Jeg kastede mig forleden ud i for første gang selv at lave honningbomber, og selvom de nu ikke ligner de traditionelle honningbomber fra bageren, så smager de nu meget lækkert og julet 🙂

Min opskrift på honningbomber får I her, så I kan nå at lave dem inden jul:

Til 4 honningbomber skal du bruge:
180 g. hvedemel
100 g. honning
45 g. sukker
1 æg
1 tsk. stødt kanel

1 tsk. bagepulver

Til smørcremen:
125 g. flormelis
40 gram meget blødt smør (gerne lurpak)
max. 1/4 dl. minimælk

½ tsk. vanillesukker.

Abrikosmarmelade

Ca. 50 g. mørk chokolade og lidt krymmel til pynt.

Fremgangsmåde:

Kom honning i en gryde og varm op under omrøring til den er smeltet. Kom sukkeret i en skål og hæld den varme honning over under omrøring. Lad det køle lidt af. Pisk ægget i honning/sukker massen sammen med kanel, bagepulver og mel.Ælt dejen sammen. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og udstik 8 cirkler med et glas. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 175 grader forvarmet ovn i 10-12 minutter.

Når kagerne er kølet af sættes de i køleskabet et døgns tid i en box uden låg, men med et fugtigt viskestykke over. På den måde bliver kagerne ekstra bløde, fugtige og lækre.

Tag kagerne ud af køleskabet og kom chokoladen i en chokoladesmelter, og dyp så de 8 kager i chokolademassen og drys derefter med krymmel på halvdelen af dem.

Lav en smørcreme. Pisk flormelis, vanillesukker og smør sammen med en elpisker. Tilsæt mælk lidt ad gangen – der skal bruges meget lidt, så vent og se ad om du skal bruge det hele. Ellers risikerer du at din creme bliver for tynd. Jo mere der piskes, jo lettere og luftigere bliver smørcremen.

Smør dine bunde med abrikosmarmelade og kom derefter smørcreme på med en sprøjtepose med tylle. Læg toppene oven på, og vupti – lækre honningbomber! Hvis I prøver denne opskrift på honningbomber, så del gerne i kommentarfeltet, hvordan de blev, hvad I gjorde anderledes etc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...