Dette brød har jeg efterhånden bagt nogle gange, og har haft stor succes med det hos mine gæster. Jeg laver som regel altid den samme grunddej, og så varierer jeg toppingen. I kan se et af mine madbrød med en anden lækker topping ved at klikke her.

Til dette brød skal du bruge:
450 g. pizzamel
25 g. gær
3 dl. vand
2 dl. olivenolie

1 tsk. salt

Pynt:
lidt salt
Blandingskrydderi (basilikum, oregano, løg, peber, persille, rosmarin, koriander og paprika)
6 cherrytomater delt i halve

Fremgangsmåde:

  1. opløs gæren i lunkent vand (ca. 37 grader)
  2. tilsæt 1½ dl. olie, mel og salt, og ælt dejen godt sammen ( den skal være lækker blød og lidt fedtet at røre ved)
  3. lad dejen hæve lunt og tildækket i minimum 40 minutter
  4. slå dejen ned, og kom den i en form (ca. 20×20) som er smurt med rigeligt olivenolie (brug en pensel eller et stykke papir til at smøre formen med)
  5. lad brødet efterhæve lunt og tildækket i minimum 30 minutter
  6. prik dybe huller i hele overfladen, med fingerspidsen. Pensl med resten af olivenolien og drys med salt, krydderi og tomater over hele brødet.
  7. bag brødet i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter
  8. Lad brødet køle af i formen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...