I får lige et sidste indlæg om New York her, og så er det også slut i denne omgang. Jeg tog nogle virkelig smukke billeder i Central Park på en smuk og solrig dag, og selv om jeg har sagt det før, så siger jeg det altså igen. Central Park SKAL virkelig opleves. Der er bare et eller andet fredfyldt over parken, og alligevel er der ofte fyldt med mennesker der løber, cykler, lufter hund, spiller baseball eller spiser frokost derinde. Billederne her er taget ved Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir – den største sø i Central Park – som ofte er beklædt med løbende mennesker rundt om. Må sige at parken og alt det liv der er der inde, er meget motiverende for selv at tage en løbetur der inde.

Vi var nogle stykker der havde købt billetter til en NBA kamp mellem Brooklyn Nets og New York Knicks i Madison Square Garden. Billetterne er normalt svinedyre. Vores pladser, som på ingen måde var nogle af de bedste, kostede $130. Heldigvis havde vi fået dem en smule billigere, og selv om det stadig er mange penge, så er det det værd alene for oplevelsen og hele stemningen derinde. Omend vi sad noget langt oppe, så havde vi egentlig fin udsigt til kampen og alt det der foregik ind imellem. I kan bl.a finde en video af en dreng som synger åbningssangen, inde på min Instagram @byjennip. Han havde virkelig en smuk stemme. Jeg må indrømme at jeg ikke ved særlig meget om basket, men det at se høje mørke fyre løbe rundt på en bane gjorde jo ikke oplevelsen mindre interessant 😉 Desuden var der virkelig god og imponerende underholdning løbende mens vi var der. Klart oplevelsen værd efter min mening.

En af dagene valgte vi at gøre til udelukkende turist dag, og vi var derfor ude og se både Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge, Wall Street og Ground Zero. Det var ret fint at være inde og se Ground Zero. Sidste år da jeg var der ovre var de bare ved at bygge, så der fik man ikke på samme måde den der lidt triste følelse i kroppen. Jeg vil da anbefale jer at besøge Ground Zero hvis I er i New York. Man skal igennem en masse security for at komme ind. Dog koster det ikke noget, men de tager gerne imod donationer, og jeg tror at næsten alle gav lidt penge i donation på vej ind til pladsen. Smider man et par dollars i, så har man været med til at støtte projektet og samtidig fået en billig entré. Der er bygget to store vandfald der hvor tårnene stod, for at symbolisere at verden aldrig stopper med at sørge over de ramte. Rundt om vandfaldene var indprintet navnene på alle de omkomne og der lå en blomst ved alle dem der havde fødselsdag den dag – ret rørende.

 En dag vi var ude og shoppe, kom vi forbi New York Public Library, og jeg måtte altså lige ind og lure. Ikke mindst fordi bygningen er så gammel og smuk, men selvfølgelig også fordi at det var der Carrie (i SATC) skulle giftes. Det er et helt utroligt smukt sted, og ovenpå sidder der studerende og andre mennesker og læser ved små lamper ved grønne borde. I ved lige som i gamle film.

I kan se mange flere små snaps fra turen inde på min IG hvor jeg hedder @byjennip. Der inde ligger der også en video fra en aften vi var inde og spise på en Diner på Broadway. Den hedder Ellen’s Stardust Diner, og tjenerne er skuespillere som prøver at komme frem. De synger og danser det ene minut og det næste er de nede og tage i mod bestilling ved dit bord. Maden er amerikansk mad i ægte diner stil med burger og milkshakes. Det er egentlig ikke mega godt mad og det er lidt over-priced, men underholdningen og stemningen der inde er helt i top, og det skal næsten opleves når man er i USA. Jeg mener, hvor tit ser man lige sådan noget her hjemme 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...