dadelpasta

Er du på udkig efter en sundere sød snack, så kast dig ud i disse dadelkugler lavet på dadelpasta og kun 4 andre ingredienser. Her i New York er det super svært at finde dadelbarer og generelt sundere snacks, som både er økologiske og uden alle mulige former for tilsætning. Jeg besluttede derfor at lave mine egne dadelkugler, som er lige til at have med på studiet når lækkersulten melder sig.

Disse er super nemme at lave, og med dadelpasta i er det endnu lettere. Det er den største grund til at jeg vælger at bruge dadelpasta frem for dadler. Dadelpastaen er en masse bestående af 100% dadler, så helt ren i konsistensen. Du slipper blot for at stå og blende eller finthakke dadler. Hvis du lige som jeg, ikke er så vild med at tygge i små dadelstykker eller ikke gider arbejdet med at blende dadler (og rengøre blender), så er dadelpasta altså en fantastisk løsning. Jeg har købt min dadelpasta på Amazon til omkring 120 kr for 1 kg. så temmelig dyrt. I Danmark kan du finde samme mængde til under det halve af prisen i diverse bazarer. Den fra Amazon er godt nok økologisk, men tror lige jeg skal på jagt efter dadelpasta næste gang  jeg er i Danmark.

Jeg har før lavet dadelkugler på dadelpasta, men jeg har tilpasset opskriften med tiden, og disse er nu mine yndlings! Derfor skal I selvfølgelig heller ikke snydes for denne lækre opskrift på dadelkugler.

til ca. 35 dadelkugler skal du bruge:

350 g. dadelpasta

50 g. ren rå kakao

150 g. tørristede hakkede mandler

150 g. mørk chokolade (min. 72% kakao bestanddele)

45 g. frysetørrede hindbær

Jeg havde mandler som allerede var ristet, men hvis du køber dem rå, så hak dem og tørrist dem på en pande. Ikke for længe – så kommer de til at smage brændt! Ælt dadelpastaen sammen med kakaoen og de hakkede mandler. Det kan godt se lidt voldsomt ud med kakao, men det skal nok komme ind i dadelpastaen. Den er nemlig meget klistret! Lad lidt kakao ligge til at rulle din masse i. tril nogle pølser og skær dem ud i små stykker, som rulles til kugler. Smelt chokoladen i en chokoladekoger og knus de frysetørrede hindbær hvis de er hele. Dyp en kugle ad gangen i et godt lag chokolade, lad den dryppe af nogle sekunder og vend den i de frysetørrede hindbær. Læg til aftørring på en plade eller rist med bagepapir og til slut på køl inden de kan spises. De kan med fordel fryses og tages ud en halv time inden de skal spises, men holder sig også fint i minimum en uge uden at være på frys eller køl.

Dadelkuglerne smager lækkert med det kolde lag chokolade om, og de frysetørrede hindbær er en god kontrast til det søde og det bitre. En tæt på perfekt kombi hvis I spørger mig. En forholdsvis sund snack med naturligt indhold af frugt sukker og kun meget lidt raffineret sukker fra chokoladen. Jo mørkere jo bedre. Jeg synes også kuglerne smager godt med 85% mørk chokolade.

Dadelkuglerne er nemme at variere. Der kan f.eks. kommes blendede havregryn i for endnu mere mæthed og bastanthed, men jeg kunne også godt tænke mig at udforske med peanut butter, mandelsmør, cashew nødder og kaffe. Er der en specifik version af dadelkuglerne I kan anbefale? Jeg tænker det vil være oplagt at prøve af som et alternativ til havregryns kugler op til jul, men dadelkuglerne med dadelpasta er heldigvis en lækker snack hele året rundt.

ingredienser dadelkugler

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...