Jeg fandt opskriften på denne chokolade mousse inde hos hende her. Det er en mousse helt uden æg, sukker eller fløde, så tænkte at jeg var nødt til at afprøve om den var god til trods for dens ‘mangler’. Den er også blevet ganske lækker, dog er den ret stærk/bitter i smagen, så man behøver ikke ret meget.
Opskriften får I her:


95 g. mørk chokolade (70%)
90 ml. vand (lidt under en dl)

Smelt chokoladen ud i vandet i en gryde, til konsistensen er helt glat. Imens tager du en skål og kommer koldt vand  i. Kom den smeltede vand/chokolademasse i en mindre skål som du lægger i vandbadet. Sørg for at der ikke kommer koldt vand op i massen, så legerer den nemlig. Begynd at piske med en elpisker. Der skal piskes i ca. 5 minutter, men ligepludselig begynder massen at blive fast og så skal du stoppe. Ellers sker der det at det bliver klumpet og grynet. (fik pisket mit en smule for meget) Pisk meget forsigtigt til sidst, og så er moussen færdig. Server massen i små portionsglas – sæt evt. på køl indtil servering. 


Jeg serverede min chokolade mousse med jordbær coulis for at kompensere for den kraftige chokoladesmag. Opskriften på den får I her:


125 g. modne jordbær
1 teske vanillesukker
2 spsk. flormelis


Rens jordbær og kom dem i blenderen sammen med melis og vanille, og blend det til en puré. 
Hæld derefter coulisen over chokolademoussen og lad den rende ned imellem.


Jeg anrettede min mousse i to glas, men må sige at der var mere end rigeligt til hver, da chokoladesmagen er så kraftig. Så der kunne godt være dessert til tre personer i den portion jeg lavede.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...