Forleden da jeg var hjemme hos en veninde og spise og hygge, og bare snakke i timevis, faldt snakken på påklædning, og hvordan det var passende at klæde sig i skole. Som I måske nok ved, så går jeg på en kreativ skole. Der er derfor også mange mennesker her som er kreative i deres påklædning. Der er dem der har sin helt egen særlige stil, der er dem der følger trendsne, der er dem som udelukkende går i mærkevarer. Faktisk så er der mange forskellige typer på sådan en skole. Og selv om der er stile som ikke falder i min smag, så beundrer jeg deres gå på mod. For lets face it. Ham Jante har sgu ikke tilladt os danskere at tænke særlig højt om os selv eller andre for dens sags skyld.

Forleden blev jeg mødt med kommentaren “Ih du har rigtigt gjort dig fin til mødet, hva” mens et blik faldt på mine ankelstøvler med høje hæle og spidse snuder. Først skulle jeg lige opfatte hvad hun egentlig mente, men så slog det mig at jeg tidligere på dagen havde mødt hende på vej ned og vaske tøj, hvor jeg kom traskende i mine ret uflatterende bamsestøvler. Og nåh ja så kan det måske virke som om jeg lige havde dresset mig op til mødet, selv om ankelstøvlerne er nogle jeg normalt ville hoppe i til hverdag.

Nogle af mine store stilikoner er Helena Glazer fra bloggen Brooklyn Blonde, skuespilleren Blake Lively og Mary-kate og Ashley Olsen. Og så er jeg ret betaget at hele New Yorker livet hvor pels, pailletter, læbestift og høje hæle er en del af hverdagen, eller det bilder jeg i hvert fald mig selv ind. Det er bare ikke altid det virker lige så hverdags agtigt her hjemme i et lille land som Danmark. Det kan hurtigt virke meget påtaget, fordi den danske kultur jo altså bare ikke er helt lige som den amerikanske. Men altså min pointe her er at folk har forskellige holdninger til hvad de kan lide og hvad de ikke kan lide, og man skal have lov til at være og se ud som den man er. Jeg har altid været typen der er bange for hvad andre synes om mig. F.eks. havde jeg en årgang hvor jeg aldrig gik i høje hæle fordi jeg er så høj i forvejen, og følte mig kluntet ved siden af andre. I dag synes jeg det er flot med lange stænger, og så giver det lige et ekstra løft.

Jeg har postet billederne ovenfor for at vise at alle fem outfits er noget jeg kunne finde på at gå i til hverdag. Outfittene er ret forskellige, men det er også for at vise at selv om jeg elsker at iføre mig et par hæle, så går jeg lige så tit i flade sko, og kan da også sagtens hoppe i et par trainers og noget afslappet tøj.

Jeg synes egentlig ikke jeg klæder mig for at imponere andre. Jeg hader at være center of attention. Til gengæld kan jeg da godt lide at få en enkelt kompliment med på vejen – hvem kan ikke det? 😉

Nogle af jer der også kender til det med ikke helt at turde?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...