Min far ved at jeg elsker oreos, så da han så opskriften på nogle hjemmelavede nogle af slagsen i et blad, skyndte han sig at kopiere den til mig. Og selvom smagen ikke direkte kan forveksles med de ægte oreos (disse er bedre), så er disse lækre små kager blevet nogle af mine yndlings. For det første så er det bare noget andet med noget der er hjemmebagt uden alle mulige former for konservering og E-numre, og for det andet så er jeg vild med den kontrast der er mellem de lettere sprøde kager, og den lækre butter frosting.

Jeg har efterhånden lavet dem en del gange, og eeelsker dem, så synes ikke I skal snydes for opskriften.

Dej:
175 g. hvedemel
50 g. kakao
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
100 g. blødt bagemargarine
100 g. farin
100 g. sukker
2 æg

1 tsk vanillesukker

Butter frosting:
75 g. meget blødt smør
1 tsk vanillesukker
150 g. flormelis

evt. en meget lille sjat mælk

Fremgangmåde:

Pisk smør, farin og sukker cremet, og pisk æg og vanillesukker i. Rør mel, kakao, bagepulver og salt i blandingen og bland godt. Kom evt. dejen på køl eller frys en times tid, da den kan være ret klistret at have med at gøre (kan dog undlades). Form dejen til 30 kugler og læg dem med god plads på to bageplader med bagepapir, og tryk dem flade. Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på pladen 5 minutter, og flyt dem så over på en rist til afkøling.

Pisk smør vanillesukker og flormelig luftigt med en elpisker i ca.5 minutter til du har en let og luftig creme.

Når kagerne er helt afkølede lægges de sammen med en klat smørcreme imellem, og så er de klar til spisning.

Husk I stadig kan nå at deltage i bloggens lækre konkurrence lige her. Den slutter torsdag d. 20/10 2016

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...