Hvordan kommer jeg med til modeugen?

De første invitationer har ramt indbakken, og normalt ville jeg sidde med klappende hænder og store begejstrede øjne, og læse dem og besvare ‘JA TAK’. Sådan bliver det desværre ikke i år. Denne sommer kan jeg nemlig ikke deltage i Copenhagen Fashionweek, da jeg ikke kommer til Danmark før til september. Til gengæld kan jeg nå at få et glimt af New York Fashionweek lige inden jeg rejser, så det glæder jeg mig til at få med. De sidste to sæsoner af CPHFW har jeg dog deltaget mindre på publikums fronten og mere på arbejdsfronten. Sidste sommer spurgte mit tidligere praktik sted om jeg havde lyst til at hjælpe dem på Revolver messen, og i vinters opsøgte jeg selv noget frivilligt arbejde til modeugen for at få noget erfaring med hvordan det foregår på den anden side af runwayen.

Jeg føler mig heldig og priviligeret som blogger, at blive inviteret med til shows og events under de københavnske modeuger. Da mode ikke kun er en hobby for mig, men også en branche jeg gerne vil arbejde i, så mener jeg det er vigtigt også at se og være en del af det der foregår backstage. Derfor arbejdede jeg under sidste modeuge til forskellige shows og events. Hvis du selv overvejer det samme, så læs med her, hvor jeg deler min oplevelse af at stå på den anden side.

Hvordan kommer jeg til at arbejde under modeugen?

Det sker at brands og designere selv søger efter dressere og andre frivillige til at hjælpe under modeugen. Hvis der er et brand du gerne vil hjælpe, så send dem en mail. Ofte hyrer de forskellige brands under modeugen dog eksterne virksomheder til at varetage opgaverne for sig. Det kan f.eks. være Copenhagen Fashionweek selv eller Fashion Exclusive der mangler assistenter. Jeg arbejdede for Fashion Exclusive.

kom med til modeugenHjælp til under modeugen

Hvad indebærer det at hjælpe til backstage under modeugen?

At hjælpe til backstage er både hårdt, lærerigt og spændende, og om du synes det er sjovt, afhænger nok i høj grad af om du klikker med de andre assistenter. Arbejdsopgaverne inkluderer at holde backstage området pænt og ryddeligt, sørge for snacks, seating af gæster, være dresser, så du hjælper modellerne tøjet af og på under shows samt diverse ad hoc opgaver.

Hvad var godt og hvad mindre godt?
  1. Lige op til shows er der rigtig travlt, og folk stresser generelt rundt. Vær derfor forberedt på at nogle har en hård tone og at tempoet er højt.
  2. Der kan være en del fysisk hårdt arbejde. Da jeg hjalp flyttede vi rundt på en masse ekstremt tunge møbler, som gjorde at jeg var helt smadret i flere dage efter. Det var bestemt ikke et job for os modeassistenter at skulle udføre. Heldigvis hjalp projektkoordinatorerne lige så meget til selv.
  3. Du får et godt indblik i hvordan arbejdet i modebranchen foregår og du får en udtalelse fra Fashion Exclusive, som du fremtidigt kan bruge i dit CV og til jobsamtaler
Hvordan kan du komme til at hjælpe?

Hvis du gerne vil prøve at hjælpe til næste modeuge d. 8.-12. august, kan du kontakte Fashion Exclusive. Skriv evt. til en af projektkoordinatorene Carina på cc@fashionexclusive.dk. Hun plejer at være sød til at fortælle meget mere om hvad det indebærer. Tjek også gerne deres hjemmeside fashionexclusive.dk for mere info. Som tak for hjælpen får man efter de 3 eller 4 dage, en lille goodiebag og en udtalelse. Jeg kan lige så godt sige med det samme at det ikke er en dans på roser, men hvis du vil have et bedre indblik og mere erfaring i modebranchen, vil jeg anbefale at prøve det af. Drømmer du om at blive projektleder eller eventkoordinator, er dette her også et super godt sted at få en bedre forståelse for, hvordan sådan noget foregår.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...