juli 31, 2018 - 17:51

Lav din egen sunde banana nicecream

Banana nicecream

Er det ikke noget med at det har været den varmeste juli nogensinde? Det fortjener vel næsten en opskrift på noget lækkert og køligt, og for at vi ikke skal indtage alt for mange unødvendige kalorier her i varmen, så tænkte jeg at en sund kølig snack (eller dessert) var på sin plads. Jeg har kastet mig ud i banana nicecream, som egentlig er vildt nemt at lave.

Jeg har kun brugt 4 ingredienser til denne banana nicecream, så her goes:

Til en portion skal du bruge:

1 banan

3-4 spsk. skyr natural

kornene fra en halv vanillestang

ca. 10 g. grofthakket 85% chokolade

Mos bananen godt med en gaffel og bland den med de øvrige ingredienser. Kom det i fryseren. Tag det ud når du har lyst til din banana nicecream, og spis når den har den ønskede konsistent. Nicecream’en kan godt blive en smule hård og krystaliseret, så jeg kan godt lide at lade min nicecream blive en smule blød inden jeg spiser den. Den er stadig kølig og forfriskende, og den mørke chokolade er en god kontrast til bananen og vanillen.

Har I andre opskrifter på nicecream? Jeg overvejer at kaste mig ud i noget med enten bær eller kakao. Da vi officielt har en hel måned endnu med sommer, er der masser af tid til at prøve nye kølige desserter af.

l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l  ll l l l l 

l l l l l Ps. Hvis I kunne bruge inspiration til flere kølige desserter eller snacks, som ikke sprænger kalorie indtaget, så kan I finde min opskrift på en lækker smoothie bowl lige her.

Skriv kommentar 0 Kommentarer
juni 29, 2018 - 10:53

Nem og sund smoothie bowl

smoothie bowl

I dag vil jeg dele en lækker sommerspise med jer her på bloggen. Den er både sund, nem at lave og dejlig kølig og forfriskende. Og så er det en god og nem måde at få frugt på. En smoothie bowl har mange gode egenskaber. De fleste har sikkert smagt en smoothie, og selvom man efterhånden også kan få smoothie bowls på mange caféer, så er det altså ikke for at være fancy, at jeg har kaldt den det. Når jeg laver en smoothie bowl, er konsistensen som regel lige lidt tykkere, end når jeg laver en almindelig smoothie som skal drikkes. Det er jo egentlig også meget rart, når man finder ud af, at man ingen sugerør har i huset. Den egner sig godt til både morgenmad, som snack og til dessert.

Selvom opskriften er nem, og du egentlig kan komme i, hvad du har lyst til, så deler jeg alligevel min version. Jeg har faktisk vist i en af mine videoer, hvordan jeg gør. Der kan I se hvilken bærblanding, jeg bruger. Jeg tager som regel tingene lidt på gefylen, men til sådan en enkelt portion her skal du ca. bruge:

1 lille banan
saft fra en kvart appelsin
en god håndfuld blandede frosne bær
lidt frisk mango
et par spiseskefulde natural skyr

Alle ovenstående ingredienser blandes sammen enten i en blender eller med en stavblender, indtil den ønskede konsistens er opnået. Anret i en lille skål, og pynt med mandler, chiafrø og skiver af kiwi.

Skal det være mere en dessert end en morgenmad, så kan der eventuelt blandes indholdet af en vanillestang, lidt hakket mørk chokolade eller kokos/mandelsmør i. Det smager skønt! Jeg elsker at spise en kold smoothie bowl, når vejret er virkelig varmt.


Skriv kommentar 2 Kommentarer
maj 8, 2018 - 11:14

Lækker og mættende salat med kikærter

Lækker salat med kikærter

Jeg laver en ofte en salat til frokost. Det er så nemt, hvis man har det man skal bruge, ved hånden, og så synes jeg det er en rar afveksling til den obligatoriske rugbrødsmad. Ikke at jeg er træt af rugbrød. Jeg elsker faktisk rugbrød, men jeg kan godt lide at variere min frokost, netop så jeg ikke bliver træt af den. Desuden synes jeg kun det er godt at jeg nogle af ugens dage, slet ikke indtager brød. Jeg tænker at jeg i løbet af sommeren vil dele nogle forskellige salater her på bloggen, men i dag bliver det denne salat med kikærter.

Det gode ved salater er at du kan komme i hvad du har lyst til, men en gang imellem kan det være rart med lidt inspiration til nye variationer. Salaten på billedet her er beregnet til en person, så mængderne af hver ingrediens er blot fordelt efter eget ønske.

Opskrift på salat med kikærter

Du skal bruge blandede mørkegrønne salatblade, agurk, cherrytomater, snack peber, lidt mango, en halv stor moden avocado, 2 spsk hytteost, en håndfuld ovnbagte kikærter, sød chili dressing samt salt og peber. Skyld og skær alt hvad der skal dét, og anret i en skål. Voila, klar til at spise! Hytteosten, avocadoen og de ovnbagte kikærter, er med til at gøre salaten mættende. Desuden er kikærterne et lækkert touch til salaten, da de er krydrede og sprøde. Du kan sagtens lave dem i forvejen, så du har til nogle dage. De er super nemme at lave. Opskriften på dem kan du finde lige her.

Er der noget i salaten her, du ikke spiser, skifter du det selvfølgelig bare ud med noget andet. Der er masser af lækre mættende ting du kan tilføje, og hvis du er på bar bund, så hold øje med bloggen. Der kommer nemlig snart et indlæg med forskellige slags salater, som både er mættende og velsmagende.Lad mig meget gerne vide hvis I prøver denne salat med kikærter. Det er altid sjovt at høre hvad andre synes om dem, eller hvad I måske foretrækker frem for noget andet.

Skriv kommentar 4 Kommentarer
april 6, 2018 - 16:15

Ovnbagte krydrede kikærter

krydrede kikærter

Disse krydrede kikærter vil jeg virkelig anbefale jer at prøve at lave. Det er super nemt, da selve forberedelsestiden er mindre end 5 minutter. Jeg laver dem ofte og bruger dem i salater og supper, men spiser dem også nogle gange som en snack hvis jeg craver noget salt. De er rimelig sunde og en god kilde til proteiner. Da jeg ikke spiser ret meget kød, er de helt perfekte at tilføje i diverse retter for mit vedkommende. Opskriften på dem får I her.

Ovnbagte krydrede kikærter

 

Det skal du bruge:

1 dåse kikærter
lidt olie
stødt chili eller andet krydderi du har lyst til
salt og peber

Sådan gør du:

Hæld væden fra kikærterne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp en lille bitte smule olie henover kikærterne og drys så med de ønskede krydderier. Bag i ovnen i 30-40 minutter ved 200 grader. Kikærterne er klar til at spise med det samme, sammen med hvad end du ønsker. De kan sagtens gemmes i køleskabet 3-4 dage og bruges løbende.

Hvis du mangler inspiration til hvad de kan serveres med, så hold øje med bloggen. Jeg deler nemlig snart opskriften på en virkelig lækker og mættende salat, som indeholder  disse krydrede kikærter. Lad mig endelig vide hvis I prøver dem, og hvad I bruger de krydrede kikærter til.


English / These spiced chickpeas are super good in several dishes and they are a good snack too! Besides they are super easy to make. The preparation time is less than 5 min. 

All you need is a can of chickpeas and the spices you desire. I used salt, peber and chili. Spread the chickpeas out on a baking tray with baking paper. Add a tiny bit of oil to the chickpeas ans put on the spices. Bake in the oven at 200 degrees (celcius) for 30-40 minutes. It’s really delicious in salads and soups! Let me know here in the comments if you try it.

Skriv kommentar 0 Kommentarer
marts 9, 2018 - 11:34

Ristet rugbrød med hjemmelavet æggesalat

Jeg er spiser ikke ret meget kød pålæg og færdiglavede pålægsvarer generelt, men jeg elsker at få min rugbrødsmad til frokost. Nogle gange kan jeg dog føle mig en smule begrænset af udvalget af pålæg. Som regel spiser jeg avocado madder, gerne med lidt hytteost, men forleden kastede jeg mig ud i en hjemmelavet æggesalat. En nem en af slagsen oven i købet. Det kræver kun ganske få ingredienser, og tager ikke ret lang tid at bikse sammen.

Det skal du bruge til to skiver rugbrød:

1 æg
hytteost
rød snackpeber
karry
salt og peber

2 skiver ristet rugbrød

Sådan laver du en hjemmelavet æggesalat:

Kog æg. Jeg plejer at koge det på den økonomiske og miljøbevidste måde, hvor jeg sætter ca. en halv dl vand over sammen med ægget, i en gryde med låg på. Det tager 13 min. fra du sætter det over til det er færdigt. Når du kan høre vandet koger, skrues ned på under halvt blus. Rør passende mængde hytteost op med karry, salt og peber, og skær peberfrugt og bland i. Når ægget er kogt og pillet, skæres det ud i små stykker og røres i blandingen med en gaffel. Fordel på ristet rugbrød evt pyntet med lidt salat, avocado eller purløg.

Det kan være svært at få en æggesalat til at se super æstetisk ud, men jeg kan garantere jer for at den smager godt. Og så elsker jeg når jeg ved præcis hvad min æggesalat er lavet af. Det er rart at vide at den ikke indeholder en helt masse E-numre. Derfor foretrækker jeg en hjemmelavet æggesalat. Du kan sagtens lave en større portion æggesalat og stille i køleskabet, så du har til et par dage, men generelt tager denne her ikke mange minutter at lave. Lad mig vide i kommentarfeltet hvis I prøver opskriften, eller hvis I selv har en lækker opskrift på hjemmelavet æggesalat. Er meget nysgerrig på hvad i foretrækker i jeres, altså udover æg.


Hjemmelavet æggesalat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv kommentar 0 Kommentarer
Side 1 af 131234510Sidste »