Jeg har jo tidligere delt en opskrift på cheesecake her inde, men i går lavede jeg den så med oreobund i stedet for digestive, og den blev SÅ lækker. Selv min mor, som ikke er så vild med den stærke smag som oreos har, syntes at de var en virkelig god kontrast til den lidt mere syrlige cheececake. Og som noget nyt kom jeg også hindbær i kagen, hvilket virkelig er lækkert, da kagen jo er lidt tung i det. Opskriften får I her nedenfor. Der bliver ca. 8 stykker.

Til bunden skal bruges:
26 oreos

130 g. bagemagarine

Til fyld 1 skal bruges:
200 g. Philadelphia light flødeost
1æg
75 g. sukker
2 tsk. vanillesukker

3 dl. skyr

Til fyld 2 skal bruges:
2 dl. skyr
1 tsk. vanillesukker
50 g. sukker

ca. 150 g. frosne hindbær

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader, og kom bagepapir i en rund springform. Smelt margarinen i en lille gryde. Kom oreo-kiiksene (inkl. creme) i en pose og knus dem – gerne så de stadig er lid grove – og kom dem i gryden og bland rundt med margarinen. Hæld oreo-blandingen ud i fadet og bag ca. 12 minutter.

Pisk alle ingredienserne til fyld 1 sammen, og kom det på den bagte oreobund og bag nu i 15 minutter.

Imens piskes alle ingredienserne til fyld 2 sammen undtagen hindbærene, og når kagen har bagt, kommes det forsigtigt oven på. Hindbærene spredes på kagen og bages nu i ovnen i 15 minutter.

Når kagen er færdig vil den se lidt blævret ud, men den sætter sig helt af sig selv efter noget tid. Derfor skal kagen gerne på køl i minimum fire timer inden servering, men kan også sagtens laves dagen før. Jeg lader kagen køle ned af sig selv inden jeg sætter den i køleskabet.

Skær kagen ud med en våd kniv for at få flotte kanter, og vær’s’go og spis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...