Jeg har virkelig længe haft lyst til kærnemælkshorn, så forleden prøvede jeg at bage nogle. De blev ganske gode, så vil da lige dele opskriften med jer. Har til dels brugt opskriften på Amas hjemmeside. Here goes..

INGREDIENSER
Horn:
300g hvedemel
2 spsk sukker
1 knsp salt
150g AMA Bagning
20g gær
1½ dl kærnemælk
1 æg
Mel til udrulning
1) Bland mel, sukker, salt og AMA Bagning. Findel det med fingrene.
2) Rør gæren ud i lidt af kærnemælken, tilsæt resten og pisk ægget i.
3) Rør blandingen i melet og ælt dejen færdig på bordet med lidt ekstra mel.
4) Del dejen i 2 runde flade kugler og læg dem i køleskabet 1 times tid.
5) Rul dejstykkerne ud til 2 cirkler på ca. 24 cm i diameter.
6) Smør det valgte fyld på dejen
7) Skær 12 stykker af hver cirkel og rul dem sammen fra den bredde ende.
8) Form dem til horn og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
9) Bag hornene i nederste tredjedel af ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
10) Fryseegnet.
Jeg smurte 4 forskellige slags fyld på dejen:
Lys ramonce
30 g. sukker og 30 g. magarine – æltes sammen og smøres på dejen. (ca. til 6 horn)
Mørk ramonce
30 g. brun farin og 30 g. magarine – æltes sammen og smøres på dejen (ca. til 6 horn)
Jordbærsyltetøj – smøres på dejen som det er
Orange marmelade og mørke chokolade stykker – marmeladen smøres på dejen og der drysses chokolade ovenpå.

Afslutningsvis har jeg lagt glasur på, lavet af varmt/lunkent vand og flormelis. Jeg proppede glasuren i en frysepose og klippede et lille hul et det ene hjørne, og sprøjtede så glasuren ud i zig zag på hornene, og dryssede til sidst med mørk chokolade på halvdelen af dem.

Der bliver 24 horn i alt.

God fornøjelse 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...