sunde banan pandekager

En eller anden version af opskriften på de sunde morgenmads pandekager, er vist ikke gået manges næser forbi. Jeg har selv postet opskriften her på bloggen flere gange. Dog har det været den version hvor ‘dejen’ kun har bestået af æg og havregryn. Jeg er nemlig ikke så vild med smagen af varm banan. På et tidspunkt begyndte jeg dog også at tilsætte banan til blandingen, for at få en lidt mere lækker konsistens, og det har jeg holdt ved. Det giver lige et eller andet til pandekagerne. Måske også noget sødme.

Jeg laver dem rigtig ofte som sunde morgenmads pandekager med græsk yoghurt på. En gang imellem bliver de også brugt som eftermiddags snack hvor lidt hakket 70% chokolade enten er blandet i dejen eller er drysset oven på de lune pandekager. Mums! Om sommeren elsker jeg at spise dem med frisk frugt som jordbær, blåbær, vindruer og kiwi, og om vinteren med frosne hindbær, som lige har fået et opkog. Opskriften er simpel, og de tager ikke lang tid at lave.

Til to små sunde morgenmads pandekager skal du bruge:

1 æg
godt 1/3 af en moden banan
havregryn, til massen har en passende konsistens

en knivspids smør, margarine eller olie til stegning

Slå ægget ud i en lille skål, mos bananen med en gaffel og bland sammen med ægget. Tilsæt havregryn til ‘dejen’ er som ønsket. Smelt fedtstoffet på panden (gerne en pandekagepande), og fordel dejen i to klatter på panden. Steg ca. 1 minut på hver side ved middel temperatur, men hold øje at de ikke tager for meget farve.

Spis dine sunde morgenmads pandekager med det samme, med din favorit topping, eller gem dem og spis dem kolde næste dag.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...