I får lige en lækker opskrift på oreo cupcakes, som jeg har bagt i dag. Så er der kage til efterårshygge…

til ca. 18 stk. skal du bruge:
 75 g. blødt bagemargarine
 2½ dl. sukker
 2 æg
 2 dl. græsk yoghurt
 1½ tsk. bagepulver
 4½ dl. hvedemel
ca. 50 g. kakao

1 tsk. vanillesukker
ca. 18 oreos (disse er kun til dejen)

Ovnen tændes på 180 grader. Margarine, sukker og vanille piskes. Æggene tilsættes et ad gangen, yoghurten røres i. Bagepulver, kakao og mel blandes i dejen, som røres jævn. Dejen hældes i metalforme foret med papirforme. Fyld formene 1/3 op og læg derefter en oreo oveni, for til sidst at lægge en klat dej ovenpå (man kan bedst smage oreosne hvis de lægges hele i kagen, i stedet for at knuse dem). Bag i ovnen i ca. 25 minutter.

Original butter frosting:
250 g flormelis
80 g meget blødt smør (gerne Lurpak)
1/4 dl. minimælk
1 tsk. vanille sukker
oreos
Pisk flormelis, vanillesukker og det bløde smør sammen med en elpisker. Tilsæt mælk lidt af gangen ( brug ikke mere end der står, så bliver frostingen for tynd). Jo mere der piskes, jo lettere og luftigere bliver frostingen. Tilsæt til slut knuste ores – de skal være meget fint knuste, så de kan komme ud af sprøjteposen – og pisk 10 sekunder mere.
Påfør frostingen ved at hælde den i en sprøjtepose med kagetyl. Tryk frostingen ned i spidsen af posen og begynd at ‘glasere’ cupcakesne fra yderkanten og rundt ind mod midten. Afslut med at pynte med en halv oreo på frostingen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...