Disse vegetar frikadeller har jeg tidligere prøvet at lave. Der lavede jeg dem bare med rodbede i stedet for gulerod. Jeg lavede dem til en brunch og det fungerede super godt. I kan se dem her. Denne gang har jeg jo så kastet mig ud i at lave dem med gulerod, og de blev altså også virkelig lækre! De er perfekte på en rugbrødsmad til frokost eller som tilbehør til en aftenret. Man kan jo nærmest komme den grøntsag i man vil. Tror også jeg vil prøve at lave dem med henholdsvis aubergine, squash, ærter og hvidkål.

Opskriften er super nem. Du skal bruge:
2 store gulerødder (ca. 250 g.)
1 dl. havregryn
2 spsk. revet løg
1 æg
salt og peber

Skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern og rør dem til fars med havregryn, revet løg og æg. Tilsæt salt og peber og steg farsen som frikadeller på en pande med olivenolie ved middel varme ca. 8 minutter.

I skal bare huske at sørge for at forme frikadellerne godt med en spiskeske mod hånden, for de går let fra hinanden, da der ikke er det klistrede kød til at holde farsen sammen – her er den kun det ene æg som skal holde sammen på det hele.

God fornøjelse 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...