Disse lækre forårsruller vil jeg anbefale jer at prøve. Jeg kan virkelig bedst lide selv at lave dem, så jeg ved præcis hvad de indeholder, og denne opskrift er super nem at gå til. Rispapiret har jeg købt i Rema 1000 til 15 kr. for 10 stk. men de kan også købes i asiatiske forretninger, og garanteret billigere.

til 10 forårsruller:
2 peberfrugter
4 gulerødder
1 dåse kidneybønner
2 store løg
1 squash
karry
salt og peber

10 stk. rispapir (jeg har brugt runde)

Tænd ovnen på 200 grader. Pil løgene og skær dem ud i små stykker og steg dem ved middel varme i lidt olivenolie i en wok. Skræl og riv gulerødder, riv squash og skær peberfrugt fint, og kom det lidt efter lidt over i wokken. Kom kidneybønnerne i blandingen og drys med karry, salt og peber.

Tag en stor tallerken (gerne en lille smule dyb) og kom vand på den så den akkurat er dækket. Læg et enkelt rispapir på tallerkenen ad gangen og lad det blive blødt ved at ligge ca. 30 sekunder. Tag det derefter over på en anden tallerken og placer en klat fyld næsten i midten af rispapiret. Det er vigtigt at der kommer så lidt væske med som overhovedet muligt hvis forårsrullerne skal blive sprøde. Rul rispapiret en omgang stramt om fyldet og fold så siderne ind over (som en kuvert) og rul videre. Fortsæt på samme måde med resten af forårsrullerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl evt. en lille smule olivenolie på hver rulle og kom dem i ovnen i 15-20 minutter til de er sprøde og gyldne. Sæt evt ovnen på grill de sidste 3-5 minutter, men hold øje for ovne kan være ret forskellige på det punkt.

Det fyld der er tilbage kan serveres til forårsrullerne evt. sammen med stegte nudler.

Rullerne kan også steges på panden i en del olie til de er sprøde og gyldne, men jeg foretrækker personligt ovnen, hvor man slipper for at bruge en masse olie (og stadig får lækre sprøde forårsruller) og så slipper man også for friture lugten i hele hytten 😉

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...