Lavede forleden denne lækre og sunde ret med røde ris og vegetar frikadeller. De røde ris er, ligesom de brune og de vilde ris, sundere og mere mættende end de hvide ris, og de smager lækkert med soya på. Vegetarfrikadellerne er jo altid et hit for mit vedkommende. Har tidligere lavet dem med henholdsvis rødbede og gulerod også. Find dem med gulerod her.

Ris til en person:
1 dl. røde ris

2 dl. vand.

Bring i kog, kom lidt salt i og lad koge i 25-30 minutter. Lad efterfølgende risene stå med låg i ca. 10 minutter.

Vegetarfrikadeller (8-11 stk.):
2/3 af en squash
2 dl. havregryn
1 løg
2 æg
salt og peber

lidt olivenolie til stegning

riv squash og løg groft på et rivejern. Kom den revede squash i en si og dup med køkkenrulle, således at mest muligt væske sis fra. Rør løg og squash til fars med havregryn og æg. Tilsæt salt og peber og form så frikadellerne med en spiseske mod håndfladen. Steg farsen som frikadeller på en pande med olivenolie ved middel varme ca. 4 minutter på hver side.

Bland den sidste tredjedel af squshen med ris og soya, og server risblandingen sammen med frikadellerne.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...