Kategoriarkiv: Uddannelse

maj 2, 2018 - 11:26

Tvinger uddannelses systemet mig til at studere i udlandet?

nye regler om dobbeltuddannelse

Photo by Millie Clinton Photography

English recap / This blog post is a long talk about how the Danish educational system has changed which basically means that I have been excluded from studying what I dream of. Therefore I’m now considering the oppotunies of studying abroad. I have kept the long talk in Danish as it is about the Danish educational system. People who have lived under the ‘old’ educational system might have a better understanding about my concerns regarding the changes. But don’t worry. New blog post and video coming up this week xx


Indlægget her er et af de længere, mere ‘chatty’ af slagsen, så jeg vil anbefale dig at snuppe en kop varmt, inden vi går i gang. Jeg er en af de uheldige som er kommet i klemme i uddannelses systemet, efter de nye regler om dobbelt uddannelse trådte i kraft sidste år. For mig betyder reglerne, at jeg ikke kan læse videre i Danmark, med det jeg gerne vil, pga. af nogle valg jeg har taget, inden reglerne trådte i kraft. Indlægget her har faktisk været over et år undervejs. Jeg startede nemlig de første linjer tilbage i april 2017.

Jeg har selvfølgelig sat mig ind i sagen, og har både læst den opdaterede aftale om dobbeltuddannelse på uddannelses- og forskningsministeriets hjemmeside, og jeg har fulgt op på sagen gennem diverse nyheds medier. Min tanke med at fortælle min historie, er at skildre et eksempel på en situation, der viser hvordan de nye regler om dobbeltuddannelse kan ramme nogle.

Man kan måske sige at min situation er en smule usædvanlig, så for at gøre det mindst muligt forvirrende for nogen, så lad mig starte ved begyndelsen. Som de trofaste læsere måske ved, så har jeg to vidt forskellige uddannelser, nemlig en professions bachelor som pædagog og en akademi uddannelse som designteknolog med speciale i branding & marketing management.

Derfor rammer uddannelses systemet mig

Tilbage i september 2011 starter jeg på pædagog studiet, men stopper efter 2 år, da jeg er kommet ind på uddannelsen til designteknolog. Jeg havde længe vidst at jeg hellere ville det, men havde ikke troet det var en mulighed for mig. Jeg starter i sommeren 2013 på designteknologen, og færdiggører den i 2015. Samme år søger jeg ind på overbygningen til designteknologen på KEA, men kommer desværre ikke ind. I mangel på bedre, vælger jeg at genoptage pædagog studiet for at færdiggøre det sidste halvandet år. Den 18. december 2016, mens jeg er i gang med min BA-opgave, vedtages de nye regler om dobbeltuddannelse. Loven træder i kraft d. 1. januar 2017 og kommer til at gælde fra sommeroptaget 2017. Det er på det tidspunkt for sent at søge ind på vinteroptaget 2017. Jeg står nu i en situation, hvor jeg kan vælge at lade være med at færdiggøre min afsluttende opgave, droppe ud og derved stadig have muligheden for at læse en anden professions bachelor. Eller jeg kan færdiggøre den sidste måned, og få titlen pædagog, men miste retten til at læse videre med andet end det.

På det tidspunkt virkede det ikke logisk for mig, at droppe ud en måned før jeg var færdig. Jeg havde trods alt brugt 3½ år på den her uddannelse, så at droppe ud så tæt på mål, virkede fjollet. Selvom jeg hellere ville det andet, så overbeviste jeg mig selv om at der måtte være en anden udvej. Jeg havde nok ikke forestillet mig at det nogensinde skulle blive en ulempe at have dygtiggjort sig inden for flere fag. I foråret 2017 søgte jeg ind på overbygningen til designteknologen på både KEA og VIA Design, men fik afslag med den grund, at jeg ikke kunne læse en uddannelse på samme eller lavere niveau end jeg havde i forvejen. Jeg forsøgte mig også med reglerne for dispensatiopn, som jeg håbede gjaldt for mig, nu hvor jeg tidligere havde afsluttet en erhvervsakademi uddannelse, på samme sted som jeg søgte om optagelse på overbygningen, men blev igen afvist.

Udelukket fra at læse videre i Danmark

Min eneste mulighed for at læse videre i Danmark, er at vente til der er gået 6 år fra jeg afsluttede min sidste professions bachelor. Jeg kan altså først i 2023 læse videre på designteknologen, som jeg afsluttede i 2015. Hvem pokker tager en ind på en overbygning, som har afsluttet akademi uddannelsen 8 år tidligere?! Jeg ser det umiddelbart ikke ske. Om politikernes beslutning omkring de nye regler om dobbeltuddannelse virker eller fejler, ved vi nok først år ud i fremtiden. De gjorde det for at skaffe flere penge til dagpengeområdet, så om det er den bedste løsning, må tiden vise. Jeg kunne godt have ønsket, at de som minimum havde gjort det muligt selv at betale sin uddannelse, som der først var tale om. Selvom det er mange penge vi ville skulle vende os til pludselig at spare op, så ville man da ikke være fuldstændig ekskluderet fra at læse videre med en anden uddannelse i Danmark.

Nu hvor jeg mere eller mindre er blevet ekskluderet fra uddannelses systemet i Danmark, har jeg vendt blikket mod udlandet. Jeg har længe overvejet og undersøgt mulighederne for at læse videre der. Selvom det vil komme til at koste en masse penge, så er det umiddelbart min eneste mulighed pt for at læse videre med det jeg gerne vil. Nogle gange skal man virkelig gennem livet af nogle omveje. Jeg kan kun sige at jeg er spændt på at se hvad fremtiden bringer.

 

Skriv kommentar 0 Kommentarer
juli 14, 2016 - 00:14

Min uddannelse til designteknolog #2

Så blev jeg klar med anden ombæring omkring min uddannelse til designteknolog. Hvor jeg i første del kom ind på blandt andet optagelseskrav, varighed og studiebolig, skal det denne gang handle om studietur, praktik og mulighederne efter endt uddannelse.

Hvis I ikke fik læst første del, kan I gøre det lige her.

Studietur

Der er i starten af 2. semester mulighed for at komme på en studietur istedet for at vælge et valgfag. Der er bl.a. mulighed for at komme til Vietnam, Dubai eller London. Jeg valgte at tage med til New York. Det kræver at man har en del penge sparet op. Vi boede på et ret uhumsk hostel i Harlem, men efter et par dage vendte man sig nogenlunde til det, og vi var heldigvis ikke ret meget hjemme. Turen forløb over 10 dage, hvor vi blandt andet besøgte et reklamebureau i Brooklyn, den danske møbelkæde BoConcept i Chelsea, en virksomhed i SoHo, fik rundvisning i Saks 5th avenue og besøgte Urban Outfitters’ mega cool hovedkontor i Philadelphia. Nogle steder var mere studie relevante end andre, men vi fik helt sikkert besøgt nogle fede steder, som man ikke lige har adgang til som turist. Vi havde også fint med fritid, som for mit vedkommende blev brugt på shopping, NBA i Madison Square Garden, turist fart, Central Park og drinks i byen. Det kan I læse mere om her.

Der er også mulighed for at komme på studietur igen senere i forløbet, men jeg var kun afsted den første gang.

Praktik

På tredje semester skal man i en knap 3 måneder lang praktik. Dog lå paktikperioden for mit vedkommende lige efter sommerferien og helt frem til efterårsferien, så jeg valgte at bruge en stor del af min sommerferie og hele min efterårsferie på også at være i praktik, så perioden blev knap 4 måneder i stedet. Det kan være en udfordring at finde en virksomhed, som vil nøjes med at have en praktikant i knap tre måneder – derfor kan man være nødt til at ofre noget af sin ‘fritid’. Man skal helt selv finde en praktikplads – ikke noget med nogen liste man kan vælge fra eller noget – og så skal uddannelsesstedet godkende det.

Inden vi skulle søge praktiksted, havde vi besøg af en virkelig god gæstelærer til at holde et oplæg om hvordan man skriver en god ansøgning. Der blev lagt stor vægt på æstetikken og det visuelle generelt, da uddannelsen til designteknolog er en forholdsvis kreativ uddannelse. Fra de designstuderende forventedes der hele portfolier med deres arbejde, hvorimod os Branding & Marketing studerende, mere skulle vise at vi kunne benytte Photoshop og Indesign, og at vi kunne formulere os godt. Jeg fik simpelthen så mange brugbare råd om hvad der skulle lægges vægt på i ansøgningen. Jeg begyndte meget ivrigt allerede i slut-februar, at formulere ansøgning og CV samt sætte det op i Indesign, og fik løbende sendt ansøgninger afsted. Knap to uger efter jeg havde sendt de første ansøgninger afsted, fik jeg en mail fra Vald Agency, om at de gerne ville have mig til samtale. Vi holdt samtalen over Skype, og jeg fik hurtigt praktikpladsen.

Vald Agency er et lille Salgs- og Marketing agentur placeret i indre København. De repræsenterer mange contemporary brands som Henrik Vibskov, Asger Juel Larsen og Vibe Harsloef. Mange virksomheder har ikke en masse ressourcer til at kunne give praktikanter den bedste forudsætning for lærring, man skal derfor have i mente at man hurtigt kan blive betragtet som en ekstra gratis arbejdskraft. Derfor har alle opgaver for mit vedkommende heller ikke været lige sjove eller relevante, og der har helt bestemt været både gode og mindre gode oplevelser forbundet med praktikken. For at nævne nogle af de gode, så har det været guld værd at være med på messe i Forum og sælge til indkøberne, at være med backstage til shows under modeugen samt at være med og arbejde i deres showroom i Paris, og så har de gængse showroom- og salgsopgaver selvfølgelig også været lærerige.

Når man brænder for at arbejde inden for modebranchen, og får lov at lave en masse fede ting, så skal man samtidig være forberedt på mange arbejdstimer i perioder, og forhold der ikke altid er helt acceptable. Selvom uddannelsen lidt inviterer til at arbejde inden for modebranchen, så er det absolut ikke det man behøver at vælge. Nogle var også i praktik i et reklamebureau, andre hos interiør brands og i messecentret, og én var endda i en håndboldklub. Så mulighederne er mange. Praktikken afsluttes med en praktikopgave, som udarbejdes løbende under praktikperioden, og ender ud i en praktik eksamen, når man er tilbage på studiet igen.

Muligheder efter

Mange, og især min familie har spurgt mig hvad det er jeg kan med den uddannelse, og jeg har egentlig selv haft lidt svært ved at komme med et entydigt svar på det. For det er ikke så simpelt, som når man fortæller at man læser til pædagog, skolelærer eller frisør. Vores undervisere på VIA Design fortalte os hele tiden hvor vigtigt det var at vi tog overbygningen, så man havde en professions bachelor i stedet for ‘kun’ akademiuddannelsen. Med den er der langt større chancer for at få et relevant job.

Jeg valgte i foråret 2015 at søge ind på en overbygning på KEA, og i stedet for at fortsætte med Branding & Marketing, valgte jeg at søge ind på specialet Communication Design & Media. VIA Design tilbød en tilsvarende linje i Århus, men på det tidspunkt var jeg så opsat på at komme tilbage til Sjælland, at jeg kun lavede optagelsesprøven til KEA. Desværre kom jeg ikke ind, og endte med at genoptage mit pædagogstudie i Slagelse, der hvor jeg slap inden jeg startede på TEKO i 2013. Jeg kan virkelig godt lide at arbejde med mennesker, og hjælpe andre, men jeg er ikke i tvivl om hvad det er jeg brænder mest for. Derfor håber jeg også på at kunne tage en top-up inden for Design & Business i en nær fremtid.

Heldigvis fik jeg et marketingjob hos webshoppen Bekko i januar i år, og for nyligt har jeg fået endnu et marketing job hos en virksomhed inden for pleje- og sundhedssektoren. Sidstnævnte job blev jeg faktisk tilbudt som resultat af et projekt jeg havde været med i i forbindelse med pædagogstudiet, så det hele kan ende med at føre én de rette steder hen. Jeg er ikke inde for modebranchen endnu rent arbejdsmæssigt, men det skal nok komme. Med studie, to jobs og bloggen ved siden af, har jeg enormt travlt, men jeg værdsætter virkelig den erfaring jeg får. Så det er altså muligt at at få relevant arbejde selv med den to-årige akademi uddannelse til Designteknolog.

Jeg afslutter forhåbentlig pædagog studiet en gang til januar. Efter dér drømmer jeg om at rejse nogle måneder, måske et halvt år til New York og udvide mit CV, ved at arbejde som intern i en modevirksomhed, og hvem ved, måske starte på bacheloren på KEA eller VIA Design når jeg kommer hjem 😉 Fremtidigt drømmer jeg om at arbejde på et modemagasin eller hos et PR-bureau inde for modebrancehen – gerne som showroom koordinator. Jeg er i hvert fald spændt på hvad fremtiden vil bringe, og glæder mig til at dele den med jer.

Hvis I har nogle spørgsmål, så skriv dem endelig i kommentarfeltet nedenfor eller på min mail byjennip@gmail.com, så skal jeg forsøge at besvare så godt jeg kan.

 

Skriv kommentar 0 Kommentarer
juli 4, 2016 - 18:07

Min uddannelse til designteknolog #1

Noget jeg jævnligt bliver spurgt ind til, er min uddannelse til designteknolog. Bl.a. hvordan niveauet er, hvad uddannelsen går ud på, og hvad man kan med den bagefter. Jeg kan huske at jeg selv søgte med lys og lygte efter nogle svar på alle de spørgsmål jeg havde omkring uddannelsen, dengang jeg skulle søge ind. Jeg ved selv hvor svært det kan være at vælge karrierevej (har selv læst på to vidt forskellige uddannelser), så jeg håber mine små erfaringer kan hjælpe bare nogle af jer. Jeg vil ikke dele en masse af det fakta I alligevel kan finde på hjemmesiderne, men mere mine egne erfaringer med uddannelsen, og siden den er ret relateret til modebranchen, tænker jeg det vil være ganske relevant her på bloggen.

Jeg har delt teksten op i forskellige punkter, for at gøre det så overskueligt som muligt, og så har jeg delt det op over to indlæg, så det måske er lidt nemmere at fordøje. Anden ombæring kommer op i løbet af ugen.

Før optagelse

Jeg startede på Teko i september 2013, og var allerede i januar det år ovre til åbent hus på skolen og se lokalerne og høre om de forskellige studieretninger. Jeg var inde og høre om hvordan en branding undervisning foregik, og var også inde og se modeshow med de designs som designeleverne havde lavet. Efterfølgende blev vi af studerende vist rundt i forskellige studieboliger i Birk Centerpark ved skolen. Hvis du overvejer studiet, vil jeg klart anbefale at besøge til et åbent hus arrangement. Du kan få et godt indblik i hvad det indebærer, og få svar på en masse spørgsmål fra både undervisere og studerende på stedet. På de dage der er åbent hus, kører der gratis busser til og fra skolen fra København, Odense og flere byer i Jylland, så det kan godt betale sig at holde øje med skolens facebook side hvis du skal der over.

Optagelseskrav

Dengang jeg søgte ind på Designteknologen, læste jeg til pædagog på 4. semester. Jeg har en almen gymnasial baggrund, og var bestemt ikke en af dem der klarede sig godt i gymnasiet. Jeg måtte derfor læse matematik C op på VUC om aftenen ved siden af studiet, for at kunne opfylde adgangskravene for designteknologen. Heldigvis var jeg virkelig motiveret, og klarede mig godt. KEA i København og TEKO i Herning (nu VIA Design) er de to store uddannelses institutioner, som udbyder uddannelsen til designteknolog, og optagelseskravene er ret forskellige. På KEA skal man møde op til en skriftlig prøve på 3-4 timer, og besvare en del opgaver relateret til alle de udbudte specialeretninger. På TEKO har man 14 dage til at besvare en række opgaver relateret til dén ene specialeretning du søger. Netop af den grund tog jeg et bevidst valg om kun at søge på TEKO, selvom det var langt væk.

Efter jeg havde søgt om optagelse, skulle jeg besvare en optagelses opgave, som alle ansøgere skal. Der er syv specialeretninger inden for designteknologen. Jeg havde søgt Branding & Marketing Management, og skulle derfor besvare opgaver omhandlende bl.a. købsadfærd, markedsføring og celebrity-branding. Selvom jeg hverken har en handelsskole uddannelse, eller haft virksomhedsøkonomi, så var opgaverne rigtig spændende, og med lidt hjælp fra nettet og blandt andet bogen Salg og Service, klarede jeg dem og kom ind på mit drømmestudie.

Varighed og struktur

Uddannelsen til designteknolog tager to år, og på Teko fungerer det sådan at man det første semester går i klasse med studerende fra nogle af de andre specialeretninger. Jeg læste altså sammen med designere, konstruktører og indkøbere. På det semester prøves der også kræfter med fag inden for de forskellige retninger. For eksempel havde vi design, retail management, purchasing management, branding, global business communication mm. Desuden havde vi på første semester også produktkendskab, hvor vi lærte om fibre og vævninger. På andet semester kom vi i nye klasser, og skulle resten af tiden læse sammen med studerende på ens egen specialeretning.

Jeg har været virkelig glad for at være studerende på TEKO, og har fået så meget fedt ud af det. Bl.a. havde vi en del tværfaglige projekter, hvor vi arbejdede sammen i grupper på tværs af specialerne. Vi har bl.a. skulle tage et eksisterende brand, som var kendt for noget bestemt, og så lave et nyt produkt for dem, som skal brandes. Min gruppe havde f.eks. valgt Summerbird som vores brand, og valgt at de skulle lave undertøj som en del af en Valentines kampagne. Som studerende på TEKO er man også super priviligeret at få en masse spændende foredragsholdere til at komme ud og holde oplæg, og det er personligt noget af det jeg har været super glad for. Bl.a. har vi haft besøg af produktdesigner Mads Odgård, som bl.a. har designet bestik fra Rådvad, minuture fra Rösti og mange af gadelamperne i bybilledet. Vi har også haft besøg af Parsons school of Design, PVH (Tommy Hilfiger, Calvin Klein mm.) og mange andre spændende foredragsholdere relateret til modeindustrien.

Branding og marketing management passede rigtig godt på det jeg søgte, da det har en rigtig god blanding af teoretisk og kreativt. Vi skulle altså både have makro økonomi, business economics, branding, e-strategi og marketing management, hvor vi læste en masse og arbejdede med en masse spændende cases, men vi havde også fag som Koncept udvikling, hvor Photoshop og Indesign blev brugt en del. Desuden er der muligheden for at vælge mellem mange forskellige spændende valgfag. Jeg har selv haft Foto & Photoshop, E-magasiner og Syteknik.

Uddannelsen afsluttes med en skriftlig opgave, som udarbejdes individuelt. Man skal her opsøge en virksomhed, og arbejde med nogle af deres problemstillinger. Jeg baserede min opgave på Meotine, da de var ret nystartede. Udfordringen her er ikke at finde en virksomhed der gerne vil bidrage med oplysninger, men selv at bidrage med noget virksomheden kan bruge fremadrettet.

Studiebolig

Jeg boede i de to år jeg studerede i Herning i en skøn studielejlighed i Birk 8-10 minutters gang fra skolen. Vælger I at bo i det område, skal I være forberedte på at det er langt fra alt andet end skolen. Det tager ca. en halv time at gå til det nærmeste supermarked, og en time at gå helt ind til byen. Til gengæld er der mange steder at handle så snart du nærmer dig Herningcentret, og på cykel kan tiden kortes til godt en tredjedel af gåturen.

Jeg fandt frem til studieboligerne via. skolens hjemmeside, og skrev mig efterfølgende op til studieboligerne i boligselskabet Fruhøjgaard på lejehuset.dk. Det er gratis at oprette en bruger som studerende. Jeg ansøgte specifikt om en passivbolig, da jeg bedst kunne lide de lejligheder, og der også var større chancer for at få en bolig til tiden. Passivboliger tildeles særligt miljøbevidste personer, og er specielt indrettede for at være næsten CO2-neutrale. For eksempel er badeværelset placeret i midten af lejligheden for at fungere som husets varmekerne. Jeg ansøgte om passivboligen i slut-april, og blev 2 dage senere tildelt fortrin til passivbolig, og rykkede derfor laangt op af ventelisten.

Min lejlighed i Birk Centerpark var en to-værelses lejlighed på 45 kvadratmeter + 2 kvadratmeter åben terrasse. Lejligheden var egentlig ét stort rum (bortset fra badeværelset), men havde garderobeskabe fast placeret som rumdeler. Jeg synes at det har fungeret rigtig godt, og man har ikke som sådan mærket at der ikke var døre mellem soveværelse, gang, stue og køkken. Stue og køkken er i ét, men i passivboligerne har man heldigvis nogenlunde med køkkenplads og ordentlig størrelse ovn, køleskab og fryser. Badeværelset er desuden nyt og flot. Jeg har været helt ubeskriveligt glad for at bo i den lejlighed, og jeg kan kun meget varmt anbefale boligselskabet Fruehøjgaard, som var der med det samme, hver gang man ringede om noget. Jeg fik desuden også hele mit indskud tilbage da jeg fraflyttede lejligheden. Der stod oven i købet en fin buket blomster fra dem, den dag jeg flyttede ind. Hvor mange boligselskaber gør lige sådan noget for deres lejere??

Jeg boede ganske vist i udkanten af Herning, ja mine naboer var faktisk tre køer på en mark. Jeg joker ikke, de gik ca. 3 meter fra min lejlighed, og det var SÅ hyggeligt! Rigtigt rart sted at bo. Alfa og omega for mig var at skolen var tæt på, men vi havde også vaskeri tilknyttet (hvor hver vask blev trukket over huslejen), studenterhuset lå på campus, der er ret naturskønne omgivelser at løbe i, en lille tog station 4 minutters gang der fra, og så bor der jo en masse andre unge på Birk Campus. Der gik faktisk lang tid før jeg rigtigt lærte nogle af de andre at kende derude, men da først jeg gjorde blev det til nogle hyggelige mad- og spil aftener, som jeg savner.

Billederne her er fra min lejlighed i Herning. Nu er der ikke gjort specielt meget ud af indretningen, men håber I kan få fornemmelsen af hvordan sådan en lejlighed ser ud.

Klik ind i slutningen af ugen og læs Min uddannelse til designteknolog #2, som omhandler studietur til bl.a. New York, praktikken og hvilke muligheder der kan byde sig efter endt uddannelse.

Hvis I har nogle spørgsmål, så send mig en mail på byjennip@gmail.com eller skriv det i kommentarfeltet nedenfor 🙂

 


Skriv kommentar 0 Kommentarer
juni 26, 2015 - 14:57

One happy girl

One happy girl

Det er en ekstra glad pige der tjekker ind på bloggen i dag. I dag har jeg nemlig været til dimission og fået mit eksamensbevis, så nu kan jeg officielt kalde mig for Designteknolog med speciale i Branding & Marketing management. Det er en noget fornem titel på en så kort uddannelse haha. Det er skønt at være færdig, men også lidt underligt at skulle starte på et nyt kapitel i mit liv. Min fremtid er jo endnu uvis. Dog er der en ny ting i mit liv, som jeg glæder mig meget til at starte på, men det kommer I nok til at høre mere om en anden gang (;

Hvis I har nogle spørgsmål omkring uddannelsen, så er I meget velkomne til at skrive til mig her eller på mail, så vil jeg forsøge at besvare så godt jeg nu kan.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

English recap I am a very happy girl today! I have just finished my education and can now call myself a design technologist. Hope you will all have a happy friday.

Skriv kommentar 2 Kommentarer
april 14, 2015 - 10:44

Fremtidssnak

Nu kommer det til at lyde helt seriøst med den overskrift, og det var egentlig ikke meningen. Ikke desto mindre så snakkede jeg på et tidspunkt her på bloggen, om at fortælle lidt om mine fremtidsplaner i forhold til uddannelse. Som nogle af jer måske ved så læser jeg til designteknolog med speciale i Branding & Marketing Management på VIA Design (Teko) i Herning. Det er en 2-årig akademi uddannelse, som jeg afslutter til sommer, og jeg har derfor skulle tage stilling til hvad jeg vil efterfølgende. Allerhelst vil jeg gerne tilbage til Sjælland, hvor min familie og bedste veninder er, men når det er sagt, så er det ikke det der skal være afgørende for hvor jeg vælger at læse. Dog har KEA været min førsteprioritet, da de har den linje jeg godt kunne tænke mig at vinkle min uddannelse mod. Jeg har for få dage siden afleveret min besvarelse på optagesesprøven, og selv om jeg synes den var virkelig spændende, så var den også svær.

Lige nu har jeg det sådan at jeg ikke regner med at komme ind, og går derfor og overvejer hvad jeg så skal. En af de ting jeg overvejer ret kraftigt er at tage den pædagog uddannelse færdig, som jeg startede på i 2011, og som jeg nu mangler halvandet år af. Det er jo to vidt forskellige brancher, og jeg er helt sikker på hvad det er jeg helst vil, men på den anden side, så udelukker det ene heller ikke det andet. Jeg glæder mig til senere på året at få lidt mere afklaring, for puha der er meget at tage stilling til.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv kommentar 0 Kommentarer
Follow on Bloglovin

Find opskrifter

Madblogstoppen

Follow me on Instagram