Jeg har længe ledt efter en god opskrift på vegetar lasagne, da jeg ikke er så vild med kød, og i særdeleshed oksefars. Jeg har tidligere prøvet at lave en spinatlasagne, men den skulle overdænges med bechamel sovs, så det blev bare alt for meget. Jeg ville have en, der var ligesom en rigtig lasagne med den tomatagtige sovs, og også lidt bechamel sovs i – bare uden farsen. Nu har jeg fundet en lækker opskrift på en grønsagslasagne i en af min søsters kogebøger. Jeg lavede den i går og den blev ganske god – den var endda næsten endnu bedre i dag, da jeg havde den kold med i madpakken på arbejde. Derfor vil jeg da lige dele opskriften med jer. Here goes…

1½ løg, finthakket
olivenolie
1squash skåret i tynde skiver
1 aubergine skåret i tynde skiver
1 rød + 1 gul peber skåret i tynde skiver
400 g friske tomater, hakkede
1 ds. flåede tomater
3 fed hvidløg
30 basilikumblade
4 laurbærblade
1 ordentlig sjat rødvin
1 tsk. salt
1 stor pose frisk baby spinat, skyllet
400 g revet mozarella
1 pakke fuldkornslasagneplader

Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 180 grader. svits løget i olien og tilsæt squash, aubergine, rød og gul peber, og svits det med et par minutter. Tilsæt flåede og friske tomater, samt hvidløg. Lad det hele simre i 10 min. Tilsæt basilikumblade, laurbærblade, rødvin og salt, og lad det simre i yderligere 5 min. Hvis tiden tillader det, kan du lade det simre i flere timer for mere smag. Fjern laurbærbladene. Fyld bunden af et smurt ildfast fad med lasagneplader, derpå grøntsagssovs, og oven på revet mozarella og spinatblade. Fortsæt på den måde med at lægge det i lag, til alle ingredienser er brugt op. Slut af med revet ost. Bag lasagnen i oven i 25-35 min.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...