I får lige lidt snapshots fra min ferie, samt en mini guide til Alanya. Håber I kan fornemme stemningen lidt 🙂

Vi boede på et virkelig lækkert hotel – Grand Kaptan – i bydelen Tosmur, som ligger i udkanten af Alanya. Når vi ville ind til centrum, kunne vi bare køre med hotellets shuttle bus helt gratis, og blive hentet igen, på bestemte tidspunkter. Det tager ca. et kvarter med bussen der ind, og ca. en time at gå. Mine forældre havde boet på hotellet sidste sommer, så det var dejligt at de vidste meget om det i forvejen, og samtidig havde vi en garanti for at det var et godt hotel. Hvis nogle af jer skal til Tyrkiet, kan jeg i hvert fald klart anbefale dette hotel. Vi lå for det meste omme ved den ene pool, hvor der var rimelig fred og ro, og en poolbar 🙂 men på den anden side af hotellet var en pool med vandrutschebaner. Det var også her der blev spillet høj musik og arrangeret vandaktiviteter. Dejligt man selv kan vælge om man gider høre høj musik eller ej. På hotellet er et animation team ansat til at få folk med til aktiviteter, som dart, vandpolo, vand aerobic etc. samt til at underholde hotellets gæster om aftenen. Var da også med til at spille petanque og volley nede på stranden et par gange. Stranden lå iøvrigt kun få meter fra hotellet. Som I kan se på billederne, så sad der nogle af dagene en dame ude ved poolområdet og lavede nogle store pandekager med fyld i. Mmm hvor var de lækre med fetaost og persille i.

Langs strandpromenaden kunne man hele vejen finde de der udendørs ‘fitnessmaskiner’ så man lige kunne styrketræne lidt 😉 Der var faktisk overraskende mange der brugte dem. Specielt om aftenen.

Der ligger ikke ret mange af de kendte butikskæder i Alanya. Der ligger en Nike outlet og en Starbucks, og jaeh for Starbucks og deres lækre kolde frappuccinos. Godt man snart skal på amerikansk grund, så jeg kan vælte mig i GOD kaffe! Men ellers var gaderne mest fyldt med turistbutikker, som alle sælger det samme, samt nogle få af deres egne high street butikker. Det mest irriterende er bare alle de sælgere der nærmest hiver i en for at få en ind i butikken og købe noget. Man kan virkelig ikke gå i fred. Og så faktisk også alle de mænd der lægger an på en haha. Det oplevede min søster og jeg virkelig mange gange, og nøj hvor blev det også irriterende i længden.

Maden på hotellet var virkelig lækker. Vi havde All Inclusive og der var derfor hver morgen morgenbuffet med omeletter, pandekager, pølser, brød, yoghurt og alt muligt, mens der til middag var en buffet af forskellige varme retter, og kage og frisk frugt til dessert. Om aftenen var der en kæmpe buffet med mange varme og spændende retter, og endda mange lækre vegetariske – me likey! Som I kan se på billederne, så var der et overdådigt kagebord hver eneste aften. Var på ingen måde sulten mellem måltiderne i hvert fald.

Det tager ca. tre timer at køre til hotellet fra Antalya lufthavn, men vi landede i en ny, men virkelig meget lille lufthavn der hedder Gazipasa, og derfra tog det kun en halv time til hotellet. SKØNT! Grand Kaptan er klart et anbefalelsesværdigt hotel, hvis I skal til Tyrkiet 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...