New York er en af verdens dyreste byer at bo og i det hele taget opholde sig i. Det er dyrt at handle ind, det er dyrt at gå ud og spise, huslejen er lige så høj som byens skyskrabere, og din formue går med hele tiden at betale tax og drikkepenge. Derfor deler jeg her min guide til gratis ting at lave i New York hvad enten du er på et kortere besøg eller et mere permanent ophold i byen.

Apple Today – Apple afholder forskellige gratis aktiviteter/classes på og omkring deres forskellige locations rundt om i byen. Jeg har f.eks. selv været til en streetstyle photography class og et par video editing classes, men de har også en masse andre ting på programmet. Personalet er super hjælpsomme, og disse classes er en god mulighed for også at networke med andre. De er desværre ikke kommet til Danmark endnu, men befinder du dig i New York, så tag din iPhone, iPad eller mac med dig, og slå et smut ind forbi en af Apple butikkerne. Der er classes hver dag, spredt ud på deres butikker over hele byen, så tjek deres schedule ud på apple.com/today.

MoMa – hver fredag fra 16-20 er der Uniqlo Night på Museum of Mdern Art, hvor Uniqlo har sørget for gratis adgang til alle. Du går bare ind.

Staten Island Ferry – tag den gratis orange færge fra Lower Manhattan og over til Staten Island og hav dig et lille SATC moment, eller tag med færgen for at se Frihedsgudinden helt gratis. Det er lidt på afstand, men nok til mig.

Gå rundt i New Yorks gader – der kan være nok så mange museer og over priced turist attraktioner i New York, men bare det at gå rundt i byen og suge stemningen og de mange indtryk til sig, er en god gratis ting at lave i New York og en oplevelse i sig selv. Man kommer ret hurtigt frem på gå-ben. Særligt vil jeg anbefale at gå en tur rundt på Upper East side (5th, Madison, Park, og Lex). Det er ret fascinerende at kigge på de mange velhavende mennesker der passerer en på vejen. Financial District er helt bestemt også et besøg værd for de høje bygninger og travle business folk i suits. Besøg SoHos trendy kvarter eller slå vejen forbi Times Square og se det New York du kender fra film

Udendørs sommerbio i NYC – er du i New York hen over sommeren, kan deres udendørs bio varmt anbefales. Hele sommeren kører nemlig diverse film på storskærm forskellige steder i byen. Jeg selv, så Dirty Dancing i Bryant Park sammen med tusinder af andre mennesker. Selvom pladsen var trang og lyden halvdårlig, så var det bare en oplevelse jeg ikke ville være foruden. Stemningen er helt unik og meget amerikansk med ih og uh og åh, hver gang en velkendt scene dukker op på lærredet. Tjek nycgo.com for en oversigt over de forskellige film og locations.

Ground Zero – Det er ganske gratis at se de to store vandfald, som symboliserer hele verdens sorg, for de omkomne i 9/11. Der er en særlig sørgmodig stemning, men området er samtidig et hyggeligt område med grønne arealer. Nu du er nede i området, så gå evt. ned forbi wall Street og se New York stock exchange, eller shop i westfield shoppingcenter eller det mere outlet-agtige Century21.

Central Park – den perfekte gratis ting at lave i New York. Hvis vejret er godt, kan man nemt bruge en halv dag eller mere der inde. Bare det at kigge på mennesker er en begivenhed i sig selv (det er spændende nærmest ligemeget hvor i New York du befinder dig), men at sidde og følge med i en baseball trænings kamp eller løbe eller gå en tur om nogle af søerne derinde er også super hyggeligt. Og så er udsigten bare sublim lige meget hvor i den store park du befinder dig. Derfor er det også oplagt at tage sin frokost eller kaffe med der ind og nyde, mens parken beundres.

New York water taxi – sejl en tur med IKEA færgen fra Financial District til IKEA i Brooklyn. Det er gratis i weekenderne, og koster et mindre beløb i hverdagene. Om sommeren er det virkelig hyggeligt at sidde udenfor på den ca. 10 minutter lange sejltur.

Museum at FIT – er du interesseret i mode, er dette museum måske noget for dig. Det er lille, men gemmer på et par interessante designs af ældre dato. Museet hører til skolen Fashion Institute of Technology. Det er placeret på 227 W 27th St, og besøget kan overstås på en halv times tid.gratis ting i New York

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...