Turks and Caicos islands

Jeg sad forleden dag og kiggede mine ferie billeder fra Turks & Caicos igennem, og at se billederne fik mig virkelig til at længes efter noget sol og varme her i november kulden. Derfor tænkte jeg at jeg ville sprede lidt sommerstemning her på bloggen med disse billeder og en anbefaling af Turks & Caicos.

Værd at vide om Turks & Caicos øerne

Mange af jer kender måske ikke rigtigt så meget til Turks & Caicos, da det pga. af afstanden ikke er et typisk feriested for danskere. Det er det derimod for amerikanere, og med min placering i New York var det kun ca. 3½ times flyvetur væk. Turks & Caicos er en øgruppe i det Caribiske hav, og er i højsæsonen (november-april) et populært rejsemål for velhavende amerikanere. Øgruppen er britisk ejet, så Queen Elizabeth er regent og man kører i venstre side af vejen. Skal man ud og opleve øen, som du i øvrigt kan køre fra den ene ende af til den anden på knap en halv time, så kommer man nemmest rundt i bil.

Det skal du være opmærksom på

Vi boede på øen Providenciales (lokalt kaldet Provo), og var der i slut-juli og start-august, som er i lav sæsonen. Vær derfor opmærksom på at mange forretninger og aktiviteter er lukket, og øen virker derfor mere død. Er man afsted for at slappe af på lækre strande eller på hotel området, er denne tid på året dog perfekt!

Det du skal være opmærksom på på denne tid af året er, at det på de kanter er regn- og orkan sæson. Vi var heldige at der ingen orkaner var, og regn havde vi kun intensivt ca. 1 time om eftermiddagen de første 4 dage. En helt anden ting du skal være opmærksom på, er de helt uhørt høje priser på fødevarer i supermarkederne. Skal du lave mad hjemme på hotelområdet, så hav derfor de mest basale ting med hjemmefra.

Her skal du bo

Jeg vil klart anbefale at bo på et af de hoteller som ligger langs Grace Bay Beach. Vi boede selv på Ocean Club west Resort, som var et område med hotellejligheder, stor pool, grill-område, restaurant, fitness center og stranden lige ved døren. Vi grillede selv mad et par af dagene, som vi sad ude og spiste, og det kan også varmt anbefales.

Det skal du opleve

Providenciales har ikke meget by at byde på. Der er klart hyggeligst ved hotelområderne og på deres fantastiske strande.

Grace Bay 

Vi boede lige ud til Stranden Grace Bay, som tidligere er kåret til verdens bedste strand, og med god grund. Den er seriøst lækker! Det smukkeste blå vand, og lækker hvid sandstrand med fine muslingeskaller. Perfekt til solbadning og en dukkert

Malcolm's Beach 

Stranden her er mindre befærdet, men også super super lækker! Her er et fantastisk koralrev og mulighed for at snorkle, og komme helt tæt på fisk og de ‘lerkrukker’, som der er en masse af ikke ret langt ude i vandet.

Paddle boarding 

Hvis du ikke har prøvet paddle boarding, så skal du næsten prøve det. På et paddle board står du op på et bræt og padler dig frem ude i vandet. Det kræver lige lidt øvelse at holde balancen og lære at dreje boardet, men efter få minutter er den der. Det er sjovt og hårdt.

 

Her skal du spise

 

Turks Kebab 

Dette lille sted er ikke fint og fancy, men mega hyggeligt, og så er deres hjemmelavede pita med salat og falafler virkelig anbefalelsesværdigt. Du sidder ude på en lille terrasse og nyder lækker tyrkisk mad. Atmsfæren er on point!

Da Conch Shack

På denne strand restaurant, hvor du bogstaveligt talt sidder på stranden med fødderne i sandet, har du mulighed for at prøve de populære conch fritters. Det er en specialitet i Caribien og på Hawaii, og er blendet indbagt konkylie. Det lyder måske ikke så appetitligt, men hvis bare du venter med at google ‘conch’ til efter du har spist, så undgår du måske illusionen om en undervands snegl. De smager faktisk helt fint og skal næsten prøves, om ikke andet, så som en appetizer. Ellers er fried plantains (grønne madbananer i pomfrit form) også en lækker appetizer.

Kalooki's

Restauranten her ligger lige ved siden af Da Conch Shack, og er et hyggeligt familievenligt sted. Maden er ikke fancy eller overdådig, men stedets atmosfære er eksotisk med live musik og beliggende lige ud til vandet.

Turkberry 

Øens bedste is finder du efter min mening hos Turkberry. De sælger lækker frozen yogurt og et hav af toppings. Deres chokolade- og jordbær kombi er min favorit, men deres frozen yogurt med smag af mango og salt karamel er også lækre valgmuligheder.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...