Hakan Akkaya ss18 showNew York fashionweekNYFW

Så kom mit New York fashionweek indlæg endelig. Jeg fik faktisk ikke tage mit kamera med mig til de første fashionweek events/fester jeg var til, men til gengæld fik jeg taget stakkevis af billeder til nogle af de andre ting jeg var til. Eftersom det var min første modeuge i New York, så var jeg nok lidt ekstra spændt på det hele. Jeg var, meget forventeligt, ikke inviteret med til en helt masse, men bare det at der lå et par invitationer i min indbakke, gjorde mig lidt ekstatisk. Det var jo lidt stort! Ikke ‘bare’ Copenhagen Fashionweek. Jo, jo, jeg nyder at tage med til så meget jeg overhovedet kan presse ind, under Copenhagen Fashionweek, men New York fashionweek er bare noget særligt. New York er jo BYEN! Den by jeg så længe har drømt om at bo i og måske endda arbejde inden for modebranchen i. Hvorfor skulle NYFW ikke være lidt stort og betydningsfuldt for mig?

Min favorit må være Hakan Akkayas show ude på Skylight Clarkson Square. Hans show var præget af sort og hvidt, på mange punkter ret monokromt og skandinavisk, men han formåede at mikse materialer og lave iøjenfaldende snit, så det sorte og hvide blev yderst livagtigt at se på. Selvom kollektionen var imponerende, så er det halve af oplevelse altid setuppet; showet, lokationen, musikken, stemningen. Det hele var virkelig fedt, og jeg havde heldigvis en ret god udsigt fra min siddeplads. Skylight Clarkson Square er faktisk nogle store haller, så der foregår flere shows der ude samtidig. Det var et mega hyggeligt sted at gå rundt og vente på næste show, for de havde nemlg sørget for at man blev holdt beskæftiget i ventetiden. Du kunne gå ind i et rum og kigge på forskelligt interiør der var udstillet, du kunne lave din egen New York fashionweek video med E! i deres videobooth, du kunne hente lækker kaffe og andre forfriskninger hos Papyrus helt gratis, eller du kunne vælge at sætte dig ind i deres arbejds lounge med din computer og arbejde.


Byjenni New York fashionweek

Jeg nåede også med til et par kollektionsfremvisninger, og de kan virkelig være forskellige fra brand til brand. Blandt andet var jeg til en meget speciel og mærkværdig fremvisning hos Suzanne Rae nede i Chinatown. Til fremvisningen kunne man gå rundt blandt de hippe og kunstneriske typer og se og mærke på kollektionen, men det mest specielle var at man kunne gå ind i en slags boks, som skulle forestille at være en form for skriftestol, og så se designeren selv stå og danse i sit design, alt imens hun blev ved med at kigge en i øjnene. I en lille boks hvor Suzanne Rae og jeg kun var adskilt af en rude, var det ekstremt grænseoverskridende at stå med hendes blik lige på mit. Ret provokerende, men jeg tror hun opnåede det hun ville med sit event.

Helt anderledes var Helen Yarmaks fremvisning af pelse. Eventet foregik på toppen af The Crown building på 5th avenue. Her havde man ude fra rooftop terrassen, udsigt til Central Park, mens modeller spadserede rundt i overdådige pelsfrakker og stillede sig klar til at posere for fortograferne. Indenfor var musikken høj, og lokalet var fyldt med alverdens fashionable mennesker, som beundrede pelsene både på stativerne og på modellerne, alt imens de minglede og snakkede på livet løs. Et virkelig cool event, og en fantastisk første NYFW for mit vedkommende. Jeg håber virkelig ikke det bliver den sidste.


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...