sund, nem at lave og dejlig kølig og forfriskende. Og så er det en god og nem måde at få frugt på. En smoothie bowl har mange gode egenskaber. De fleste har sikkert smagt en smoothie, og selvom man efterhånden også kan få smoothie bowls på mange caféer, så er det altså ikke for at være fancy, at jeg har kaldt den det. Når jeg laver en smoothie bowl, er konsistensen som regel lige lidt tykkere, end når jeg laver en almindelig smoothie som skal drikkes. Det er jo egentlig også meget rart, når man finder ud af, at man ingen sugerør har i huset. Den egner sig godt til både morgenmad, som snack og til dessert.

Selvom opskriften er nem, og du egentlig kan komme i, hvad du har lyst til, så deler jeg alligevel min version. Jeg har faktisk vist i en af mine videoer, hvordan jeg gør. Der kan I se hvilken bærblanding, jeg bruger. Jeg tager som regel tingene lidt på gefylen, men til sådan en enkelt portion her skal du ca. bruge:

1 lille banan
saft fra en kvart appelsin
en god håndfuld blandede frosne bær
lidt frisk mango
et par spiseskefulde natural skyr

Alle ovenstående ingredienser blandes sammen enten i en blender eller med en stavblender, indtil den ønskede konsistens er opnået. Anret i en lille skål, og pynt med mandler, chiafrø og skiver af kiwi.

Skal det være mere en dessert end en morgenmad, så kan der eventuelt blandes indholdet af en vanillestang, lidt hakket mørk chokolade eller kokos/mandelsmør i. Det smager skønt! Jeg elsker at spise en kold smoothie bowl, når vejret er virkelig varmt.


Skriv kommentar 2 Kommentarer
maj 8, 2018 - 11:14

Lækker og mættende salat med kikærter

Lækker salat med kikærter

Jeg laver en ofte en salat til frokost. Det er så nemt, hvis man har det man skal bruge, ved hånden, og så synes jeg det er en rar afveksling til den obligatoriske rugbrødsmad. Ikke at jeg er træt af rugbrød. Jeg elsker faktisk rugbrød, men jeg kan godt lide at variere min frokost, netop så jeg ikke bliver træt af den. Desuden synes jeg kun det er godt at jeg nogle af ugens dage, slet ikke indtager brød. Jeg tænker at jeg i løbet af sommeren vil dele nogle forskellige salater her på bloggen, men i dag bliver det denne salat med kikærter.

Det gode ved salater er at du kan komme i hvad du har lyst til, men en gang imellem kan det være rart med lidt inspiration til nye variationer. Salaten på billedet her er beregnet til en person, så mængderne af hver ingrediens er blot fordelt efter eget ønske.

Opskrift på salat med kikærter

Du skal bruge blandede mørkegrønne salatblade, agurk, cherrytomater, snack peber, lidt mango, en halv stor moden avocado, 2 spsk hytteost, en håndfuld ovnbagte kikærter, sød chili dressing samt salt og peber. Skyld og skær alt hvad der skal dét, og anret i en skål. Voila, klar til at spise! Hytteosten, avocadoen og de ovnbagte kikærter, er med til at gøre salaten mættende. Desuden er kikærterne et lækkert touch til salaten, da de er krydrede og sprøde. Du kan sagtens lave dem i forvejen, så du har til nogle dage. De er super nemme at lave. Opskriften på dem kan du finde lige her.

Er der noget i salaten her, du ikke spiser, skifter du det selvfølgelig bare ud med noget andet. Der er masser af lækre mættende ting du kan tilføje, og hvis du er på bar bund, så hold øje med bloggen. Der kommer nemlig snart et indlæg med forskellige slags salater, som både er mættende og velsmagende.Lad mig meget gerne vide hvis I prøver denne salat med kikærter. Det er altid sjovt at høre hvad andre synes om dem, eller hvad I måske foretrækker frem for noget andet.

Skriv kommentar 4 Kommentarer
april 6, 2018 - 16:15

Ovnbagte krydrede kikærter

krydrede kikærter

Disse krydrede kikærter vil jeg virkelig anbefale jer at prøve at lave. Det er super nemt, da selve forberedelsestiden er mindre end 5 minutter. Jeg laver dem ofte og bruger dem i salater og supper, men spiser dem også nogle gange som en snack hvis jeg craver noget salt. De er rimelig sunde og en god kilde til proteiner. Da jeg ikke spiser ret meget kød, er de helt perfekte at tilføje i diverse retter for mit vedkommende. Opskriften på dem får I her.

Ovnbagte krydrede kikærter

 

Det skal du bruge:

1 dåse kikærter
lidt olie
stødt chili eller andet krydderi du har lyst til
salt og peber

Sådan gør du:

Hæld væden fra kikærterne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp en lille bitte smule olie henover kikærterne og drys så med de ønskede krydderier. Bag i ovnen i 30-40 minutter ved 200 grader. Kikærterne er klar til at spise med det samme, sammen med hvad end du ønsker. De kan sagtens gemmes i køleskabet 3-4 dage og bruges løbende.

Hvis du mangler inspiration til hvad de kan serveres med, så hold øje med bloggen. Jeg deler nemlig snart opskriften på en virkelig lækker og mættende salat, som indeholder  disse krydrede kikærter. Lad mig endelig vide hvis I prøver dem, og hvad I bruger de krydrede kikærter til.


English / These spiced chickpeas are super good in several dishes and they are a good snack too! Besides they are super easy to make. The preparation time is less than 5 min. 

All you need is a can of chickpeas and the spices you desire. I used salt, peber and chili. Spread the chickpeas out on a baking tray with baking paper. Add a tiny bit of oil to the chickpeas ans put on the spices. Bake in the oven at 200 degrees (celcius) for 30-40 minutes. It’s really delicious in salads and soups! Let me know here in the comments if you try it.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv kommentar 0 Kommentarer