Jeg elsker virkelig risotto. Den er en ret med sådan en lækker cremet konsistens. Her får I lige opskriften på den:

3-4 pers.

Lidt olivenolie
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, finthakket
ca. 350 g risottoris
evt. ½ dl. tør hvidvin
1 liter grøntsagsfond (kan også laves på bulionterning)
1 stor squash skåret i tern
100 g. revet, parmesan, cheddar eller mozarella
salt og peber

Varm olien op i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og steg til de er bøde, ikke brune. Tilsæt risen og bland rundt. Tilsæt evt. vin. Tilsæt fonden lidt efter lidt, mens du rører i gryden. Det tager ca. 15-20 min. for risene at suge væden til sig.Tilsæt squashtern efter 15 min., og sluk for varmen efter yderligere 5-10 min. Tilsæt osten og smag til med salt og peber, og retten er klar til at blive serveret.

Baconindrullet laks:
Vikl bacon hele vejen omkring 3 stykker laks (der går ca. 3 skiver bacon til et stykke laks) og steg i ovnen i ca. en halv time ved 200 grader.

Til jer der ikke har prøvet kombinationen med laks og bacon, kan jeg sige at det smager virkelig lækkert! Det er lidt utraditionelt, men ikke desto mindre en fantastisk kombi.
Vær ikke bange for at mixe råvarer som ellers ikke ‘hører’ sammen. F.eks. er flere og flere begyndt at bruge jordbær i salater, og man kan nærmest i de fleste supermarkeder nu købe chokolade med chili. Råvarer som man for bare ganske få år siden, ikke en gang tænkte på at blande med hinanden. Jeg siger det bare,
 det er værd at prøve nye kombinationer en gang i mellem 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...