Jeg elsker chocolate chip cookies, men det da min lokale cookie pusher aka caféen rundt om hjørnet, begyndte at kalde mig for the cookie girl, så blev det altså lidt for pinligt at komme rendende flere gange om ugen. Derfor kastede jeg mig ud i at lave mine egne, som er lækre sprøde udenpå og bløde indeni. Præcis som cookies skal være. Opskriften er egentlig rimelig nem, så den deler jeg med jer her.

Til ca. 12 stk. chocolate chip cookies skal du bruge:

75 g. brun farin
50 g. sukker
2 æg
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
125 g. hvedemel
80 g. 70% chokolade
½ dl. solsikkeolie

Sådan gør du:

Bland brun farin og sukker sammen med æg og vanillesukker, og pisk det sammen til en let og lys masse i ca. 2 min. Bland derefter mel, salt og bagepulver i, og pisk det sammen. Til sidst tilsættes olie og grofthakket chokolade som vendes i dejen. Stil dejen på køl en times tid.

Når dejen har stået i køleskabet i en time, tændes ovnen på 175 grader. Fordel cookie klatter på en bageplade med bagepapir. Du behøver ikke at lave dem specielt store – det bliver de under bagning 😛 Bag dem evt. ad to omgange eller på to plader ved varmluft. De skal bage i 9-11 minutter. Lad dem efterfølgende hvile nogle minutter på en bagerist, så de kan ligge og blive sprøde.

Servér evt.de lune cookies med et glas koldt mælk til.

Lad mig gerne vide hvordan jeres chocolate chip cookies bliver, hvis I prøver opskriften.

chocolate chip cookies med blødt indresprøde chocolate chip cookies

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...