november 9, 2012 - 14:37
Hjemmebagte chokorug boller
Jeg har endelig fået kastet mig ud i at prøve at bage de lækre chokorug fra Lagkagehuset. Og jeg synes faktisk at resultatet blev meget vellykket.
- Til ca. 20 boller brugte jeg:
-
700 g. rugbrødsblanding + tilhørende tørgær
150 g. mørk chokolade med 44% kakaobestanddele
50 g. mørk chokolade med 70% kakaobestanddele
mandelsplitter til pynt på bollerne (Lagkagehuset bruger dog hasselnødder)
Følg opskriften bag på rugbrødsblandingen, og hak chokoladen og bland i dejen inden den sættes til hævning.
Drys med mandelsplitter enten inden eller efter hævning (tryk dem evt. fast i dejen) og kom dem i ovnen.
Hvis bollerne er små skal de have ca. den tid, som står på rugbrødsblandingen, under "boller" eller "minirugbrød".
Tjek gerne 5-10 minutter før de er færdige med en tandstikker, om bollerne er klæg indeni. Hvis ikke, kan de tages ud med det samme.
Spis dem gerne lune med smør, eller kolde som en snack dagen efter.
<< Oreo cupcakes
Kaffe cupcakes >>
NØJ det ser lækkert ud, den vil jeg helt sikkert prøve!
De er også virkelig gode 🙂
Hvor skønt med denne opskrift, for jeg kan da ikke se mig fri for at checke ind på FB, når jeg besøger Lagkagehuset, der så belønner med en chokorug – de smager SÅ skønt og jeg skal helt klart prøve at lave disse!
Nej gør de det, hvor sjovt – det vidste jeg ikke 🙂
Det er virkelig også en af mine store addictions for tiden. De smager skønt!
Yeps 🙂 🙂 🙂 … så man må jo forbi i tide og utide 😉 Og nu har jeg mine i ovnen, men jeg brugte altså hele rugbrødsblandingen (samme som den du har afbilledet) – ellers tænker jeg den var blevet for våd? Puttede så mere chokolade i … venter spændt! 😉
Uh hvordan er de blevet? Er spændt på at høre resultatet. Da jeg brugte 700 g så brugte jeg de andre 300 g til gulerodsboller, så det skulle gerne passe med mængden 🙂
Nåååårh okay – så forstår jeg bedre mængden 🙂 De blev gode nok, men jeg vil dog bruge en blanding med flere kerner i næste gang … det synes jeg også der er i dem fra Lagkagehuset 🙂 God weekend 🙂
Købte lige en i går for at se om der var flere kerner i hehe, men synes jeg nu ikke der er. Men det er jo altid noget man kan drage sig erfaringer, og så ændre opskriften derefter fremover 🙂
Tak og god weekend til dig også 🙂
Nogle der ved om de kan fryses ned?
De smager fantastisk… Men kan disse skønne rugbrøds boller fryses ned???
Hej Lone
Ja de er nemlig super lækre.
Desværre ved jeg ikke om de kan fryses, da jeg aldrig har prøvet det. Der er næsten ikke andet for end måske at forsøge at fryse et par stykker ned først og se hvordan de bliver 🙂