Jeg ved godt at sæsonen for rabarber egentlig er slut – man siger jo til sankt hans – men vi havde altså stadig nogle i haven – ret grønne ganske vist, men ikke desto mindre, kan de sagtens stadig bruges. Godt med sukker og så er de klar til brug.

Her får I opskriften på de cookies, som jeg lavede i går.

Til 15 cookies skal du bruge:

  • 90 g. hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 50 g. bagemargarine
  • 50 g. brun farin
  • 25 g. sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1 æg
  • 100 g. hvid chokolade
  • ca. ½ stilk rabarber
Sådan gør du:

Skyl rabarberen grundigt og skær den ud i små tern. Læg ternene i en skål og hæld sukker over til rabaren lige nøjagtigt er dækket. Lad det stå og trække i mindst 2 timer (det bliver ret vandet, men væden hældes bare fra). Rabarberen kan med fordel stå og trække til næste dag.

Pisk smør godt sammen med farin, sukker og vanille og pisk ægget i. Tilsæt mel, salt, bagepulver, chokolade og rabarber, og rør det godt sammen med en ske. Dejen skal være klistret. Form dejen til en tyk pølse og læg den i køleskabet mindst en time (jeg lavede dejen aftenen før jeg skulle bruge den).

Varm ovnen op til 180 grader. Tag dejen ud og skær pølsen i 1½-2 cm tykke skiver, og sæt dem med god plads på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i 10-12 minutter.

Kagerne er helt bløde lige når de bliver taget ud, så lad dem stå på pladen et par minutter inden de flyttes over på en rist til afkøling.

Cookiesne smager dejligt sødt pga. farinen, som er et godt modspil til rabarberen…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...