Bagte forleden nogle ret lækre citron cupcakes. De af jer som følger mig på Insta (@byjennip) har jo allerede fået en lille forsmag på dem. Jeg har længe haft lyst til at lave cupcakes med citron, og har især været spændt på kombinationen af citron og kakao. Både mine forældre, min søster og min farmor fik glæde af kagerne, og syntes ganske godt om dem. Min far var mest til den traditionelle hvide kopkage med citronfrosting, mens min søster og jeg altså var ret glade for kombinationen af kakaocupcake og citron frosting. Den friske citronsmag er en virkelig god kontrast til den lidt stærke kakao. Begge slags er nu virkelig lækre, og nedenfor får I lige opskriften, hvis I skulle have lyst til at kaste jer ud i det. Det er rimelig nemt!

Til ca. 15 stk. skal du bruge:
75 g. blødt bagemargarine
2½ dl. sukker
2 æg
2½ dl formage frais (0,2 % fedt)
1½ tsk. bagepulver
3 dl. hvedemel
1 tsk. vanillesukker
3 spsk. kakao
skallen af en hel økologisk citron

saften af ½ citron

Ovnen tændes på 180 grader. Margarine, sukker og vanille piskes. Æggene tilsættes et ad gangen, fromage fraisen røres i. Bagepulver og mel blandes i dejen, som røres jævn. Kom saft og skal fra citronen i og fordel grundigt i dejen. Dejen deles i to og kommes i hver sin skål. I den ene blanding røres kakao i. Dejen hældes i metalforme foret med papirforme. Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter.

 
Frosting:
250 g. flormelis
80 g. meget blødt smør (gerne lurpak)
1 tsk. vanillesukker

saft + skal af ½ økocitron


Pisk flormelis, vanillesukker og det bløde smør sammen med en elpisker. Tilsæt citronsaft lidt ad gangen. Jo mere der piskes, jo lettere og luftigere bliver frostingen. Kom frosting på de afkølede kager, med en smørekniv og drys til sidst med revet citronskal.

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...