I går bagte jeg disse cupcakes, og det er egentlig også længe siden jeg sidst havde bagt noget, fordi der har været så meget andet at spise i julen. Jeg havde dog både noget nougat og noget marcipan tilbage fra jul, så hvorfor ikke udnytte det ved at komme det i kage 🙂 Man kan også sagtens nøjes med enten marcipan eller nougat. Og så (lidt tidligt ude) er de jo også perfekte som julekager. win win.

13 stk. 

50 g smør
150 g sukker
125 g Blød Nougat
ca. 200 g ren rå marcipan
2 æg str. M/L
125 ml mælk
125 g hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver

Glasur:
150 g mørk chokolade (min. 70% kakaobestanddele)
2. spsk. brun farin
ca. 100 g Philadelphia light

Rør smør, sukker og nougat cremet. Pisk æggene i et ad gangen og pisk dernæst mælken i. Vend hvedemel og bagepulver i dejen, riv marcipanen i dejen og fordel dejen i muffinformene.
Bag kagerne ca. 20 min. ved 200° C og afkøl på bagerist.

Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en chokoladesmelter. Når chokoladen er helt smeltet og god varm, så sluk for smelteren og hæld chokoladen oven i en skål og arbejd farinen ind i chokoladen, til det er helt opløst. tilsæt flødeosten og bland det godt. Smør glasuren hurtigt på kopkagerne, inden den bliver for stiv. (Som I kan se, var jeg ikke helt hurtig nok, men det smagte heldigvis stadig lige så lækkert)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...