1. Dagligvarer er generelt dyrt i New York. Især fødevarer er dyre at handle ind, men hvis du skal herover, så husk også endelig selv at have vatrondeller med. Man bliver altså for nærig til at give $5 (35 kr.) for en pakke vatrondeller, som koster 8 kr. hjemme i Danmark

  2. Det er svært at finde rigtige supermarkeder på Manhattan. Det tætteste du kommer rigtige indkøbs muligheder er Whole Foods, Fairway Market og Trader Joe’s. Traders Joe’s er i øvrigt min yndlings, fordi de har næsten alt inden for fødevarer, og så er priserne bare nogenlunde lig fødevarer i Danmark. Skal du i noget der minder om en Bilka, så skal du i Wallmart, som dog ikke ligger på Manhattan.
  3. Der er mennesker over alt! Du kommer til at stå og gå i kø hele vejen ud fra Subwayen, på rulletrappen, ude på gaden, på resauranter og i supermarkedet. Som dansker kan det være rimelig frustrerende at alting går så langsommeligt, men New Yorkerne affinder sig bare med det.
  4. Det er ikke alle coffee shops og spisesteder som har et toilet. Du kan risikere at rende rundt til adskillige Starbucks cafeer uden at være heldig at de har et kundetoilet.
  5. 2-dollars sedler er sjældne. Jeg vidste det ikke, men det gør jeg nu. En pige spurgte mig nemlig om jeg ikke var fra USA siden jeg valgte bl.a. at bruge en 2-dollars seddel til at betale min kaffe med. Produktionen af 2-dollars sedler stoppede åbenbart i 1980’erne, og man ser dem derfor ikke så ofte her ovre. Det vidste jeg ikke noget om, eftersom jeg havde fået nogle stykker, da jeg vekslede lidt valuta i banken hjemmefra.
  6. Lige så irriterende nogle mennesker her ovre kan være når de står eller går i vejen for en, lige så undskyldende er de når de langt om længe finder ud af at de blokerer passagen for os andre. Hov, så fik man helt dårlig samvittighed over at man lød irriteret og fik rullet med øjnene.
  7. New Yorkerne er generelt rigtig søde til at hjælpe hvis man spørger om vej eller bare ser helt lost ud. Kender de ikke selv svaret på dit spørgsmål, googler de det til dig eller spørger endnu en forbipasserende om hjælp for dig.
  8. Måske synes vi New York er dyr, men de New Yorkere som kender til eller har været i Danmark, synes at København er dyr. Jo vist, priser på både mad og tøj kan lyde billigere her i New York, men når der både kommer  en sales tax og (når det gælder mad og taxi), tip oveni, så bliver det lige pludselig noget dyrere. Jeg kan godt forstå de synes København er dyr hvis de regner med at de både skal betale tax og 20% tip oveni!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...