Denne snickers kage har jeg været glad for siden min veninde og blog kollega Katrine gav mig opskriften, og jeg har efterhånden fået lavet den et par gange. Både fordi den er super nem at lave (jeg er fan!), men også fordi den smager virkelig godt. Den er lækker lige at servere til kaffen eller til fødselsdage, men jeg har også lavet den og skåret ud i små firkanter og pakket fint ind i cellofan poser med en lille sløjfe, og givet som en del af en værtindegave. Det synes jeg selv er en meget sød ting. Bare husk at lægge mellemlægnings papir mellem firkanterne. Du kan f.eks. forære dem sammen med en god pose kaffe eller i en kurv med andre lækre hjemmelavede sager.

Det gode ved denne kage er at den er god for allergikere og veganere. Den er nemlig helt fri for æg og gluten. Desuden skal den heller ikke bages.

Opskriften skal I da heller ikke snydes for:

1 dl sukker

2 dl lys sirup

200 gram peanutbutter

1 tsk vaniljesukker

7 dl knuste cornflakes

2 små håndfulde salte peanuts

200 gram mørk chokolade

Varm sukker, sirup og peanutbutter op i en gryde til det er smeltet sammen til en masse. Det må ikke koge! Tag gryden af varmen og hæld vaniljesukker, cornflakes og peanuts i massen og rør det hele sammen. Hæld det hele i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir og lad den køle af i køleskabet. Smelt chokoladen over et vandbad eller i en chokolade smelter og hæld den over den afkølede kage. Stil den tilbage i køleskabet og vent minimum en time, så er der serveret!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...