Opskriften på disse lækre vegetar frikadeller har jeg her på bloggen postet intet mindre end tre gange før. Første gang dog helt tilbage i 2012. Eftersom det er nogle frikadeller jeg er ret vild med og derfor forholdsvis ofte laver, så har jeg med tiden gjort mig nye erfaringer i forhold til at lave dem, men jeg har også prøvet mig frem med mere variaion af fyld til ‘farsen’. Derfor er det endt ud i flere indlæg med tiden. Disse frikadeller kan du endda også lave til ‘bøffer’, og de kan steges i ovnen hvis du ikke gider griseriet med en stegepande.

Til 9 stk. skal du bruge:

2 store gulerødder
1½ dl. havregryn
1 løg
2 håndfulde revet kål (grønkål eller spidskål)
2 æg
salt og peber

evt. lidt olivenolie til stegning

Skræl og riv gulerødder, kål og løg groft på et rivejern eller på maskine og rør det til fars med havregryn og æg. Tilsæt salt og peber og form så frikadellerne med en spiseske mod håndfladen. Steg farsen som frikadeller på en pande med olivenolie ved middel varme ca. 8 minutter.

Vil du undgå griseriet med stegning i fedtstof på panden, så kan du fordele farsen i klatter på en bageplade med bagepapir, og stege dem der ved 200 grader i ca. 20 minutter. Her får de ikke den stegeskorpe som frikadeller typisk har, men smager stadig godt og er mindre fedtede.

Vegetar frikadellerne kan varieres med et utal af forskellige slags grøntsager, og spises på rugbrød til frokost eller som tilbehør til en hovedret til aften. Det kan også varmt anbefales at forme ‘farsen’ til bøffer os spise i en burgerbolle eller på en portobellosvamp.

Vegetarfrikadeller

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...