oktober 12, 2014 - 20:59

Tyrkiske pandestegte brød

Disse tyrkiske brød har jeg efterhånden lavet en hel del gange, og jeg synes de er SÅ lækre. De har desuden også været ret populære når jeg har serveret dem for gæster. Derfor må det også være på tide at jeg deler det her på bloggen. De er lækre svampede og fedtede, og velegner sig godt til supper og lasagne, men kan jo spises til lige hvad man synes. Og så er de helt ekstremt nemme og hurtige at lave.

Til ca. 5 små brød skal du bruge:
150 g. pizza- eller ciabattamel
50 g. hvedemel
ca. 1 dl. vand (evt. lidt ekstra)
2-3 spsk. olivenolie
salt

blandingskryderri bestående af basillikum, oregano ol. eller krydderiet Jomfru i det grønne.

Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål til du har en let klistret dej. Form små dejklatter til pandekager med en spiseske mod håndfladen, og kom dem på en pande med olie ved høj temperatur. Drys evt. lidt ekstra salt og det ønskede krydderi ovenpå og steg dem i ca. 1 minut på hver side. Hold øje med brødene, da de hurtigt tager farve. Server dem til den ønskede ret. Velbekomme!

Skriv kommentar 2 Kommentarer
september 14, 2014 - 12:10

Cheesecake med oreobund og hindbær

Jeg har jo tidligere delt en opskrift på cheesecake her inde, men i går lavede jeg den så med oreobund i stedet for digestive, og den blev SÅ lækker. Selv min mor, som ikke er så vild med den stærke smag som oreos har, syntes at de var en virkelig god kontrast til den lidt mere syrlige cheececake. Og som noget nyt kom jeg også hindbær i kagen, hvilket virkelig er lækkert, da kagen jo er lidt tung i det. Opskriften får I her nedenfor. Der bliver ca. 8 stykker.

Til bunden skal bruges:
26 oreos

130 g. bagemagarine

Til fyld 1 skal bruges:
200 g. Philadelphia light flødeost
1æg
75 g. sukker
2 tsk. vanillesukker

3 dl. skyr

Til fyld 2 skal bruges:
2 dl. skyr
1 tsk. vanillesukker
50 g. sukker

ca. 150 g. frosne hindbær

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader, og kom bagepapir i en rund springform. Smelt margarinen i en lille gryde. Kom oreo-kiiksene (inkl. creme) i en pose og knus dem – gerne så de stadig er lid grove – og kom dem i gryden og bland rundt med margarinen. Hæld oreo-blandingen ud i fadet og bag ca. 12 minutter.

Pisk alle ingredienserne til fyld 1 sammen, og kom det på den bagte oreobund og bag nu i 15 minutter.

Imens piskes alle ingredienserne til fyld 2 sammen undtagen hindbærene, og når kagen har bagt, kommes det forsigtigt oven på. Hindbærene spredes på kagen og bages nu i ovnen i 15 minutter.

Når kagen er færdig vil den se lidt blævret ud, men den sætter sig helt af sig selv efter noget tid. Derfor skal kagen gerne på køl i minimum fire timer inden servering, men kan også sagtens laves dagen før. Jeg lader kagen køle ned af sig selv inden jeg sætter den i køleskabet.

Skær kagen ud med en våd kniv for at få flotte kanter, og vær’s’go og spis!

Skriv kommentar 0 Kommentarer
september 5, 2014 - 20:14

Dadelkugler med ristede nødder

Jeg havde noget dadelpasta liggende, som jeg skulle have brugt, og da min søsters roomie tippede mig om at komme ristede nødder i dadel kugler, måtte jeg straks prøve det. Som jeg har sagt tidligere før, så er det så meget nemmere at bruge dadelpasta end hele dadler, som skal blendes. Her slipper man for at blende noget som helst, og skal faktisk bare blande de ingredienser i man har lyst til. Dadelpastaen er en masse, som kan købes i de fleste basarer rimelig billigt. Jeg har givet 35 kr. for 900 gram.

Dadelkuglerne her har jeg lavet på slum. Ca 300-350 gram dadelpasta og så tilført passende mængde ingredienser.

Til disse kugler har jeg først tørristet grofthakkede mandler og hasselnødder på panden. Derefter er de æltet i massen sammen med kakao, kokos og havregryn, og til slut rullet til kugler og vendt i kakao.

Dadelkuglerne kan holde sig længe, så længe de opbevares i tætlukket emballage et sted hvor der er tørt og ikke for varmt.

Det er virkelig lækkert med smagen af de ristede nødder. Prøv det 🙂

Skriv kommentar 0 Kommentarer
august 22, 2014 - 23:27

Favorit müslien

Drys med hakket 70% mørk chokolade så snart blandingen er taget af panden. Se fremgangsmåden her.

Skriv kommentar 0 Kommentarer
juli 25, 2014 - 19:52

Vanille cupcakes ala Hummingbird Bakery

Jeg har, dengang jeg boede i London været forbi Hummingbird Bakery og smage deres hypede cupcakes og deres lækre brownies med cheesecake frosting. Nu tænkte jeg det var tid til at prøve at bage vanille cupcakesne selv. Og resultatet blev da også rigtigt lækkert – specielt toppet med min yndlings vanille frosting. Nom nom. Husk i øvrigt at I kan finde mange andre opskrifter oppe i menuen under headeren.

Til 12-16 kager skal du bruge:
80 g. blødt bagemargarine
280 g. sukker
240 g. hvedemel
1 spsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2½ dl. mælk (jeg brugte minimælk)
indholdet af en vanillestang

2 stoe æg

Varm ovnen op til 190 grader. Pisk margarinen sammen med de tørre ingredienser, med en elpisker. Det skal ligne krummer. Rør mælk, vanille og æg sammen i en anden skål og hæld langsomt i dejen, mens der piskes.

Hæld efterfølgende dejen i en metal muffinform foret med papirforme. Bag kagerne i ovneni 15-20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist inden frosting påføres.

Original Butter frosting:
250 g. flormelis
80 g. meget blødt smør (gerne lurpak)
1 tsk. vanillesukker

1/4 dl. minimælk

Pisk flormelis, vanillesukker og det bløde smør sammen, med en elpisker. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Jo mere der piskes, jo lettere og luftigere bliver frostingen. Når kagerne er helt afkølede, kommes frosting i en sprøjtepose med den ønskede tylle, og påføres kagerne. Der startes udefra og bevæges i cirkulære bevægelser ind mod midten. Afslut med at pynte med frysetørrede blåbær.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv kommentar 0 Kommentarer