Kategoriarkiv: kage

november 30, 2014 - 19:30

Glædelig 1. søndag i advent

Glædelig 1. søndag i advent alle sammen :) Ih hvor jeg elsker julen, det er simpelthen sådan en hyggelig tid på året. I dag har jeg pyntet op til jul, og selv om jeg hverken har kalenderlys eller adventslys i år, så har jeg fundet de røde bloklys frem. De står tændt ovre i vinduet nu og spreder varme og hygge i min lille stue, mens jeg sidder under dynen her ovre på sofaen med min computer og en kop te til at varme mine kolde hænder på. Jeg har lidt svært ved at få varmen efter at have været ude i det meget kolde vejr, men da jeg tidligere på aftenen cyklede hjem fra fitness centret og så de juleoplyste gader og butikker, glemte jeg næsten kulden. Håber ikke jeg bliver for nostalgisk haha

Jeg vil egentlig bare dele opskriften på en lille (ikke så syndig) julekonfekt, med jer. Jeg lavede disse dadelkugler til jul sidste år, så de kunne komme på bordet juleaften, og nydes mens der blev pakket gaver op. Jeg synes dog jeg vil lægge opskriften ud igen, og så lidt tidligere i år, så I har mulighed for at lave dem i løbet af december måned. Og denne gang har jeg opgraderet den med tørristede nødder. Det giver sådan en god smag.

Ca. 30 stk.
ca. 450 g. dadelpasta (kan købes i de fleste bazarer)
mandler
hasselnødder
2 spsk. kokosmel
4 spsk. havregryn
7 spsk. kakao (i pulverform)
1-2 spsk. kanel

saft fra en hel appelsin

Havregryn og kokosmel til at vende kuglerne i.


Fremgangsmåde:

Hak mandler og hasselnødder groft og tørrist dem på panden. Hold øje og vend dem hele tiden rundt, så de ikke kommer til at smage brændt. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt det ind i dadelmassen. Rul kuglerne med en spiseske mod håndfladen, og tril dem i det valgte topping. Kom dem på køl, og tag dem ud ca. 20 minutter før de skal spises.

Forresten så kan I også godt glæde jer til en give away her inde på bloggen, som faktisk ikke har noget med julen at gøre, men en helt anden anledning. Kan I gætte hvilken?

Skriv kommentar 4 Kommentarer
april 28, 2014 - 20:26

Ladurée Paris in New York

En af dagene i New York var vi på virksomhedsbesøg i Soho. Efter besøget besluttede et par stykker af os at tjekke området ud, da det efter sigende skulle være en meget trendy bydel i New York. Langs vores gåtur forbi Chanel, Topshop, Acne og andre lækre butikker stødte vi helt tilfældigt på Ladurée. Jeg har længe ønsket at smage deres populære macarons. Og nåh ja når man ikke lige sådan kommer til Paris, så må Paris jo komme til en – i New York. Nogen billig fornøjelse er de små godbidder i hvert fald ikke, men til gengæld får man dem i fin æske og pose og hele pibetøjet. Eller får og får – man betaler sådan set også for æsken. Jeg må sige at jeg var lidt i tvivl om sådan nogle macarons var alt for søde til mig, og om det bare var hypen der solgte, men nøj hvor var de lækre. Jeg følte mig helt som Blair Waldorf, da jeg sad der i metroen og guffede dem i mig. Okay Blair ville måske aldrig have sat sine ben i en metro, men you get the point.

En enkelt lille macaron kostede $3,altså ca. 17 kr. og æsken med 6 stk. i kostede $21 (ca 120 kr.) Betjeningen var dog rigtig fin, og ekspedienten lod sig ikke mærke med at vi tydeligvis var to fattige danske studiner, som lige skulle bruge de sidste lommepenge på en lille bid luksus. Stedet var virkelig hyggeligt og traditionelt parisisk indrettet. Man fik helt lyst til at sidde der inde ved et af de små kaffeborde og spise de mange lækre kager af deres gamle klassiske pocelænsstel. Men det ville næsten være for meget af det gode jo.

Ladurée ligger på 396 West Broadway i Soho. Desuden ligger der også en på Madison Avenue, hvis man befinder sig på Upper East Side. I kan også shoppe godbidderne på deres hjemmeside lige her.

__________________________________________________________________________________________________________________

When I was in New York earlier this month I visited the trendy Soho area where we found a Ladurée shop. I had never tasted the popular and hyped macarons before, so I had to buy some. When I can’t go to Paris, Paris will have to come to me – in New York! Althogh they are quite pricy I didn’t regret buying them at all. They seriously tasted like heaven. I actually think I had a Blair Waldorf moment.

If you are in New York the Ladurée shop is to be found on 396 West Broadway in Soho. There’s also one on Madison ave. if you find yourself on the Upper East Side.You can find the little treats on their website here as well.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv kommentar 2 Kommentarer
Side 1 af 3123
Follow on Bloglovin

Find opskrifter

Madblogstoppen

Follow me on Instagram