november 24, 2012 - 13:36

Rugbrødsboller med gulerod

Midt i alle London indlæggene får I lige et break i form af en opskrift på rugbrødsboller med gulerod. Og den er endda super nem.

Til 9-10 boller skal du bruge:

  • ca. 300 g. rugbrødsblanding med tilhørende tørgær (jeg brugte havrerugbrød fra Finax)
  • 2-3 skrællede gulerødder.
  • Følg opskriften bag på rugbrødsblandingen, og riv gulerødderne og bland i dejen inden den sættes til hævning.
    Hvis bollerne er små skal de have ca. den tid i ovnen, som står på rugbrødsblandingen, under "boller" eller "minirugbrød".
    Tjek gerne 5-10 minutter før de er færdige med en tandstikker, om bollerne er klæg indeni.

     

    Lækre og mættende boller. Perfekte til morgenmad eller madpakken.

    
    

    I morgen skal jeg forresten igen på loppemarked med to søde piger – denne gang er det i Vordingborg medborgerhus at vi sælger ud af vores tøj sko, tasker, smykker etc. Så kig forbi, hvis I alligevel er i nærheden 🙂 Og denne gang har vi booket to stande, da der sleet ikke var plads til det hele sidst. Det er fra 9-15. Kom frisk! 🙂

 

Skriv kommentar 0 Kommentarer
november 12, 2012 - 11:17

Kaffe cupcakes

I får lige opskriften på nogle lækre kaffe cupcakes jeg lavede den anden dag…

12-14 stk:

2 æg
½ dl. minimælk
100 g. smeltet margerine
½ dl. færdiglavet kaffe
1 tsk. vanille
225 g. mel
200 g. farin
4 spsk. kakao
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1/4 tsk salt
125 g. mørk chokolade

Tænd ovnen på 210 grader. Pisk æg, mælk, margarine, kaffe og vanille sammen i en skål. Bland de øvrige ingredienser
(undtagen chokolade) i blandingen, og rør dejen sammen. Dejen skal være klumpet - ikke glat Tilsæt chokolade og fordél dejen i
12-14 muffinforme. Sæt dem i ovnen, skru ned til 180 grader efter 6-8 minutter og bag dem færdige i 15-18 minutter. Tjek med en
tandstikker om de er gennembagte, og lad dem afkøle på en rist.

Glasur:

50 g. smeltet margarine
250 g. flormelis
2 tsk. vanille
4 spsk. kaffe

Det hele blandes og smøres på de afkølede kager

Skriv kommentar 1 Kommentar
november 9, 2012 - 14:37

Hjemmebagte chokorug boller

Jeg har endelig fået kastet mig ud i at prøve at bage de lækre chokorug fra Lagkagehuset. Og jeg synes faktisk at resultatet blev meget vellykket.

  • Til ca. 20 boller brugte jeg:
  • 700 g. rugbrødsblanding + tilhørende tørgær
    150 g. mørk chokolade med 44% kakaobestanddele
    50 g. mørk chokolade med 70% kakaobestanddele

    mandelsplitter til pynt på bollerne (Lagkagehuset bruger dog hasselnødder)

    
    
    
    
    Følg opskriften bag på rugbrødsblandingen, og hak chokoladen og bland i dejen inden den sættes til hævning.
    Drys med mandelsplitter enten inden eller efter hævning (tryk dem evt. fast i dejen) og kom dem i ovnen.
    Hvis bollerne er små skal de have ca. den tid, som står på rugbrødsblandingen, under "boller" eller "minirugbrød".
    Tjek gerne 5-10 minutter før de er færdige med en tandstikker, om bollerne er klæg indeni. Hvis ikke, kan de tages ud med det samme.
    Spis dem gerne lune med smør, eller kolde som en snack dagen efter.

Skriv kommentar 11 Kommentarer
oktober 24, 2012 - 15:16

Oreo cupcakes

I får lige en lækker opskrift på oreo cupcakes, som jeg har bagt i dag. Så er der kage til efterårshygge…

til ca. 18 stk. skal du bruge:
 75 g. blødt bagemargarine
 2½ dl. sukker
 2 æg
 2 dl. græsk yoghurt
 1½ tsk. bagepulver
 4½ dl. hvedemel
ca. 50 g. kakao

1 tsk. vanillesukker
ca. 18 oreos (disse er kun til dejen)

Ovnen tændes på 180 grader. Margarine, sukker og vanille piskes. Æggene tilsættes et ad gangen, yoghurten røres i. Bagepulver, kakao og mel blandes i dejen, som røres jævn. Dejen hældes i metalforme foret med papirforme. Fyld formene 1/3 op og læg derefter en oreo oveni, for til sidst at lægge en klat dej ovenpå (man kan bedst smage oreosne hvis de lægges hele i kagen, i stedet for at knuse dem). Bag i ovnen i ca. 25 minutter.

Original butter frosting:
250 g flormelis
80 g meget blødt smør (gerne Lurpak)
1/4 dl. minimælk
1 tsk. vanille sukker
oreos
Pisk flormelis, vanillesukker og det bløde smør sammen med en elpisker. Tilsæt mælk lidt af gangen ( brug ikke mere end der står, så bliver frostingen for tynd). Jo mere der piskes, jo lettere og luftigere bliver frostingen. Tilsæt til slut knuste ores – de skal være meget fint knuste, så de kan komme ud af sprøjteposen – og pisk 10 sekunder mere.
Påfør frostingen ved at hælde den i en sprøjtepose med kagetyl. Tryk frostingen ned i spidsen af posen og begynd at ‘glasere’ cupcakesne fra yderkanten og rundt ind mod midten. Afslut med at pynte med en halv oreo på frostingen.

Skriv kommentar 4 Kommentarer
september 20, 2012 - 22:09

Scotch Pancakes

Så får I at se hvad jeg brugte mine brombær til. Ren pynt – altså også til spisning, men fik dog ikke kastet mig ud i at bruge dem i bagning.

For noget tid siden, så jeg programmet River Cottage i fjernsynet. Den ene af ‘kokkene’ lavede noget han kaldte drop scones. Jeg havde aldrig hørt navnet før, men det viste sig at være en form for små pandekager – nærmest lidt blinis agtige. Drop sconesne kaldes også for Scotch pancakes. Her får I opskriften på de lækre mundfulde:

Drop scones (jeg fik 14 små)

125 g. mel
1 knvs. bagepulver
1 knvs. salt
15 g. sukker
1 æg
ca. 1 ½ dl. mælk
25 g. margarine
lidt solsikkeolie

Smelt margarinen i en stor slip-let pande (den du skal bruge til dine drop scones). Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Slå derefter ægget ud og kom i blandingen sammen med ca. halvdelen af mælken. Pisk med et piskeris og tilsæt resten af mælken, samt den smeltede margarine. Blandingen skal være en tyk cremet masse.
Kom dejen på panden, med lidt olie – ved middel varme – i små klatter, med en spiseske. Der skal gerne kunne lægge 4-5 drop scones på panden ad gangen. Hold godt øje med drop sconesne, da de hurtigt tager farve. De første tager måske ikke lige så hurtigt farve, men de næste skal kun have 40-60 sek. på hver side. Skru lidt ned for varmen, hvis de begynder at tage farve for hurtigt. Steg de andre drop scones på samme måde, og kom en smule olie på for hver gang. Læg de færdige drop scones på en tallerken med stanniol over, så de holder på varmen, eller servér dem straks. 

Jeg spiste de små drop scones med smør, sukker, sirup, brombær og marmelade til eftermiddagsteen på en grå regnvejrsdag, men de vil også egne sig særdeles godt til brunch, da de er så små og super hurtige og nemme at lave. Det gode ved disse drop scones, er at dejen ikke flyder ud på den store pande, men holder formen som små pandekager. Det er jo 20 gange nemmere end at stå og lave amerikanske pandekager, som man skal vente på bliver bagt ordentligt igennem.

 

De lidt syrlige brombær på pandekagen blev overhældt med lækker ahornsirup, for at skabe den rette kontrast. Mums!

Det bliver bestemt ikke sidste gang jeg laver drop scones!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv kommentar 0 Kommentarer