Opskrift på Whoopie Pies
Jeg har længe gerne ville prøve at bage disse whoopie pies, og i går fik jeg det så endelig gjort. De små fine kager smager dejligt, og udseende og smag kan, ligesom cupcakesne varieres i et utal af variationer. Disse blev med kakaocreme og en lækker frisk citroncreme som fyld. Til de af jer som ikke kender så meget til whoopie pies, så er det en kombination af cupcakes og macarons. De er super lækre, og så er de nemme at lave, så jeg deler selvfølgelig lige opskriften med jer.
Til 16 Whoopie pies skal du bruge:
175 g. blødt bagemargarine
75 g. sukker
1 æg
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
Tænd ovnen på 175 grader (eller 160 grader ved varmluft).
Pisk smør og sukker skummende og tilsæt ægget. Pisk godt.
Bland mel med bagepulver, og hæld i dejen skiftevis med mælk.
Rør dejen til en ensartet konsistens og del den i 32 stykker. Det gøres lettest ved først at dele dejen i 4 stykker, og så hver af dem i 8.
Tril dem til kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade.
Bag kagerne på midterste rille i ovnen i ca. 13-15 minutter til de er gyldne.
Bag ad to omgange, eller på to bageplader ved varmluft.
Lad derefter kagerne køle af på en bagerist.
Citronfyld til 8 whoopies:
125 g. flormelis
40 g. meget blødt smør (gerne lurpak)
revet skal af en halv citron
ca. 5 spsk. frisk citronsaft (det er vigtigt at der ikke kommer for meget væde i, da cremen ellers bliver for tynd til at sprøjte ud, så prøv dig frem)
Pisk flormelis og det bløde smør sammen med en elpisker.
Tilsæt citronskal og tilsæt derefter citronsaft lidt ad gangen.
Jo mere der piskes, jo lettere og luftigere bliver frostingen.
Kakaofyld til 8 whoopies:
125 g. flormelis
40 g. meget blødt smør (gerne lurpak)
1 tsk. vanillesukker
1 spsk. kakao (i pulverform)
1/4 dl. minimælk
Pisk flormelis, vanillesukker og det bløde smør sammen med en elpisker.
Tilsæt kakao, og tilsæt derefter mælk lidt ad gangen.
Jo mere der piskes jo lettere og luftigere bliver frostingen.
Kom fyldet i hver deres sprøjtepose med den ønskede tylle og sprøjt det i spiralform på halvdelen af kagerne. Klap de resterende kager ovenpå, så det bliver til små ’sandwiches’.
Pynt evt. kagerne med glasur og krymmel.