Her får I lige opskriften på nogle brunch boller jeg lavede den anden dag. Selvom der er meget fedt i fra mandler og diverse frø og kerner, så er det det sunde og mættende fedt der er i, og så har jeg begrænset mængden af mel så meget som muligt, og kommet mange havregryn i som kompensation. Det fungerer rigtigt godt, og man sidder ikke og tygger i havregryn – de bliver melagtige hvis du knuser dem med en kødhammer.

Dejen inden hævning i køleskab
Dejen efter hævning i køleskab

Til ca. 12-15 stk. skal du bruge:
200 g. hvedemel
2 dl. koldt vand
30 g. gær
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. knuste mandler (knus dem evt. med en kødhammer)
4 dl. havregryn (gerne knuste)
2 gulerødder – skrællede og revede
2 dl. skyr
½ spsk. salt

Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen jævn. Den skal være meget våd og klistret. Kom film over skålen og stil den i køleskabet i minimum 6 timer – dog højst op til et døgn.
Når du vil bage bollerne, tænder du ovnen på 220 grader. Så tager du dejen ud af køleskabet, sætter dejklatter på en bageplade med bagepapir, med to skeer. Bag dem 25-30 minutter når ovnen er varmet helt op.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...