Så får I at se hvad jeg brugte mine brombær til. Ren pynt – altså også til spisning, men fik dog ikke kastet mig ud i at bruge dem i bagning.

For noget tid siden, så jeg programmet River Cottage i fjernsynet. Den ene af ‘kokkene’ lavede noget han kaldte drop scones. Jeg havde aldrig hørt navnet før, men det viste sig at være en form for små pandekager – nærmest lidt blinis agtige. Drop sconesne kaldes også for Scotch pancakes. Her får I opskriften på de lækre mundfulde:

Drop scones (jeg fik 14 små)

125 g. mel
1 knvs. bagepulver
1 knvs. salt
15 g. sukker
1 æg
ca. 1 ½ dl. mælk
25 g. margarine
lidt solsikkeolie

Smelt margarinen i en stor slip-let pande (den du skal bruge til dine drop scones). Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Slå derefter ægget ud og kom i blandingen sammen med ca. halvdelen af mælken. Pisk med et piskeris og tilsæt resten af mælken, samt den smeltede margarine. Blandingen skal være en tyk cremet masse.
Kom dejen på panden, med lidt olie – ved middel varme – i små klatter, med en spiseske. Der skal gerne kunne lægge 4-5 drop scones på panden ad gangen. Hold godt øje med drop sconesne, da de hurtigt tager farve. De første tager måske ikke lige så hurtigt farve, men de næste skal kun have 40-60 sek. på hver side. Skru lidt ned for varmen, hvis de begynder at tage farve for hurtigt. Steg de andre drop scones på samme måde, og kom en smule olie på for hver gang. Læg de færdige drop scones på en tallerken med stanniol over, så de holder på varmen, eller servér dem straks. 

Jeg spiste de små drop scones med smør, sukker, sirup, brombær og marmelade til eftermiddagsteen på en grå regnvejrsdag, men de vil også egne sig særdeles godt til brunch, da de er så små og super hurtige og nemme at lave. Det gode ved disse drop scones, er at dejen ikke flyder ud på den store pande, men holder formen som små pandekager. Det er jo 20 gange nemmere end at stå og lave amerikanske pandekager, som man skal vente på bliver bagt ordentligt igennem.

 

De lidt syrlige brombær på pandekagen blev overhældt med lækker ahornsirup, for at skabe den rette kontrast. Mums!

Det bliver bestemt ikke sidste gang jeg laver drop scones!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...