Kan I huske da jeg her viste jer min fødselsdagsgave fra min søster. Da fik jeg bl.a. denne selvhjælpsbog eller hvad man skal kalde den. I den deler Caroline Fleming ud af gode tips og erfaringer. Den indeholder 21 peptalks, om hvordan man bliver lykkeligere, én til hver dag – for det tager nemlig 21 dage at bryde en vane og få en ny. Emnerne er bl.a. ‘nyd livet’, selvkritik, nattesøvn, ens tankegang, sund mad og ja meget mere end det. Hver dag – når man har læst dagens peptalk – skal man skrive 3 mål, man har nået den dag, 3 gode ting man har gjort for andre den dag og 3 ting der har glædet en den dag. Da jeg først fik bogen, tænkte jeg at den nok ikke helt var mig og at jeg sgu godt selv kunne finde ud af at løse eventuelle problemer, men jeg besluttede mig for at læse og skrive i den hver dag – bare for at se om det havde nogen effekt.
Jeg syntes at bogen da tog nogle interessante emner op, mange af tingene ved man egentlig godt – det er bare ikke altid man lige gør det. Så når jeg læser det, bliver jeg også mere opmærksom på det. F.eks. at rose andre noget mere, eller at være bedre til at tage i mod ros selv. Altså at sige tak i stedet for at bortforklare sin gode gerning. Og det med at man skulle skrive i bogen hver dag, gjorde det lidt til en sport at huske at gøre noget for andre eller at nå nogle mål den dag.
Alt i alt synes jeg at bogen indeholder interessante emner. Jeg blev færdig med bogen for et par uger siden, og nu hvis jeg befinder mig i en irriterende og energidrænende situation, tager jeg mig selv i at tænke mere over at jeg skal se mere positivt på det og tage tingene som de kommer, f. eks. nu hvor vi kun er mig og min anden kollega på arbejdet til at tage alle vagterne fordi en tredje kollega er langtidssygemeldt og en fjerde har ferie. Der er ikke så meget at gøre ved det, så hvorfor ikke få det bedste ud af det alligevel? Glæde sig til en god løn næste gang, værdsætte sine fridage endnu mere og bare smil og vær glad. Sådanne ting er jo ting hvor man tænker ‘det ved vi sgu godt’ (også mig) men man gør det bare ikke altid!
Jeg tror faktisk at bogen for mit vedkommende vil være god om vinteren. Jeg bliver altid lidt halvdeprimeret når det kolde og mørke vejr sætter ind. Ku’ være jeg skulle finde den frem igen til den tid – det vil jo også være sjovt at se hvad mine mål og gode gerninger var et halvt år tilbage. Og igen når jeg læser den om 5 år måske 🙂
Det er jo ikke fordi en bog har gjort den store forskel, MEN de små forskelle tæller også. Husk det!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...