Kategoriarkiv: New York

september 30, 2021 - 11:54

En dagstur til Coney Island og Brighton Beach

Coney Island

Hvis du er i New York i sommerperioden, så vil jeg klart anbefale en tur til Coney Island og Brighton Beach. Nu er jeg så heldig at jeg har en pool i min bygning, som jeg glædeligt benytter hele sommeren, så jeg nåede faktisk kun til stranden en enkelt gang i år her ovre. Og heldigvis på en dag hvor der ikke var spækket med mennesker. Coney Island Beach er ellers kendt for at være proppet i højsæsonen, så det er absolut værd at være opmærksom på. I USA løber sommeren officielt frem til 22. september, så hvis du har muligheden for det, vil jeg anbefale at besøge den populære strand uden for skolernes sommerferie, eller at komme tidligt på en hverdag.

Coney Island er ikke kun kendt for sin strand, men også for sin forlystelsespark Lunapark, som du betaler for separat. Selve stranden er gratis at besøge, og mange tager her ud for at få et godt billede med tivoliet i baggrunden. Der er en enormt hyggelig strandpromenade, som straks giver følelsen af at være sydpå. Nede på stranden går sælgere rundt og sælger farverige armbånd, vand og andre småting. I forlængelse af Coney Island Beach ligger Brighton Beach, som du nemt kan gå til, hvis du ønsker at solbade på den mere rolige del af stranden. På vej mod Berighton Beach vil du også se New York Aquarium. Et besøg hertil, kan sagtens kombineres med din strandtur, nu du alligevel er på de kanter. Entré starter ved $22.95 for børn og $26.95 for voksne.

Værd at vide før du tager afsted:

Transport: Du kan ret nemt og billigt komme med subway fra Midtown Manhattan og ud til Coney Island i Brooklyn. Hopper du på Q-linjen Fra Times Square, kommer du der ud på omkring 50 minutter, og det for blot $2,75

Mad: Den mad som du kan købe i boderne langs strandpromenaden, er primært pomfritter, burgere og hotdogs. Desuden er der nogle få turistprægede restauranter, hvor priserne er i den høje ende. Medbring evt. selv en køletaske med mad, snacks og drikkevarer. Jeg blandede en salat i Wholefoods inden jeg hoppede ombord på toget, og så sørgede jeg for at have masser af koldt vand og saftigt frugt med.

Toiletter og bade: Der er masser af toiletter i forbindelse med stranden. I den ene del er de ikke særligt lækre, men jo længere du bevæger dig fra Coney Island Beach og mod Brighton Beach, jo bedre forhold vil du opleve. Der er også små bruse standere langs promenaden, hvor du kan vaske dig fri for sand og saltvand.

Medbring: Hav gerne et strandtæppe med, og medbring selv håndklæder og eventuelt parasol.

Andre strande: Selvom både Coney Island og Brighton Beach er velbesøgte, så skal du ikke nødvendigvis forvente ren sandstrand og helt klart vand. Hvis du vil ud til de mere lækre sandstrande, kan du tage en dag i bil langs Jersey Shore. Sandy Hook er en eftertragtet strand, og er du villig til at betale for indgang, så kan Ocean Grove anbefales. Indgang koster $11 pr. person. Stranden er holdt lækker og ren, og du mærker feriestemningen, så snart du nærmer dig området hvor stranden ligger. Køb din billet på forhånd hvis du vil være sikret indgang.

Skriv kommentar 0 Kommentarer
november 28, 2020 - 15:42

En update på min ansøgning om arbejdstilladelse i USA

arbejdstilladelse i USA

Moonchild leggings // Zara knit top // & Other Stories blazer (similar here) // Zara boots // Sandro bag

Jeg har slet ikke fået fortalt her på bloggen at jeg nu har fået godkendt min ansøgning om arbejds tilladelse i USA. Det er faktisk en måned siden jeg fik godkendelsen. Det gik meget stærkere end forventet. Jeg havde fået at vide at det kunne tage mellem 3 og 5 måneder, men fik altså mit svar og et fint EAD card tilsendt allerede halvanden måned efter jeg havde søgt. Det er selvfølgelig virkelig skønt, men det har også givet mig ekstra pres på i forhold til at få søgt jobs. Det er nemlig sådan at jeg fra den dag min arbejdstilladelse træder i kraft, har tre måneder til at finde et job her i USA. Hvis ikke jeg gør det, skal jeg forlade landet, og så kan jeg ikke længere rejse ind på mit F-1 visa igen.

Det er en ret nervepirrende og stressende situation, for grundet Covid er det ikke ligefrem prime-time for at være jobsøgende. Jeg kan kun blive ved med at søge forskellige relevante jobs og så håbe på det bedste. Jeg havde min første rigtige job samtale tidligere i denne uge – over Zoom faktisk. Jeg kan mærke at de her samtaler er virkelig god øvelse for mig, for det er bare noget andet her end hvad det er i Danmark. Nå men jeg ville egentlig bare give en lille update på hvordan det stod til. Jeg krydser fingre for at kunne rejse hjem til jul, men også for at jeg kan rejse tilbage igen! I videoen nedenfor kan I se mit look in motion, så I har mulighed for at få flere detaljer med. Håber I kan lide den. Glædelig 1. søndag i Advent i morgen.

Skriv kommentar 2 Kommentarer
oktober 28, 2020 - 09:18

Sådan tog jeg TOEFL test inden jeg søgte studie i New York

TOEFL test

Wool dress / COS, boots / Zara, bag / Mulberry

Som du måske ved hvis du følger med på bloggen eller på min Instagram regelmæssigt, så afsluttede jeg min kandidat i Fashion Marketing fra LIM College i New York tilbage i august måned i år. Jeg startede i september sidste år, og forud for det gik en masse praktisk i forbindelse med ansøgnings processen. En af de ting jeg skulle have krydset af listen før jeg overhovedet sendte min ansøgning afsted til skolen, var at få taget en engelsk test. Jeg valgte at tage en TOEFL test. Det har jeg skrevet lidt mere uddybende om nedenfor.

TOEFL test

I forbindelse med at skulle søge om optagelse på uddannelse i USA, så er et af optagelses kravene at du kan dokumentere at du kan tale og forstå engelsk på et akademisk niveau. Det dokumenteres som regel via en TOEFL test eller anden form for godkendt engelsk test. Jeg tog TOEFL testen, og tænkte at jeg gerne ville dele mine erfaringer med jer, hvis I evt. står og skal søge ind på uddannelse udenlands.

Jeg meldte mig til testen inde på ETS’ hjemmeside her. Eftersom jeg var bosiddende i England på det tidspunkt, så meldte jeg mig til at tage testen på et testcenter i London, og det kunne rent økonomisk godt betale sig, fremfor at tage testen i Danmark. I Danmark betaler du nemlig $265 for at tage en TOEFL test, mens jeg i England kunne slippe med $200. Jeg tilmeldte mig en dato inde på hjemmesiden godt 3 uger før testdagen. Jeg forberedte mig inden, ved at downloade ‘TOEFL Go’ appen, hvor jeg gratis kunne tage nogle mini-prøve tests, for at få en fornemmelse af hvordan prøven ville være delt op.

Lørdag d. 11.08.18 mødte jeg op på test centret i London og tog testen.

Inden test start underskriver du en confideniality and Regulations agreement, som indeholder nogle lidt bizare punkter

Testen varer ca. 4 timer, og foregår under rimelig strenge regler. Du sidder i et lokale med en del andre testtagere, men har et bord og en computer for dig selv som du sidder ved, en smule afskærmet fra de andre. Du må ikke tale med nogen under testen, ej heller i din 10 minutters pause. Ligeledes må du heller ikke have hverken mad eller drikkevarer med ind til testen. Du kan få lov at låse disse ting ind i et skab, som du kan få adgang til i din pause, og igen når testen er slut.

Det eneste du faktisk må have med ind er dit pas – det skal du have med som dokumentation. Du bliver kropsvisiteret inden du går ind til testen, også efter din pause. Hvis du har briller på, bliver de også tjekket for laser felt.

Efter testen

Resultaterne fik jeg d. 20.08.18. Jeg fik 84 point ud af 120 mulige. Ved hver del kunne opnås maks 30 point. Jeg fik 10 i læse delen, 24 i lytte delen, 26 i tale delen og 24 i skrive delen. Jeg havde altså været for langsom til at læse og forstå den tekst, i læsedelen, og nåede derfor ikke at besvare alle spørgsmål. Det trak ned, og viste samtidig min svage side når det kommer til engelsk. De andre tests gik heldigvis rigtig fint, og trak mig op igen. Det er forskelligt fra skole til skole, hvor mange point der kræves, for at søge om optagelse. På LIM college i New York, hvor jeg har søgt ind, kræves der 80 point, så jeg havde heldigvis lige fået nok point. Parsons school of Design kræver til gengæld en højere score, og der ville jeg derfor ikke have nok point til at søge ind.

I videoen nedenfor taler jeg mere om TOEFL testen, min uddannelse og det at studere i udlandet

Skriv kommentar 0 Kommentarer
oktober 3, 2020 - 14:20

En næsten perfekt dag alene i New York

Onsdag d. 16.09.2020

Der er noget magisk over det der begyndende efterårsvejr, hvor luften er kølig men sprød, og solen stadig luner når man får sat sig et sted hvor man kan suge dens svage stråler til sig. Bladene begynder at skifte farve. De drysser ned på mig, mens jeg sidder på en bænk i Central Park og kigger på mennesker.

Det er en af de der næsten perfekte dage, hvor dagen er startet med en god løbetur langs Manhattans østside med udsigt til East River. Ole & Steen har lige åbnet deres tre butikker op igen efter lockdown, så jeg går ned i dén på 48 og Lex og køber mig en coldbrew på havre og en skagensbolle med smør. Jeg tager det med mig op til parken og finder et solstråle spot ved søen med de små mekaniske både, som dog ikke er i brug i øjeblikket. Jeg gætter (inde i mig selv) på hvem af de mange kvinder med klapvogne som passerer mig, der er hippe mødre med bopæl i de imponerende høje bygninger på 5th Avenue ude på den anden side af parken, og hvem der er nannies.

Jeg suger det sidste iskaffe op gennem sugerøret og går videre rundt i parken. Først ned forbi et offentligt toilet, som jeg ved har åbent. Det er så pokkers svært at finde et offentligt toilet her i corona tiderne. Jeg plejede ellers altid at smutte ind på en Starbucks eller på New York Public Library, men i øjeblikket er de fleste toiletter altså lukkede. Det gør det hele noget mere besværligt. I hvert fald når man har drukket en stor iskaffe og har en lang gåtur foran sig. Jeg elsker at være i Central Park, og selvom jeg nogle gange tror at jeg har set hele parken, så finder jeg alligevel områder hvor jeg aldrig har været. Tænk at have så fin og afstressende en oase midt i storbyen.

Jeg har har allerede inden dagen begyndte, besluttet at det skulle være en hyggedag. En mig-dag. Jeg har ikke travlt. Jeg går bare rundt i Manhattans gader, helt oppe fra 85 og ned til 25’nde gade. Jeg har allerede planlagt at gå ind forbi Whole Foods og købe en gang sushi to-go, og videre forbi Levain Bakery på UES for at få fat i en af deres populære cookies. De koster $4 stykket men er det hele værd. De er altid lune når man køber dem, så chokolade stykkerne indeni er lidt flydende endnu. Jeg finder et spot på min gåtur på vej downtown, hvor jeg spiser min sushi og halvdelen af min store cookie. Jeg går videre og ringer til min tvillingesøster, som jeg så tit gør. Det er ret hyggeligt ofte at tale sammen, når vi nu bor så langt fra hinanden. Jeg sætter mig på en bænk og spiser det sidste af min cookie, inden jeg beslutter at tage hjemad. 23 km i benene siger sundheds appen på telefonen. 7 af dem som løb. Det kan mærkes, men jeg er glad. Jeg smiler for mig selv i bussen på vej hjem. Træt men glad helt indeni.

Skriv kommentar 0 Kommentarer
september 21, 2020 - 07:44

Om at være tilbage i New York under en pandemi

Hvordan går det egentlig med at være tilbage i New York? Det spørgsmål har jeg fået en del gange, siden jeg for knap en måned siden rejste tilbage, efter tre måneder i Danmark. Efter to måneder i lockdown herovre, kørte jeg død i fjernstudie og hjemme karantæne, og rejste i maj hjem til Danmark for at få en pause fra det hele og være tæt på dem jeg har nær. Det skulle dog vise sig at være sværere end som så at få lov at rejse ind i USA igen. Jeg havde måske en lidt naiv tankegang om at der nok blev åbnet op igen inden for en måneds tid. Eller, mit håb om at det skete, bidrog i hvert fald til min beslutning om at rejse til Danmark, selvom jeg godt vidste at jeg måske ikke fik lov at komme tilbage. Selvom uvisheden ikke var fed, så kunne jeg mærke at det var den rigtige beslutning.

Da der endelig blev bevilliget indrejse til USA for F-1 visa holders, var jeg hurtig til at booke min billet. Det var nemlig ret afgørende at jeg nåede tilbage inden mit visum udløb. Ellers kunne jeg godt sige Goodbye til New York for good. Det følte jeg mig alligevel ikke helt klar til. Heller ikke selvom jeg sad med familie omkring mig som ikke var trygge ved at jeg rejste tilbage som omstændighederne så ud. Heldigvis går det den rigtige vej. Tallene ser gode ud for New York. Tingene er så småt begyndt at åbne op, og i oktober åbner restauranter og cafeer endelig op for indendørs servering – med begrænset kapacitet naturligvis. Lige nu sidder jeg og skribler på min laptop ved et bord i Madison Square Park. Det er lidt blevet mit udendørs kontor igennem september. Deres wifi virker nogle gange. Jeg får arbejdet, jeg får blogget, jeg får lavet indhold til Instagram og Youtube. Det føles godt.

Selvom vi har haft sommer et godt stykke ind i september, så kan det ikke undgås at de nu faldende temperaturer kan mærkes. Det er noget køligere. Specielt når arbejdsdagen foregår udendørs. Jeg varmer mig på kaffe, matcha og pumpkin spice lattes. Vi er ikke helt der hvor vi skal pakkes ind i jeans, store strik og frakker endnu, men de korte kjoler og sandaler er nu kommet bagest i skabet. Det kan selvfølgelig være at jeg får brug for at at finde det sommerlige tøj frem et par gange endnu. New York er jo rimelig kendt for markant vejrskifte. Det kan sagtens skifte fra høj sol og 32 grader til tordenstorm og 18 grader i løbet af en dag. De lover da også højere temperaturer igen et par dage i den kommende uge. I dag har vi kun 18 grader (12 i morges da jeg var ude og løbe), men allerede på onsdag lover de fuld sol og 27 grader igen. 

Hvordan går det så egentlig med at være tilbage i New York? Selvom det altid er hårdt at forlade familie og venner i Danmark, så må jeg indrømme at jeg virkelig havde savnet New York. Det føles på mange måder rigtig godt at være tilbage. Jeg har søgt om arbejdstilladelse, og venter nu på svar. Det er en lang process, som jeg taler mere om i min vlog nedenfor. Imens vil jeg bare nyde byen og få det bedste ud af ventetiden, og det går det altså foreløbigt meget godt med.

 

Skriv kommentar 4 Kommentarer
juli 29, 2020 - 11:35

Det koster det at bo og studere i New York City

studere I New York

Et af de spørgsmål jeg har fået allermest omkring mit studie og mit ophold i New York, er hvordan jeg har fået råd til det. Hvad koster studiet og hvordan har jeg finansieret både det og og et sted at bo i så dyr en by som New York? Jeg har derfor forsøgt at besvare de spørgsmål så grundigt som muligt nedenfor.

Hvad koster uddannelsen og hvordan har du finansieret dit ophold?

Selve uddannelsen koster 200-225.000 kr. Jeg har sparet de fleste penge op selv og så har jeg lånt nogle også. Hvis du ikke har mulighed for at låne pengene hos f.eks. familie, så er et SU-lån umiddelbart den billigste løsning. Du skal som udgangspunkt kunne bevise at du har 400.000 til rådighed for at få F-1 visum. Der udstedes kun visum til dig hvis du kan bevise at du har råd til at leve i landet den tid uddannelsen tager. De penge dækker tuition, husleje, mad, forsikring, lommepenge etc. Jeg har en room & board sponsor hvilket betyder jeg bor hos nogle, som dækker mine måltider og husleje. Jeg har altså været heldig at kunne bo hos nogle jeg kender i forvejen, og det har betydet at jeg ‘kun’ har skulle lægge ca. 250.000 kr, men som udgangspunkt tror jeg det er lettere sagt end gjort, at finde room & board sponsors.

I forhold til tuition, betalte du det hele samlet på én gang eller over flere gange?

Man betaler typisk for hvert semester løbende. Dog skal man stadig kunne bevise at man kan betale det hele, for at få visum inden man kommer ind i landet.

Søgte du legater?

Jeg har søgt lidt legater/stipendier efter jeg er startet på studiet, men det kan være svært at finde legater indenfor marketing. Jeg har været så heldig at få et stipendium på 43.000 kr. fra SU, som er muligt at søge om, når du læser en hel kandidat i udlandet. Desuden har jeg fået SU med mig på ca. 3800 kr. månedligt, hvilket er en rigtig fin hjælp hver måned.

Hvor bor du henne? (campus – off campus) og hvordan er det i forhold til skolen?

Jeg bor off-campus i New Jersey. Det er en super nem commute. Ca 20 min med bus til Times Square og så 20 minutters gågang til skolen derfra. Vil du bo i skolens residence house, skal du slippe ca. 15.000 kr. om måneden, og så bor man endda to-tre personer på hvert værelse. Til gengæld får du ting som fitness rum, dørmand og fællesrum med i prisen. Du kan dog sagtens finde et værelse billigere andre steder i byen, eller en lille lejlighed til samme pris, hvis du har dine papirer i orden (det er dog sværere end som så). Hvis du er interesseret i at vide mere om at finde lejlighed i New York, kan du se min video omkring det her.

Hvis du vil vide mere om skolen, niveauet og ansøgnings processen så kan du finde mine to tidligere indlæg om det her og her.

Skriv kommentar 2 Kommentarer
april 9, 2020 - 15:14

Studying in New York City – the school, level of education etc.

Så er det blevet tid til anden del af min Q&A i forbindelse med min uddannelse i New York. Denne gang besvarer jeg spørgsmål omkring uddannelses niveauet samt kvaliteten af skolen og undervisningen. Pt ser tingene en smule anderledes ud grundet Covid-19, men generelt foregår det som beskrevet nedenfor. Hvis du vil læse første del om selve uddannelsen og ansøgnings processen, så kan du finde den her.

Hvordan er skolen generelt?

Jeg har ikke nok grundlag til at kunne sammenligne med andre skoler som FIT og Parsons herovre, men jeg er super glad for skolen og finder de fleste af mine fag rigtig spændende. Jeg glæder mig oftest til undervisningen og synes de afleveringer og opgaver vi bliver stillet, er virkelig interessante. Kvaliteten af professorer varierer lidt, så det kan være godt at forhøre sig omkring hvem folk anbefaler, inden du vælger fag og professor. Jeg har læst min akademiuddannelse som designteknolog på TEKO/VIA Design i Herning, og den uddannelse var jeg også virkelig glad for, hvis jeg skal give min bedste danske sammenligning ift. skole.

Hvordan er uddannelses niveauet?

Jeg har egentlig aldrig set mig selv som typen der ville læse en kandidat. Det med at sidde til lange forelæsninger i et auditorium, have en masse selvstudie, og slutte af med en jeg-ved-ikke-hvor-lang afhandling, har bare aldrig tiltalt mig. Jeg er nok lidt for lidt teoretisk til at kunne se den type uddannelse virke for mig. Derfor frygtede jeg også at jeg ville få svært ved at følge med på studiet her. Især når alt foregår på engelsk. Det har dog ikke været et problem. Jeg tror at netop denne type kandidat uddannelse er mig, fordi den er mere praktisk baseret end den er research baseret. En af mine kolleger nævnte for nyligt, at hvis bare man er god til at skrive essays og analysere cases, så skal man nok komme igennem en MPS eller en MBA degree.

Hvordan er undervisningen? Mængden af f.eks. opgaver og afleveringer?

Fordi det er en Master of Professional Studies, så får du den praktiske del med, og undervisningen gør brug af rigtig mange real-life cases samt gæste speakere fra mode- og marketing branchen. Vi berører emner som PR, social media, cause marketing, new media marketing, consumer insights etc. Jeg har undervisning fire gange om ugen (10 timer). På kandidaten ligger dine timer eftermiddag og aften. Du fordeler selv dine timer over mandag til torsdag og vælger om du vil møde 15-17:30 eller 18:30-21. På mit første semester, fordelte jeg mine timer over 3 dage, så jeg have to korte og en lang dag. På mit andet semester har jeg valgt at have fire korte dage. Der er en del cases-studies og afleveringer løbende.

Hvordan er fordelingen mellem amerikanere og internationale, og hvordan er klasse størrelsen?

Der er en god blanding af amerikanske og internationale studerende. Måske et svagt overtal af amerikanere. Mange af de internationale studerende er fra Indien og Kina. Der er typisk er mellem 10 og 20 elever i mine klasser.

Tredje Q&A kommer til at omhandle min finansiering af uddannelse, husleje i New York mm. så stay tuned for den del.


It’s time for the second round of my ‘Studying in New York Q&A’. This time around I’ll answer your questions about the level of education plus quality of the school and the courses etc. Obviously Covid-19 has changed how some things work at the moment but overall, what I posted below describes pretty well how I experience LIM College. If you are interested in more details about what I am studying, the application process etc, you can go read about that part here.

How is the school overall?

I’m not in a position to really compare LIM to other schools like Parsons and FIT but I am truly happy attending LIM and I find most of my courses super interesting. For reference, I did my AP graduate in Branding & Marketing Management at VIA Design in Denmark and I really loved that education. Most often I am really excited for my classes and I find the assignments really insightful. You definitely have your preferred professors so I will recommend doing some research before choosing your course and professor.

How is the level of the education?

I have to say that I have never really seen myself as someone who would pursue a Master’s degree. I actually really feared that I would struggle so badly with the level of studies. Especially when the courses are not taught in my native language. But that hasn’t been the case at all. I think that I found the right place with an MPS because it’s focused more on the practical rather than research. I remember one of my coworkers telling me that as long as you are good at writing essays and analyzing cases then you will be fine doing an MPS or MBA degree.

How do the classes work? Workload, assignments etc.

Because the degree is a Master of Professional Studies, you get a good combination of real-life cases and theory. All professors come from the marketing/fashion business industry and bring a lot of insight from the industry into the classroom. We touch on topics such as PR, Social media, cause marketing, new media marketing, consumer insights etc. I have classes four days a week (10 hours). Classes are Monday through Thursday and lies from 3-5:30 pm or 6:30-9 pm. In my first semester I chose to have classes three days a week which meant that I would have one long and two short school days. This semester I have chosen to have four short days instead. There are quite a few case studies and assignments throughout the semesters.

How is the distribution between American natives and International students, and what is the class size?

I think there’s a good mix of American natives and international students. The majority of the international students come from China and India. My classes usually have between 10 and 20 people.

My third Q&A will be about tuition and living expenses so stay tuned for that, guys! And feel free to ask any questions you may have about the education.

Skriv kommentar 2 Kommentarer
marts 16, 2020 - 04:01

Studying in New York Q&A // The application process

LIM College

Scroll down for English

Jeg er nu godt halvvejs med min uddannelse, så jeg tænkte at det var ved at være på sin plads med et indlæg som dette. Jeg får ofte spørgsmål omkring min uddannelse her i New York, både ift. hvad jeg studerer, hvordan jeg har finansieret det, min bo-situation osv. Jeg har derfor lavet en Q&A, hvor jeg over et par indlæg vil besvare spørgsmål om ting relateret til min uddannelse her i NYC.

Hvad er det helt præcis du læser?

Jeg læser en Master of Professional Studies in Fashion Marketing, hvilket betyder at det er en kandidat uddannelse med en praktik inkluderet. Uddannelsen er en 1-årig top-up. En BA tager typisk 4 år her i USA, så på den måde hænger det sammen at kandidaten kun tager et år.

Hvorfor valgte du LIM College?

Jeg vidste jeg gerne ville læse noget inden for business delen af fashion. Derfor havde jeg primært kig på Parsons (The New School), FIT og LIM. Jeg endte med LIM, nok mest fordi deres tuition er lavere end deres konkurrenters. Skolen er forholdsvis lille og har tre campuses i Midtown Manhattan.

Hvad er adgangskravene? Er der krav til engelsk test, anbefalinger m.m?

Allerførst skulle jeg oprette mig hos WES (World Education Services) og betale et bestemt beløb for at de vurderer mine eksamens beviser og angiver hvilket niveau jeg har lov at studere på (i dette tilfælde kandidat). Engelsk test var et krav så jeg valgte at tage en TOEFL test. Jeg skulle desuden skrive et essay, sende karakterudskrift, eksamensbeviser og anbefalinger fra tidligere undervisere og arbejdsgivere. Du kan læse mere om adgangkravene her.

Hvor god tid skal man søge i? Hvor lang tid fra du søgte til du fik svar? 

Personligt synes jeg at hele ansøgnings processen var lang, fordi mange ting skulle sendes til forskellige steder og så videre derfra til andre instanser, som skulle godkende det. Det var en meget omstændig proces at få de forskellige led til at samarbejde. Dog gik der ikke mange dage fra jeg havde indsendt alt nødvendigt materiale til skolen, til jeg blev optaget. Det er alt arbejdet forinden der tager lang tid, fordi du først skal igennem WES og TOEFL, inden du kan indsende det nødvendige materiale. Dernæst skal du igennem hele visum ansøgnings møllen, som også er lidt af en process.

Hvordan er aldersfordelingen på kandidaten? 

Jeg synes de fleste på kandidaten her, er omkring 23-24 år. Der er nogle få som er lidt yngre og så er vi nogle stykker der er i vores slut-tyvere samt et par stykker der har rundet de 30. Mit indtryk er at mange som er ældre end det, vælger at læse deres kandidat som online-studie.

Stay tuned for anden del af min Q&A, hvor jeg kommer mere ind på selve undervisningen samt niveauet og kvaliteten af skolen.


Since I am over halfway through my education here in New York I thought it was about time with a blog post like this. I often get questions about what I study here in New York, how I finance my studies, my living situation etc. I have put together a Q&A to answer all of your questions about anything related to my education in Fashion Marketing.

What exactly are you studying?

I am taking a Master of Professional Studies in Fashion Marketing, which basically means that it’s a Master with an internship included. It is a one-year top-up as a BA-degree takes four years in the U.S.

Why LIM College?

I knew I wanted to study something in the field of the business of fashion. For that reason I had my eye on Parsons The New School, FIT and LIM. I mainly ended up going with LIM because their tuition fee is lower than its main competitors’. It’s quite a small school and consists of three campuses in Midtown Manhattan

What are the admissions requirements? English test, recommendations etc?

First of all, I had to sign up with WES – the World Education Services and pay a fee for them to evaluate my Danish transcripts and find out what level I was entitled to study (in this case a graudate degree). Since I am an international student an English proficiency test was a requirement as well. I did the TOEFL test which I’ll talk more about in a post later on. I had to do an essay, send my transcripts, diplomas and recommendations from previous employers and professors. You can read more about the admissions requirements here.

When would you have to apply? How long is the process?

Personally, I think the application process was long. So many papers had to be sent to different places and forwarded to others who would approve them. Quite a challenge to make everyone work together. But after submitting my application it only about a week’s time before I got my acceptance letter. It’s all the work that goes before that takes forever, as you have to go through WES and TOEFL before you can submit all the necessary material. After that it’s the whole visa application process which can also be quite lengthy.

How is the age range when studying a graduate degree?

I think for the most part the people taking their master’s at LIM are around 23-24 years old. Some are obviously a bit younger and then we are some in our late twenties and a couple that’s over 30. It’s my impression that people older than that have mainly chosen to take their degree online.

Stay tuned for the second part of my Q&A where I focus on the classes, the level and the quality of the school.

 

Skriv kommentar 0 Kommentarer
februar 28, 2020 - 19:45

NYC apartment hunting – what $2000 will get you in Manhattan

NYC Apartment Hunting

Dansk / Jeg har på det seneste kigget lidt på lejligheder på Manhattan. Ikke fordi jeg står og skal flytte lige foreløbig. Jeg studerer stadigvæk, og har ikke planer om at flytte før jeg er færdig til sommer, som minimum. Det kræver selvfølgelig at jeg har fundet et job når jeg er færdiguddannet. Selvom man absolut ikke skal være ude i god tid, når man skal finde lejlighed i New York City, så kan jeg godt lide at begynde at undersøge boligmarkedet allerede nu. Det giver mig nemlig mulighed for at udforske de forskellige områder i New York City. På den måde kan jeg nu begynde at få et indblik i hvad jeg kan få for mine penge Mid-town Manhattan vs. Harlem vs. Brooklyn vs. Chinatown etc.

Det er faktisk lidt hyggeligt at tage til Open House i weekenderne. I hvert fald så længe jeg ikke har travlt med at finde lejligheden. De fleste af os ved sikkert at New York er en enormt dyr by at bo i, men mange bliver alligevel overraskede over hvor lidt du rent faktisk får for dine penge. Specielt hvis du gerne vil bo centralt. Videoen nedenfor er den første i min ‘NYC apartment hunting’ serie, og her viser jeg hvad du kan få for $2000 i Mid-town East, så vi taler knap 14.000 danske kroner om måneden. Hvis I har nogle spørgsmål til videoen eller bolig søgen i NYC, så kommenter endelig nedenfor.

Hvis I er interesserede i mere NYC-relateret indhold, så husk at jeg har en New York’ sektion lige her.


English / Lately I have been checking out quite a few apartments in Manhattan. Not that I am about to move right now. I am still studying and I’m not planning to move before I have finished my studies and found a full-time job. Although you should not go searching for your next apartment months in advance here in NYC I just thought it was nice to start checking out the market now. It gives me the chance to explore the different areas and to being able to compare prices. What you get for your money can definitely vary a lot from Mid-town to Harlem to Brooklyn to Chinatown etc.

I am sure that most of us are aware of the fact that New York City is an expensive city to be in. However people often get surprised about exactly how little you are able to get for your money here. People are definitely willing to settle with pretty dumpy places for the convenience of having everything outside their door. Myself included it seems. The video I have shared in this post is the first in a series I call ‘NYC Apartment Hunting’. I think you get a very realistic picture of what you can get for $2000 in Manhattan. I hope you enjoy it! If you have any questions, please write them down in the comments below and I’ll get back to you ASAP!

BTW did you guys know that I have an entire section on my blog dedecated to NYC only? You can find my ‘New York’ section right here.

Skriv kommentar 0 Kommentarer
december 14, 2019 - 08:32

Christmas, Finals and and a real Friday the thirteenth

Long time no see. Sådan går det det nogle gange. Sagen er den at jeg ‘bare‘ har haft travlt med eksamener og en del større gruppe projekter her op til semester afslutning. Hele denne uge er faktisk gået med præsentationer af vores afsluttende projekter. I torsdags havde jeg den sidste, og selvom det er vildt at tænke på at mit første semester allerede er slut, så føles det bare så skønt at være gået på juleferie nu. Specielt fordi jeg netop er på vej til Danmark nu, og der venter æbleskiver, hjemmebagte boller og fejring af min mor senere. På den ene side kan jeg ikke forstå at jeg allerede har været 4 måneder i New York, og nu kun mangler to tredjedele af min kandidat. På den anden side så har jeg den sidste måneds tid, virkelig glædet mig til at komme hjem. Det er en svær balance, men det må man tage med når man vil det hele. Jeg nåede da også lige at tørre en tåre eller to væk, da jeg sad på flyet i går/i nat. Det blev lidt af en dum dag. Sådan en rigtig fredag d. 13!

Dagen var ellers startet så fint med bagning af chokorug og rengøring af hytten efterfulgt af en god gang træning – selvom jeg kun lige var trådt op på løbebåndet, da der tikkede en besked ind om at mit fly til Danmark var aflyst. Jeg færdiggjorde min træning og ventede på næste melding fra SAS. Jeg var blevet ombooket til et fly to timer senere, med mellemlanding i Reykjavik. En noget længere tur, som betød at jeg ville lande i DK med ca 5 timers forsinkelse. Så kan jeg til gengæld tikke Island af listen. Eller i hvertfald deres lufthavn! I Newark tabte jeg min telefon, så skærmen blev fuldstændig dækket med dybe ridser – det føltes næsten som dårlig karma at jeg tidligere den dag havde bestilt panserglas til min telefon. Og i flyet til Island tabte jeg min telefon på gulvet og fandt den ikke igen før fem timer senere, da vi skulle af. Så var det at tårerne lige så stille begyndte at presse sig på. Men nu er jeg i Island. Lidt træt, men glad. For jeg har købt islandsk slik til resten af turen, og jeg er snart hjemme.

English // Long time no see guys. I guess that‘s what happens when you’re busy with life. Truth be told, I have been extremely busy and quite stressed out with finals. I finally finished my last one on Thursday which means that first semester is over and it’s officially winter break. It’s actually crazy to think about that I have already been in New York for four months and I only have two thirds of my Masters left. I must admit though, that for the last month or so I have been looking so much forward to going home to Denmark. Finally here I am on my way and I cannot wait to embrace all the Danish Christmas festivities.

Although I had a brief moment of doubt whether I would make it to Denmark or not yesterday when my flight was suddenly cancelled. I finally got booked on another one but had to take a little detour to Iceland before I finally hit Danish ground. On top of that I managed to drop my phone on the floor at Newark airport so that the screen is now completely ruined and I lost my phone on the plane and did not find it again until 5 hours later when we landed in Iceland. It really felt like a true Friday the 13th! Anyways, all is good now. I am almost home and will I have Icelandic candy. 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv kommentar 0 Kommentarer
Follow on Bloglovin

Find opskrifter

Madblogstoppen

Follow me on Instagram