New york update

(for English scroll down)

Jeg sidder lige nu på en Starbucks på Upper west side. I ly for regnen og det efterårs vejr der endelig er kommet til New York. Det er ikke mere end en uge siden vi havde 32 grader, men nu holder temperaturerne sig fast under de 20 grader. I dag er det nærmere 14. Det er den perfekte anledning til at sidde indendøre med en kaffe og skrible et indlæg ned. Om en uge har jeg været her i to måneder, så lad mig tale lidt om hvordan det egentlig går her i New York. De tre ting folk generelt har spurgt mest ind til er, det at flytte til New York, min uddannelse her ovre og så hvordan livet i NYC er, så det vil jeg forsøge at besvare. Jeg har dog også filmet en lille vlog, omkring hele min flytte-til-New-York situation, så giv den et kig og et like 🙂

At flytte til New York

De af jer der har fulgt med her på bloggen længe, ved at det ikke er første gang jeg har pakket kufferten og rykket til New York. I 2017 var jeg her nemlig i 10 måneder og boede på et værelse i New Jersey. Jeg har fået et rigtig godt forhold til dem jeg boede sammen med, og bor faktisk dér igen. På den måde har hele flytte situationen været nem for mig. Selvfølgelig er det altid hårdt at forlade det derhjemme, men det har virkelig været så trygt for mig at komme tilbage. Alt føles bare ret naturligt, selvom vi ikke havde set hinanden i halvandet år. Jeg bor lige ud til Hudson River, hvilket betyder at jeg er så heldig at have den skønne udsigt over til Manhattan skyline. Det tager mig ca. 20 min med bussen, at komme til Times Square, så det er absolut ikke slemt at tage ind til byen. Heldigvis, for jeg elsker at være i byen, og efter 3 hele dage i NJ, har jeg brug for det liv og den atmosfære der er i inde byen.

Min uddannelse i New York

Jeg læser en kandidat i Fashion Marketing på LIM College i New York City. Det er en 1-årig top-up, som inkluderer en praktikperiode på 3 måneder. Jeg kommer højst sandsynligt til at dele meget mere om uddannelsen og skolen i et separat indlæg, men jeg tænkte at jeg ville dele min oplevelse omkring det ind til videre. Jeg har været både spændt på og nervøs for hvordan niveauet ville være. Om jeg kunne følge med. Ind til videre går det nu okay. Fagene er generelt super spændende og jeg elsker at møde op til mine classes. Dog får vi gradvist mere og mere at lave, og jeg kan virkelig mærke at jeg bliver mere presset og udfordret nu. Det er vildt at tænke på at vi om en uge er halvvejs med første semester. Jeg er jo lige startet!

Livet i NYC

Jeg tror at mange har en ophøjet tankegang omkring livet i New York. Det er absolut ikke fedt hele tiden, og der er også masser af ulemper ved byen. Alligevel må jeg jo indrømme at der er noget der har gjort at det lige var her jeg ville studere, at det var her jeg gerne ville være. Der er på en måde noget uforklarligt over byen. For den er også bare altid super travl og beskidt, alt er sindsygt dyrt og nogle gange kan man føle sig helt alene. Alligevel går jeg ofte med tanken om, at jeg håber at kunne blive her efter jeg er færdig med min uddannelse. Tiden er på mange måder bare fløjet afsted herovre. Jeg er dog så småt begyndt at tælle ned til jeg skal hjem til Danmark i julen. Jeg har en hel måneds juleferie, så det bliver så skønt at kunne have noget tid i Danmark henover jul og nytår. Jeg føler mig enormt glad når jeg er i New York. Der er bare et eller andet særligt over byen, som jeg får energi af, men jeg vil altid savne min familie og dem jeg har nær.

 

 

Sitting on a Starbucks on the Upper west Side sheltering from the rain I find it the perfect occasion to sit and get some writing done. Since I have had quite a few questions about New York I thought I would share a little New York update with you guys. The questions I have had the most are about moving to New York, what I am studying here and my life here in general, so I thought I would briefly try to answer those. However I did make a vlog as well that shows my moving and my first month here, so go check that out.

Moving to New York

If you have followed along for a while you may know that this is not my first time packing to go to New York for a longer stay. In 2017 I was here for 10 months and back then I had a room in an apartment building in New Jersey. I got along so well with the people living in the apartment and I have actually been fortunate enough to stay with those same people again this time around. That has made my whole moving situation so much easier as I didn’t have to go chase an expensive shoebox of a place to stay in in Manhattan but also it felt so safe and good to come back here with people I already know. I have a 20 minute bus ride to Times Square so my commute is not bad at all. well, most days it isn’t.

Studying in New York

So I’m taking a Master’s in Fashion Marketing at LIM College in New York City. It’s a one year top-up and it includes three months of internship. I will probably do a seperate post on this topic at some point but figured I just kinda wanted to give you guys an idea of what I’m actually doing here. So far I’m really loving the courses but we are getting busier by the minute so I really have to do everything I can to keep up with it all. In a week we have half term exams which means we are halfway through the first semester! Crazy to think about actually!

Life in New York

As you may have heard hundreds of times New York has so many downsides that makes it a challenging city to stay in. Somehow there’s just something about it that makes it all worth it. I really do love the city and the vibe here. I will say I miss my near and dear ones all the time though. On some days its definitely a bit tougher being so far away from my family but I have started counting the days until I’m going to visit them at Christmas. Yeah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...