marts 8, 2012 - 21:17
Kærnemælkshorn uden kærnemælk
Jeg ved godt overskriften er lidt åndet, men det var altså det bedste jeg kunne komme på. Denne gang har jeg nemlig lavet de samme slags kærnemælkshorn som sidst, bare med minimælk i stedet for kærnemælk, og jeg synes virkelig de smagte ens, så for mig er det ligegyldigt om det er kærnemælk eller almindelig mælk der kommer i.
Horn:
300g hvedemel
2 spsk sukker
1 knsp salt
150g AMA Bagning
20g gær
1½ dl mælk
1 æg
Mel til udrulning
300g hvedemel
2 spsk sukker
1 knsp salt
150g AMA Bagning
20g gær
1½ dl mælk
1 æg
Mel til udrulning
1) Bland mel, sukker, salt og AMA Bagning. Findel det med fingrene.
2) Rør gæren ud i lidt af kærnemælken, tilsæt resten og pisk ægget i.
3) Rør blandingen i melet og ælt dejen færdig på bordet med lidt ekstra mel.
4) Del dejen i 2 runde flade kugler og læg dem i køleskabet 1 times tid.
5) Rul dejstykkerne ud til 2 cirkler på ca. 24 cm i diameter.
6) Skær 12 stykker af hver cirkel og smør det valgte fyld på dejen
7) Form dem til horn ved at rulle dem sammen fra den brede ende, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
8) Bag hornene i nederste tredjedel af ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
9) Fryseegnet.
2) Rør gæren ud i lidt af kærnemælken, tilsæt resten og pisk ægget i.
3) Rør blandingen i melet og ælt dejen færdig på bordet med lidt ekstra mel.
4) Del dejen i 2 runde flade kugler og læg dem i køleskabet 1 times tid.
5) Rul dejstykkerne ud til 2 cirkler på ca. 24 cm i diameter.
6) Skær 12 stykker af hver cirkel og smør det valgte fyld på dejen
7) Form dem til horn ved at rulle dem sammen fra den brede ende, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
8) Bag hornene i nederste tredjedel af ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
9) Fryseegnet.
Fyld: Denne gang har jeg lavet nogle med henholdsvis mørk chokolade, nougat og hindbærsyltetøj (gå gerne ned til din lokale bager, og spørg om du kan købe noget af det syltetøj han bruger til wienerbrødet. Det er nemlig lidt tykkere og flyder ikke ud under bagningen.)
Hvis du vil se andre forslag til fyld, så klik her
Afslutningsvis har jeg lagt glasur på hornene, lavet af appelsinsaft og flormelis. Jeg proppede glasuren i en frysepose og klippede et lille hul et det ene hjørne, og sprøjtede så glasuren ud i zig zag på hornene, og dryssede til sidst med mørk chokolade på halvdelen af dem.
Der bliver 24 horn i alt.

Hvordan gør du når du rulle dem med chokoladen? smelter det så i ovnen og kommer rund i hele hornet, får man kan jo ikke smøre det ud? Eller er jeg bare helt blank? 🙂
Jeg lægger bare chokoladen, som jeg har gjort på billede nr. 2 og ruller om det. Det smelter i ovnen, men kan ikke komme rundt i hele hornet. Synes dog der bliver en god sjat chokolade inde i midten :o)
En god ide, for at det ikke skal flyde ud, kan være at lukke hornene godt i enderne og så pensle med æg – æg skulle nemlig holde på det.
Hehe håber det hjalp lidt 🙂
Okay, tusind tak! 🙂