Jeg har delt opskriften på denne brownie før, men fordi den simpelthen er åh så lækker, bliver jeg altså nødt til at dele den med jer igen. Man er vel choc-a-holic. Denne gang har jeg toppet med min yndlings frosting, nemlig den originale butter frosting, som iøvrigt er den perfekte kontrast til den gennemtrængende smag af chokolade. Mums.

Til ca. 12 brownies skal du bruge:
175 g. margarine
175 g. mørk chokolade
4 æg
250 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
200-250 g. hvedemel
1. tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt

Tænd ovnen på 170 grader. Smelt margarine og chokolade sammen i en gryde. Pisk æggene sammen med sukker og vanille. Pisk chokoladesmørret i. Sigt de tørre ingredienser sammen og vend dem i dejen. Fyld dejen i en firkantet form (22×22 cm) foret med bagepapir og bag kagen midt ovnen i ca. 25 minutter, til den lige akkurat er gennemvarm. Kagen kan sagtens hænge lidt fast på tandstikkeren, selvom den er færdigbagt. Den bliver mere fast i konsistensen så snart den er kølet ned. Den skal helst være blød og lidt svampet indeni. Stil kagen til afkøling i formen.

Original butter frosting:
250 g. flormelis
80. g. meget blødt smør (gerne lurpak - må gerne være saltet)
1/4 dl. minimælk (ikke mere end det!)

1 tsk vanillesukker

Pisk flormelis, vanillesukker og det bløde smør sammen, med en elpisker. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Jo mere der piskes, jo lettere og luftigere bliver frostingen.

Server gerne kagen med frisk frugt til. Det er et super godt modspil, til den lidt kraftige smag af chokolade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...