Kender I det med at der er en ingrediens man lige står og mangler og man gider ikke tage ud for at købe det? Det problem løb jeg ind i i går, da jeg ville bage cupcakes. Vi havde ingen æg og gad ikke til at køre ud for at købe nogle. Så jeg ledte i min cupcake bog efter en opskrift uden æg. Bogen er nemlig så smart at der bagi den er nogle opskrifter for folk med forskellige allergier, og heldigt nok var der en opskrift uden æg. Resultatet blev ganske lækkert, så vil lige dele opskriften med jer.
25 g. kakaopulver
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
125 g. sukker
3 dl. minimælk
en kvart dl. appelsinsaft
1 dl. solsikkeolie
Forvarm ovnen til 180 grader. læg 18 papirforme i metalmuffinform.
Sigt kakao, mel og bagepulver ned i en stor skål og rør sukkeret i. Tilsæt mælk og olie, og pisk det hele til en jævn dej.
Hæld forsigtigt dejen i papirformene og bag 15-20 min. Afkøl 10 min. i bageformene, og vend kagerne ud på en rist, hvor de kan køle af.
Glasur:
125 g. flormelis
1 spsk. kakaopulver
1-2 spsk. appelsinsaft
2. spsk. kokosmel
Sigt flormelis og kakao ned i en skål, og rør så meget appalsinsaft i at det giver en glat, smidig glasur. smør glasuren på kagerne og drys med kokosmel.
Jeg lavede halvdelen af min glasur blå og den anden halvdel med kakao.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...