Da jeg var i New York var vi et par smut i Brooklyn. Jeg havde aldrig været der, og ville så gerne opleve den del af New York også. Vi var der ovre og spise lige på den anden side af broen en aften, og efterfølgende nede ved broen og kigge på den helt fantastiske udsigt. Jeg kan virkelig kun anbefale at tage over og nyde den helt utroligt smukke udsigt der er om aftenen, når alle lys på broen og på de høje bygninger er tændt. De er et helt specielt syn. Jeg havde bare lyst til at blive der i timer og  nyde parken, havnen og stilheden. Desværre blev mine billeder ikke så gode, med alle de lys der skinnede i mørket. Til gengæld var vi der ovre igen en af de andre dage fra morgenstunden af, og der fik jeg taget billedet ovenfor. Hvis jeg husker rigtigt så er det Manhattan bridge på billedet, og så ligger Brooklyn Bridge lige et stenkast længere der hen ad. Der er virkelig skønt og smukt og fredfyldt i det område (Dumbo tror jeg nok), men vil man opleve en noget anden side af Brooklyn skal man tage til Williamsburg, og i særdeleshed Bedford Avenue (der hvor Rufus’ galleri ligger i GG). Gaden er helt utrolig lang, og skulle efter sigende være en af Brooklyns mest hippe gader.

Vi tog bussen der til, og stod af et sted der næsten udelukkende var beboet af jøder. Det var så fascinerende at se. Så mange ortodokse jøder samlet i deres eget lille neighborhood. Butikker, skoler, synagoger – ja selv reklamerne på busserne var på hebraisk. Alle mændene var klædt i sort, og havde enten en stor sort hat eller deres lille kalot på. Alle havde de en krøllet tot hår hængende i hver side under hatten. Alle kvinder uanset alder, var klædt meget gammeldags i tildækkede kjoler. Alle mændende gik en kæmpe bue uden om os, mens kvinderne også kiggede ned i jorden og prøvede at undgå øjenkontakt med os. De var heller ikke meget for at hjælpe os med at finde vej – et hurtigt kort svar og så videre. Det er et helt ekstremt fascinerende område,som jeg klart vil anbefale at besøge, alene for oplevelsen. Det var som at komme til en anden tidsalder. Dog havde vi læst i en guidebog,at beboerne i området ikke ville have man tog billeder af dem – de foretrækker at holde sig for dem selv.

Kom man et godt stykke længere ned ad gaden, så blev kosher forretninger langsomt byttet ud med hippe små butikker i ægte Brooklyn stil. Vi fandt en hyggelig og trendy lille cafe, som vi spiste frokost på. Rabbithole hedder den (spørg mig ikke hvorfor). Den var meget Brooklyn agtigt indrettet med rå murstensvæg, træborde hvor folk havde ridset deres hilsner i, og så selvfølgelig søde gay tjenere. Intet skal mangle når man er i Williamsburg.

Desværre nåede vi ikke at gå over Brooklyn bridge, det må blive næste gang 😉 Men hvis I er i New York, vil jeg da klart anbefale at bruge en dag i Brooklyn, bare for at opleve kontrasten.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...