sommerkage

Jeg bagte forleden denne sommerkage lavet på en bund af nøddemarengs, skyrfyld og bær. De friske bær i sig selv gør selvfølgelig kagen sommerlig, men skyrfyldet gjorde også at kagen ikke virkede særlig ‘tung’. Derfor er det en særligt god kage til de her varme dage, hvor man ikke orker alt for fede og tunge sager. Det gør jeg i hvert fald ikke. Den egner sig både godt sammen med te eller iskaffe på en varm eftermiddag, men den er også fortrinlig som en af sommerens desserter. Opskriften på den lækre og indbydende sommerkage er både nem og hurtig at gå til.

Det skal du bruge:

Bund:
75 g. mandler
5 æggehvider
2 dl. sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. vanillesukker
80 g. mørk chokolade

Fyld:
500 g. skyr
3 spsk. flormelis
1 tsk. vanillesukker

Topping:
Friske jordbær og blåbær eller andre bær som hindbær og brombær

Sådan gør gør du:

Pisk æggehvider og sukker til en blank marengs masse (den er færdig når den ikke render sin vej, når du vender skålen på siden) med en elpisker i ca. fem minutter. Hak mandlerne fint og vend det i marengsen sammen med kartoffelmel og vanillesukker. Hæl nøddemarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og form så blandingen til en cirkel (ca. 25 cm i diameter). Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Hak chokoladen (eller brug pålægschokolade) og fordel det på den lune bund, så snart den kommer ud af ovnen. Brug en kniv til at smøre chokoladen ud som den smelter. Skyl bærerne og skær jordbær i passende stykker. Bland skyr, flormelis og vanillesukker sammen i en skål, og fordel derefter på den afkølede kagebund. Pynt med bær, og servér den lækre sommerkage!

 

sommerkage

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...