Glædelig 1. søndag i advent alle sammen 🙂 Ih hvor jeg elsker julen, det er simpelthen sådan en hyggelig tid på året. I dag har jeg pyntet op til jul, og selv om jeg hverken har kalenderlys eller adventslys i år, så har jeg fundet de røde bloklys frem. De står tændt ovre i vinduet nu og spreder varme og hygge i min lille stue, mens jeg sidder under dynen her ovre på sofaen med min computer og en kop te til at varme mine kolde hænder på. Jeg har lidt svært ved at få varmen efter at have været ude i det meget kolde vejr, men da jeg tidligere på aftenen cyklede hjem fra fitness centret og så de juleoplyste gader og butikker, glemte jeg næsten kulden. Håber ikke jeg bliver for nostalgisk haha

Jeg vil egentlig bare dele opskriften på en lille (ikke så syndig) julekonfekt, med jer. Jeg lavede disse dadelkugler til jul sidste år, så de kunne komme på bordet juleaften, og nydes mens der blev pakket gaver op. Jeg synes dog jeg vil lægge opskriften ud igen, og så lidt tidligere i år, så I har mulighed for at lave dem i løbet af december måned. Og denne gang har jeg opgraderet den med tørristede nødder. Det giver sådan en god smag.

Ca. 30 stk.
ca. 450 g. dadelpasta (kan købes i de fleste bazarer)
mandler
hasselnødder
2 spsk. kokosmel
4 spsk. havregryn
7 spsk. kakao (i pulverform)
1-2 spsk. kanel

saft fra en hel appelsin

Havregryn og kokosmel til at vende kuglerne i.


Fremgangsmåde:

Hak mandler og hasselnødder groft og tørrist dem på panden. Hold øje og vend dem hele tiden rundt, så de ikke kommer til at smage brændt. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt det ind i dadelmassen. Rul kuglerne med en spiseske mod håndfladen, og tril dem i det valgte topping. Kom dem på køl, og tag dem ud ca. 20 minutter før de skal spises.

Forresten så kan I også godt glæde jer til en give away her inde på bloggen, som faktisk ikke har noget med julen at gøre, men en helt anden anledning. Kan I gætte hvilken?