English below next photo

Hvor mange af jer lytter egentlig til podcasts? Mit indtryk er at det er ret blandet. Lidt som om det ikke rigtigt har vundet danskernes hjerter endnu. Lidt ligesom Twitter. Det er da også kun for ganske nyligt at jeg sådan rigtigt er begyndt at høre podcasts. Jeg er til gengæld blevet helt bidt af det. Nok har podcasts ikke det visuelle, som ellers er en faktor der har meget at sige, men det gør det ideelt at lytte til når jeg træner, er ude og handle eller ligger på solsengen. Nedenfor deler jeg mine podcast anbefalinger.

Når fars pige er til piger

Denne podcast, som er i dokumentar form, var den allerførste podcast jeg rigtigt lyttede til. Jeg kan huske at jeg så på fb i oktober sidste år, at tidligere blogger Katrine Krøjby havde lavet denne podcast. Titlen og beskrivelsen fangede mig, og jeg måtte straks ind og downloade min første podcast. Der sad jeg så, på en solseng i Mexicos varme, og lyttede intenst til 3 afsnit omkring, hvordan Katrine ønsker at hendes far skal acceptere at hun igen er lesbisk, og hvor nervøs hun er for at fortælle ham det. Jeg slugte serien råt! Selvom hun måske får hele situationen til at lyde en smule mere dramatisk end den egentlig er, så er det interessant, virkelig godt optaget, redigeret og klippet sammen. Efter at have hørt ‘Når fars pige er til piger’, troede jeg at det var sådan man lavede podcasts, og blev derfor gevaldigt skuffet, da jeg efterfølgende prøvede mig frem med andre podcasts. Folk sad og snakkede om alt mellem himmel og jord, strukturen flød ud, og intet virkede redigeret. Øv!

Fashion no Filter

Fashion No Filter begyndte jeg at høre for et par måneder siden. Bare synet af deres miniature billede, gav mig håb om at podcasten også var værd at lytte til. Podcasten er drevet af de to mode journalister Camille Charriere og Monica Ainley. De er både vittige og underholdende at høre på. I deres podcasts tager de bl.a. deres lyttere med til fashionweek og store modehuse, men de interviewer også diverse mennesker inden for industrien. Desuden fortæller de os om deres egne outfits med hashtagget #dressedforradio. Serien fangede mig med det samme, og efter at have rå ædt samtlige afsnit nede på cross traineren i fitness centret, venter jeg nu utålmodigt på et nyt afsnit. De har nogle skarpe stemmer til podcast og så er de gode til at visualisere hvad de taler om, selvom de kun bruger ord. 

Mettes Univers

Selvom jeg mest lytter til podcasts om mode og business kvinder, så fangede Mettes Univers mig på en anden måde, og ryger altså også på listen over podcast anbefalinger. Mette Holm er psykolog, og taler rigtig meget om især kvinders problematikker ift. humør, forhold og nedture i livet generelt. Hendes psykolog tilgang er en smule atypisk, da hun bruger mange eksempler fra sit eget liv, og fortæller om hvordan hun selv har været nede efter bl.a en skilsmisse. Hun kommer med masser af brugbare tips, til hvordan vi i vores hverdag, vender negative situationer til positive. Hun deler ud af mentale ingefærshots, som er sunde for sindet, og giver sine lyttere boosters. Jeg synes hendes podcasts er gode at høre, på en dag hvor jeg selv er lidt nede, eller blot når jeg trænger til lidt inspiration og positiv energi. 

Jeg lytter også til et par andre podcasts, bla. Vogue og The Business of Fashion, men disse tre er mine favoritter. Jeg leder stadig efter nogle nye at lytte til, så hvis I har nogle podcast anbefalinger (rigtig gerne i samme stil som disse), så del endelig i kommentarfeltet.

podcast anbefalinger

Hey guys. I thought I would share some of my favorite podcasts with you. I have recently started listening a lot more to different podcasts. I find it so good to listen to when I’m at the gym, doing my grocery shopping or just sunbathing.

Når fars pige er til piger

This podcast is a Danish one and obviously not so interesting to listen to if you don’t understand Danish. I will just quickly tell what it’s about. So the title means ‘when daddy’s girl is in to girls’. It’s a documentary telling us about how former Danish fashion blogger Katrine Krøjby struggles with telling her dad that she’s a lesbian again and how she really just wants his accept. The dcumentary is really well made and it’s divided in to three episodes.

Fashion no Filter

Just by the look of their cute and fashionable miniature pic I thought that this podcast had to be good! And it really really is. If you like fashion and enjoy listening to what’s going on in the industry this podcast might be for you. The two fashion journalists Camille Charriere and Monica Ainley present different topics in a fun, smart and witty way. They interview different celebs and people from the fashion industry and they take us with them to fashionweek. I cannot tell you how much faster they have made my 25 minutes on the crosstrainer go. Only bad thing is that I have now heard all of their podcasts and I’m now impatiently waiting for their next one to come.

Mettes Univers

Sorry for sharing another Danish podcast but this one is really good in a different way. You might even be able to find an equivalent in English. In this podcast psycologist Mette Holm shares tips and advide for especially women. She talks about going up after being down and shares her ‘boosters’. She even has a section called ‘the mental ginger shot’ which is really good. She tells about her own downs in life and passes on her experience. Her little talks are good reminders about things you might already be aware of but tend to forget.

Some other podcasts (in English) I’m also listening to atm are Vogue’s podcasts and ‘The business of Fashion’. Both have some interesting topics and interviews. I would love to get to know some more podcasts preferably about the same topics as I have shared in this post. So if you know any good hit me in the comments down below.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...