Så blev jeg klar med anden ombæring omkring min uddannelse til designteknolog. Hvor jeg i første del kom ind på blandt andet optagelseskrav, varighed og studiebolig, skal det denne gang handle om studietur, praktik og mulighederne efter endt uddannelse.

Hvis I ikke fik læst første del, kan I gøre det lige her.

Studietur

Der er i starten af 2. semester mulighed for at komme på en studietur istedet for at vælge et valgfag. Der er bl.a. mulighed for at komme til Vietnam, Dubai eller London. Jeg valgte at tage med til New York. Det kræver at man har en del penge sparet op. Vi boede på et ret uhumsk hostel i Harlem, men efter et par dage vendte man sig nogenlunde til det, og vi var heldigvis ikke ret meget hjemme. Turen forløb over 10 dage, hvor vi blandt andet besøgte et reklamebureau i Brooklyn, den danske møbelkæde BoConcept i Chelsea, en virksomhed i SoHo, fik rundvisning i Saks 5th avenue og besøgte Urban Outfitters’ mega cool hovedkontor i Philadelphia. Nogle steder var mere studie relevante end andre, men vi fik helt sikkert besøgt nogle fede steder, som man ikke lige har adgang til som turist. Vi havde også fint med fritid, som for mit vedkommende blev brugt på shopping, NBA i Madison Square Garden, turist fart, Central Park og drinks i byen. Det kan I læse mere om her.

Der er også mulighed for at komme på studietur igen senere i forløbet, men jeg var kun afsted den første gang.

Praktik

På tredje semester skal man i en knap 3 måneder lang praktik. Dog lå paktikperioden for mit vedkommende lige efter sommerferien og helt frem til efterårsferien, så jeg valgte at bruge en stor del af min sommerferie og hele min efterårsferie på også at være i praktik, så perioden blev knap 4 måneder i stedet. Det kan være en udfordring at finde en virksomhed, som vil nøjes med at have en praktikant i knap tre måneder – derfor kan man være nødt til at ofre noget af sin ‘fritid’. Man skal helt selv finde en praktikplads – ikke noget med nogen liste man kan vælge fra eller noget – og så skal uddannelsesstedet godkende det.

Inden vi skulle søge praktiksted, havde vi besøg af en virkelig god gæstelærer til at holde et oplæg om hvordan man skriver en god ansøgning. Der blev lagt stor vægt på æstetikken og det visuelle generelt, da uddannelsen til designteknolog er en forholdsvis kreativ uddannelse. Fra de designstuderende forventedes der hele portfolier med deres arbejde, hvorimod os Branding & Marketing studerende, mere skulle vise at vi kunne benytte Photoshop og Indesign, og at vi kunne formulere os godt. Jeg fik simpelthen så mange brugbare råd om hvad der skulle lægges vægt på i ansøgningen. Jeg begyndte meget ivrigt allerede i slut-februar, at formulere ansøgning og CV samt sætte det op i Indesign, og fik løbende sendt ansøgninger afsted. Knap to uger efter jeg havde sendt de første ansøgninger afsted, fik jeg en mail fra Vald Agency, om at de gerne ville have mig til samtale. Vi holdt samtalen over Skype, og jeg fik hurtigt praktikpladsen.

Vald Agency er et lille Salgs- og Marketing agentur placeret i indre København. De repræsenterer mange contemporary brands som Henrik Vibskov, Asger Juel Larsen og Vibe Harsloef. Mange virksomheder har ikke en masse ressourcer til at kunne give praktikanter den bedste forudsætning for lærring, man skal derfor have i mente at man hurtigt kan blive betragtet som en ekstra gratis arbejdskraft. Derfor har alle opgaver for mit vedkommende heller ikke været lige sjove eller relevante, og der har helt bestemt været både gode og mindre gode oplevelser forbundet med praktikken. For at nævne nogle af de gode, så har det været guld værd at være med på messe i Forum og sælge til indkøberne, at være med backstage til shows under modeugen samt at være med og arbejde i deres showroom i Paris, og så har de gængse showroom- og salgsopgaver selvfølgelig også været lærerige.

Når man brænder for at arbejde inden for modebranchen, og får lov at lave en masse fede ting, så skal man samtidig være forberedt på mange arbejdstimer i perioder, og forhold der ikke altid er helt acceptable. Selvom uddannelsen lidt inviterer til at arbejde inden for modebranchen, så er det absolut ikke det man behøver at vælge. Nogle var også i praktik i et reklamebureau, andre hos interiør brands og i messecentret, og én var endda i en håndboldklub. Så mulighederne er mange. Praktikken afsluttes med en praktikopgave, som udarbejdes løbende under praktikperioden, og ender ud i en praktik eksamen, når man er tilbage på studiet igen.

Muligheder efter

Mange, og især min familie har spurgt mig hvad det er jeg kan med den uddannelse, og jeg har egentlig selv haft lidt svært ved at komme med et entydigt svar på det. For det er ikke så simpelt, som når man fortæller at man læser til pædagog, skolelærer eller frisør. Vores undervisere på VIA Design fortalte os hele tiden hvor vigtigt det var at vi tog overbygningen, så man havde en professions bachelor i stedet for ‘kun’ akademiuddannelsen. Med den er der langt større chancer for at få et relevant job.

Jeg valgte i foråret 2015 at søge ind på en overbygning på KEA, og i stedet for at fortsætte med Branding & Marketing, valgte jeg at søge ind på specialet Communication Design & Media. VIA Design tilbød en tilsvarende linje i Århus, men på det tidspunkt var jeg så opsat på at komme tilbage til Sjælland, at jeg kun lavede optagelsesprøven til KEA. Desværre kom jeg ikke ind, og endte med at genoptage mit pædagogstudie i Slagelse, der hvor jeg slap inden jeg startede på TEKO i 2013. Jeg kan virkelig godt lide at arbejde med mennesker, og hjælpe andre, men jeg er ikke i tvivl om hvad det er jeg brænder mest for. Derfor håber jeg også på at kunne tage en top-up inden for Design & Business i en nær fremtid.

Heldigvis fik jeg et marketingjob hos webshoppen Bekko i januar i år, og for nyligt har jeg fået endnu et marketing job hos en virksomhed inden for pleje- og sundhedssektoren. Sidstnævnte job blev jeg faktisk tilbudt som resultat af et projekt jeg havde været med i i forbindelse med pædagogstudiet, så det hele kan ende med at føre én de rette steder hen. Jeg er ikke inde for modebranchen endnu rent arbejdsmæssigt, men det skal nok komme. Med studie, to jobs og bloggen ved siden af, har jeg enormt travlt, men jeg værdsætter virkelig den erfaring jeg får. Så det er altså muligt at at få relevant arbejde selv med den to-årige akademi uddannelse til Designteknolog.

Jeg afslutter forhåbentlig pædagog studiet en gang til januar. Efter dér drømmer jeg om at rejse nogle måneder, måske et halvt år til New York og udvide mit CV, ved at arbejde som intern i en modevirksomhed, og hvem ved, måske starte på bacheloren på KEA eller VIA Design når jeg kommer hjem 😉 Fremtidigt drømmer jeg om at arbejde på et modemagasin eller hos et PR-bureau inde for modebrancehen – gerne som showroom koordinator. Jeg er i hvert fald spændt på hvad fremtiden vil bringe, og glæder mig til at dele den med jer.

Hvis I har nogle spørgsmål, så skriv dem endelig i kommentarfeltet nedenfor eller på min mail byjennip@gmail.com, så skal jeg forsøge at besvare så godt jeg kan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...