Jeg lavede forleden dette lækre madbrød som tilbehør til aftensmaden. Det egner sig godt både til supper, men også som tilbehør til lasagne. Det smager så lækkert, og så er det næsten alt for nemt at lave. Me likey! Det eneste man skal tage hensyn til er at det skal hæve af to omgange, men det er jo heller ikke det store problem, for man kan jo bare lave en masse andre ting imens. Det særlige ved det her brød, er det lækre krydderi der er på. Hvis I har været i Tyrkiet, så har i sikkert smagt det på deres fladbrød. Kan ikke rigtigt beskrive smagen – det skal prøves 🙂 Krydderiet hedder ‘jomfru i det grønne’ og kan også sagtens bruges som ingrediens når du bager knækbrød – det gør dem lidt mere ‘mad-agtige’. Opskriften på foccacia brødet får I nedenfor:

Du skal bruge:
450 g. pizzamel
25 g. gær
3 dl. vand
2 dl. olivenolie

1 tsk. salt

Pynt:
lidt salt

Kilic/jomfru i det grønne (krydderi, som kan købes på de fleste basarer og sikkert også i etniske butikker)

Fremgangsmåde:
  1. opløs gæren i lunkent vand (ca. 37 grader)
  2. tilsæt 1½ dl. olie, mel og salt, og ælt dejen godt sammen ( den skal være lækker blød og lidt fedtet at røre ved)
  3. lad dejen hæve lunt og tildækket i minimum 40 minutter
  4. slå dejen ned, og kom den i en form (ca. 20×20) som er smurt med rigeligt olivenolie (brug en pensel eller et stykke papir til at smøre formen med)
  5. lad brødet efterhæve lunt og tildækket i minimum 30 minutter
  6. prik dybe huller i hele overfladen, med fingerspidsen. Pensl med resten af olivenolien og drys med salt og ‘jomfru i det grønne’ over hele brødet.
  7. bag brødet i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter
  8. Lad brødet køle af i formen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...