I dag har jeg bagt nutella horn. Hvad ville næsten ellers være mere passende end at bage på en vintersøndag? 🙂

Jeg har aldrig lavet dem med nutella før, men jeg synes de blev ganske gode – specielt hvis man er en nutella lover. Jeg har faktisk aldrig kunnet lide nutella på brød. Her for et par år siden opdagede jeg dog hvor godt nutella smagte i kombination med rå marcipan. Mmm… Virkelig en lækker julebid! Perfekt til julekonfekt, og efter min mening ikke helt så vammelt som nougat ofte kan blive i større mængder.

Nå men denne gang har jeg altså fyldt nutella i lækre horn. Lavede faktisk også nogle horn med både marcipan og nutella i. De blev nu også ret gode, og så bliver hornene ligesom lidt mere julede 🙂 Prøv det…

24 horn:
300g hvedemel
2 spsk sukker
1 knsp salt
150g bagemargarine
20g gær
1½ dl minimælk
1 æg (+ lidt til pensling)
Mel til udrulning
1) Bland mel, sukker, salt og bagemargarine. Findel det med fingrene.
2) Rør gæren ud i lidt af mælken, tilsæt resten og pisk ægget i.
3) Rør blandingen i melet og ælt dejen færdig på bordet med lidt ekstra mel.
4) Del dejen i 2 runde flade kugler og læg dem i køleskabet 1 times tid.
5) Rul dejstykkerne ud til 2 cirkler på ca. 24 cm i diameter.
6) Skær 12 stykker af hver cirkel og kom en klat nutella på hver dej-trekant
7) Form dem til horn ved at rulle dem sammen fra den brede ende, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
8. Pensl hornene med æg (for at lukke hornene, så fyldet ikke flyder ud) og bag dem i nederste tredjedel af ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
9) Fryseegnet.
Afslutningsvis har jeg lagt glasur på hornene, lavet af flormelis, lidt vand og lidt gult frugtfarve. Jeg proppede glasuren i en frysepose og klippede et lille hul et det ene hjørne, og sprøjtede så glasuren ud i zig zag på hornene.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...