maj 13, 2015 - 09:31

Hjemmebagte oreos

Min far ved at jeg elsker oreos, så da han så opskriften på nogle hjemmelavede nogle af slagsen i et blad, skyndte han sig at kopiere den til mig. Og selvom smagen ikke direkte kan forveksles med de ægte oreos (disse er bedre), så er disse lækre små kager blevet nogle af mine yndlings. For det første så er det bare noget andet med noget der er hjemmebagt uden alle mulige former for konservering og E-numre, og for det andet så er jeg vild med den kontrast der er mellem de lettere sprøde kager, og den lækre butter frosting.

Jeg har efterhånden lavet dem en del gange, og eeelsker dem, så synes ikke I skal snydes for opskriften.

Dej:
175 g. hvedemel
50 g. kakao
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
100 g. blødt bagemargarine
100 g. farin
100 g. sukker
2 æg

1 tsk vanillesukker

Butter frosting:
75 g. meget blødt smør
1 tsk vanillesukker
150 g. flormelis

evt. en meget lille sjat mælk

Fremgangmåde:

Pisk smør, farin og sukker cremet, og pisk æg og vanillesukker i. Rør mel, kakao, bagepulver og salt i blandingen og bland godt. Kom evt. dejen på køl eller frys en times tid, da den kan være ret klistret at have med at gøre (kan dog undlades). Form dejen til 30 kugler og læg dem med god plads på to bageplader med bagepapir, og tryk dem flade. Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på pladen 5 minutter, og flyt dem så over på en rist til afkøling.

Pisk smør vanillesukker og flormelig luftigt med en elpisker i ca.5 minutter til du har en let og luftig creme.

Når kagerne er helt afkølede lægges de sammen med en klat smørcreme imellem, og så er de klar til spisning.

Husk I stadig kan nå at deltage i bloggens lækre konkurrence lige her. Den slutter torsdag d. 20/10 2016

Skriv kommentar 2 Kommentarer
marts 19, 2015 - 22:47

Banan muffins ala Cofoco

Jeg ved ikke om I ligesom jeg også sidder og klipper opskrifter ud når I ser noget spændende i blade og magasiner. Jeg har i hvert fald en tendens til det. Denne opskrift har jeg dog ikke klippet ud, men screenshottet fra Alt for Damernes hjemmeside. Den virtuelle form for udklip hvis man kan sige det sådan. Jeg ville egentlig med dette indlæg bare knytte et par ord omkring banankage, og tippe jer om opskriften hos Alt for Damerne, men jeg kunne altså ikke helt dy mig for at prøve opskriften af, og dele resultatet med jer her på bloggen. Og så kan jeg også med rette anbefale opskriften til jer.

Opskriften er på svampet banankage, og jeg har så bare lavet dem til store muffins og nøjes med at give dem 20 minutter i ovnen. Det fungerede super godt. De blev virkelig lækre og svampede, som opskriften jo også lover. Samtidig synes jeg de var bastante nok til at man ikke kunne spise så meget. De er helt utroligt nemme at lave, og jeg biksede dem sammen på ingen tid. En ret simpel opskrift på en lækker kage fra kokken på Cofoco.

De egner sig ret godt til fødselsdage, men er også gode til den hurtige lækkersult. Jeg har forresten også, som nogle af jer måske ved, kastet mig ud i at lave hjemmebagte oreos. Den opskrift fandt jeg i et andet blad. Et fysisk et af slagsen. Dem skal jeg også nok smide opskriften op af snart.

/ I samarbejde med Alt for Damerne

Skriv kommentar 0 Kommentarer
december 10, 2014 - 21:43

Müsli med tranebær

Jeg elsker min hjemmelavede müsli. Både fordi den er så nem at lave og fordi den kan varieres i et utal af muligheder. Og så smager den selvfølgelig virkelig lækkert. Jeg har delt et par forskellige versioner af min müsli her inde før, men denne gang har jeg prøvet at lave den med tranebær. Som altid så laver jeg min müsli lidt på gefühlen.

Du skal bruge grofthakkede mandler og hasselnødder, solsikkekerner, græskarkerner, tranebær, havregryn (eller ruggryn) og lidt dansk honning.

Kom de hakkede nødder på en tør pande ved middel varme. Efter et godt  minuts tid tilsættes solsikkekerner, græskarkerner og havregryn. Sørg for hele tiden at vende det rundt på panden så det ikke kommer til at smage brændt. Til slut hældes trænebær og lidt honning hen over ingredienserne. Pas endelig på ikke at komme for meget honning på, så bliver det for sødt. Derefter tages müslien af panden, hvor det skal have lov at ligge 5 minutter og størkne og blive sprødt inden det serveres.

Prøv evt. også at tilføje kokos eller hakket mørk chokolade. Sidstnævnte er ihvertfald en favorit hos mig.

Müslien kan sagtens holde sig en uge eller mere i tæt lukket emballage, men er dog lækrest og sprødest de første dage

Husk I stadig kan nå at deltage i min lækre give away ved at klikke lige her eller ved at klikke på billederne ovenfor 🙂

Skriv kommentar 0 Kommentarer
november 21, 2014 - 20:54

Nemme vegetar forårsruller

Disse lækre forårsruller vil jeg anbefale jer at prøve. Jeg kan virkelig bedst lide selv at lave dem, så jeg ved præcis hvad de indeholder, og denne opskrift er super nem at gå til. Rispapiret har jeg købt i Rema 1000 til 15 kr. for 10 stk. men de kan også købes i asiatiske forretninger, og garanteret billigere.

til 10 forårsruller:
2 peberfrugter
4 gulerødder
1 dåse kidneybønner
2 store løg
1 squash
karry
salt og peber

10 stk. rispapir (jeg har brugt runde)

Tænd ovnen på 200 grader. Pil løgene og skær dem ud i små stykker og steg dem ved middel varme i lidt olivenolie i en wok. Skræl og riv gulerødder, riv squash og skær peberfrugt fint, og kom det lidt efter lidt over i wokken. Kom kidneybønnerne i blandingen og drys med karry, salt og peber.

Tag en stor tallerken (gerne en lille smule dyb) og kom vand på den så den akkurat er dækket. Læg et enkelt rispapir på tallerkenen ad gangen og lad det blive blødt ved at ligge ca. 30 sekunder. Tag det derefter over på en anden tallerken og placer en klat fyld næsten i midten af rispapiret. Det er vigtigt at der kommer så lidt væske med som overhovedet muligt hvis forårsrullerne skal blive sprøde. Rul rispapiret en omgang stramt om fyldet og fold så siderne ind over (som en kuvert) og rul videre. Fortsæt på samme måde med resten af forårsrullerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl evt. en lille smule olivenolie på hver rulle og kom dem i ovnen i 15-20 minutter til de er sprøde og gyldne. Sæt evt ovnen på grill de sidste 3-5 minutter, men hold øje for ovne kan være ret forskellige på det punkt.

Det fyld der er tilbage kan serveres til forårsrullerne evt. sammen med stegte nudler.

Rullerne kan også steges på panden i en del olie til de er sprøde og gyldne, men jeg foretrækker personligt ovnen, hvor man slipper for at bruge en masse olie (og stadig får lækre sprøde forårsruller) og så slipper man også for friture lugten i hele hytten 😉

 

Skriv kommentar 0 Kommentarer
oktober 29, 2014 - 12:30

Cheesecake brownie med hindbær

Denne brownie har jeg efterhånden lavet SÅ mange gange, og jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg ikke har fået delt opskriften før nu, for det er en af mine absolutte yndlingskager. Når man, som jeg, er glad for chokolade, så er denne kage perfekt! Faktisk er der ikke en gang chokolade i, men blot kakao. Konsistensen bliver så lækker inden i, og oste cremen og hindbærene er en viekelig god kontrast til den lidt stærke kage.

Til ca. 12 stk. skal du bruge
170 g. bagemargarine
1 dl hvedemel
2 æg
3 dl. sukker
1½ dl. kakao

1/4 tsk. salt

Ostecreme
200 g. philadelphia
1 æg
1 tsk. vanillesukker

½ dl. sukker

hindbær efter ønske

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. smelt margarinen og lad det køle en smule af. Pisk æg og sukker godt sammen, og tilsæt margarinen. Kom mel, kakao og salt i dejen og rør det sammen. Hæld dejen i en lille form (ca. 15×20).

Pisk flødeost, æg, vanille og sukker sammen, og kom det ovenpå brownie-dejen. Bland det rundt med spidsen af en kniv, så det danner et fint mønster. Tryk derefter friske eller frosne hindbær, som har fået et opkog (brugte vand fra elkedlen), ned i blandingen.

Bag kagen i 35-45 minutter. Bagning er den svære del. Kagen må ikke blive tør, og samtidig kan det være svært at vurdere hvornår den er færdig, fordi den bliver ved med at være lidt flydende inden i, så længe den er varm. Så snart kagen får lov at stå og køle ned, så sætter den sig, så hold bagningen inden for tidsrammen.

OBS: Hvis I bager kagen uden noget topping, så skal den bages i lidt kortere tid.

Husk forresten at deltage i min give away, som kører på bloggen lige nu. I kan finde den lige her. Konkurrencen slutter d. 10.11.2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv kommentar 0 Kommentarer